Aina kun yritän täyttää tiskikonetta miehen ollessa kotona, tekoni jää yritykseksi. Mies alkaa järjestää astianpesukonetta jäljiltäni joka ...

Meidän perhe, osa 564

21.3.12 Satu Kommentteja: 36

Aina kun yritän täyttää tiskikonetta miehen ollessa kotona, tekoni jää yritykseksi. Mies alkaa järjestää astianpesukonetta jäljiltäni joka kerta uudestaan. Kun ei sinne kuulemma mahdu mitään, jos salaattikipon laittaa keskelle alahyllyä (ei se ylöskään mahdu). Mukeihin jää kahviraidat, jos ne piilottaa kattilan alle. (No haloo, sinne ne parhaiten mahtuu! Ja jos on astianpesukone, ei kattiloita kyllä aleta pestä käsin). Teflonia ei kuulemma voi laittaa tiskikoneeseen. OMFG. Ei näitä sääntöjä voi kukaan muistaa. Siksi onkin parempi, että lapsi hoitaa jätehuollon, ja mies täyttää tiskikoneen. Mitä mulle jää tehtäväksi? Facebookata?! Kyllä on taas voittajaolo :) Onneksi käyn sentään töissä. Tulis muuten aika hyödytön olo.

36 kommenttia:

 1. Kääk, sama tuo tiskikoneongelma meillä! Meillä mies laittoi eilen koneen päälle, koska oli sitä mieltä, että se on täynnä. Itse halusin laittaa vielä pienen espresso-kuppini mukaan ja konetta avatessa tajusin, että sinne olisi vielä mahtunut mun systeemilläni vielä monta lautasta ja vaikka pari teflon-pannuakin! ;-)

  VastaaPoista
 2. Joo, kuulostaa hyvinkin tutulle. Myös meillä ukko käy järjestelemässä tiskikoneen mun jäljiltä uudelleen. Tulee tosi hyödyllinen olo. Myös pihvin paisto on jotain, mitä en kuulemma osaa tehdä. Onneksi sentään pyykkiä osaan pestä! XD

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla, että muillakin! Meillä mies voi asetella niitä astioita mun näkökulmasta ihan tolkuttoman kauan sinne astianpesukoneeseen, että saa vielä viimeisen lasin ja lautasen mahtumaan. Mä harrastan todellakin suoraviivaisempaa toimintaa, on mulla muutakin hommaa kuin punnertaa tollasen asian kanssa! Tosin, mies on vähän pässyt tästä pakkomielteestään eroon, kun huomauttelin miten lasit kuluvat kun ne hakkaavat koneessa ollessaan toisiaan. Joo, tulihan ne puhtaiksi kun killuivat siellä miten sattuivat, mutta kyllä mä tykkään, että kaikki ovat tukevasti paikoillaan. Btw, tämä on näköjään ihan isältä pojalle perittyä. Teen kaikkeni, että perintö ei siirry omalle pojalleni! Mä olen kuullut ihmisistä, jotka pesevät kattilat käsin, vaikka niillä on astianpesukone. Todella omituista! ;)

  Miehen perheessä myös _taitellaan_ muovipussit odottamaan roskapussiksi pääsemistä. Tästä hommasta irtisanouduin jo seurusteluaikana: sitä päivää ei tule, että mä viikkaisin keittiön lattialla muovipusseja, jotta sinne muovipussien säilytyslaatikkoon mahtuisi mahdollisimman monta ja siististi! Yhtä hyvin ne pussit saa käyttöön ryppyisinäkin. Mä en oikein vieläkään voi ymmärtää, että kukaan käyttää aikaansa tuollaiseen.

  VastaaPoista
 4. Meillä tuli aina sanomista siitä, kuinka ripustan pyykit, joten nykyään jätän sen homman suosiolla miehelle :)

  Mies opetti mulle myös muovipussien taittelun (!), ja pointtina on se että ne mahtuu laatikkoon paremmin, eikä juutu laatikoitten väliin tai taakse. Eikä siihen mee kuin pari sekuntia, mutta ymmärrän kyllä, että kuulostaa vähän pöljältä...

  VastaaPoista
 5. Astianpesukoneen täyttöön kiteytyy kyllä jotain olennaista perhe-elämästä. :D Meillä mies on se enemmän siisteyttä rakastava, ainakin nalkutuksen määrästä päätellen, mutta astianpesukonetta se ei osaa täyttää. Taitolaji, tosiaan..

  Mä luulen, että munkin ehkä ihan pikkuriikkinen pakkomielteisyys astianpesukoneeseen liittyy enemmän ekologisuuteen eli saituuteen kuin järjestyksenrakastamiseen - kun sen täyttää mahdollisimman tehokkaasti, sitä tarvitsee pyörittää mahdollisimman harvoin. Olen esim. ostanut aterimia lisää, jotta ne eivät loppuisi kesken ennen kuin lautasosasto on täynnä. Joo, tiedän.

  Ja hoo, meillä tehdään molempia. Siis pestään kattilat käsit ja taitellaan muovipussit. :D Mutta se joka taittelee pussit en tosiaankaan ole minä... Hulluutensa kullakin.

  VastaaPoista
 6. Huh, meillä tiskikoneen täyttö jää kyllä meikäläiselle. Miehen mielestä kun joka helvetin kippo ja kuppi pitää huuhdella ennen kuin sen voi laittaa sinne koneeseen ja mulla menee hermo? Hallooo, se tiskikone on sitä varten, että se esihuuhtelee, pesee, huuhtelee ja kuivaa ne astiat...

  Ainoat astiat mitä meillä pestään käsin, on juurikin yksi teflonpannu, jonka käyttöohjeessa luki, ettei saa pestä tiskikoneessa sekä pari veistä, joiden kahvat ovat bambua, eivätkä myöskään kestä konepesua. Muuten sinne työnnetään ihan kaikki mahdollinen, myös tiskiharja, silloin kun sillä on hangattu helvetin likaista tiskiallasta puhtaammaksi... :)

  VastaaPoista
 7. No joo, kyllä mä ymmärrän, että kattila vie tilaa todella monelta lautaselta. Että jos haluaa minimoida astianpesukoneen käyttökerrat, niin kannattaahan ne kattilat silloin tiskata käsin. Mulle astianpesukoneen yksi tärkeimmistä funktioista on, että sinne saa likaiset tiskit heti (joopa joo) piiloon.

  Miehen sisko kertoi tarinaa, miten sillä oli ollut illalla tylsää ja se viikkasi ne muovipussit _uudelleen_!! Mä en selkeästi ole syntynyt samaan sukuun. :D

  VastaaPoista
 8. Voisko joku teidän miehistä lainata mun miehelle sitä aivojen osaa, jossa tuo järjestyksen taju syntyy? :D Olipa kyse astianpesukoneesta, kaupassa tavaroiden pakkaamisesta kasseihin, tai matkalaukusta, mies tökkää tavarat sisään sikin sokin ja minä järjestän ne sitten uudestaan. Mies on kyllä kaikessa muussakin niin suurpiirteinen, että mulla on useempaan otteeseen ollu vaikeuksia hillitä perfektionistin pientä sisäistä kiljuntaa :D

  VastaaPoista
 9. Mun ydinperheessä (siis minä tyttären ominaisuudessa, sisko, veli, isä ja äiti) isä täyttää aina tiskikoneen. Me muut kun "ei osata". Eikä kyllä ikinä olla edes yritetty opetella, koska aina perheillallisten jälkeen kaikki muut pääsevät sohvalle vetämään lonkkaa ja isä täyttää tiskikonetta keittiössä :-)

  Mun aviomies on yrittänyt taktikoida samaa sanomalla "sie oot niin hyvä siinä", mutta ei ainakaan vielä uponnut. Saa luvan täyttää konetta vaikka mun mielestä sitä väärin täyttääkin ;-)

  VastaaPoista
 10. Meillä on miehelle kyllä se ja sama miten siivous (johon astianpesukonehommat luen) hoidetaan. Eikä se hoitamattomuudestakaan mitään sano... Mutta kun se tekee ruoat meille joka päivä, niin olen katsonut osuudekseni edes sen jälkien siivouksen. Ja joka kerta joudun aktiivisesti sulkemaan suuni, kun astun kaaosmaiseen keittiöön. Tekee se sen verran hyvät safkat :)

  VastaaPoista
 11. Täällä on vähän samantapainen juttu kans.. Tiskikonetta ei ole, mutta miehentekele nakkelee tiskit kaappiin ihan miten sattuu! Alussa jaksoin käydä huuhtelin itse astiat tai kävin jälkeenpäin järjestämässä kaapin niin, että samanlaiset mukit on yhdessä, lasit toisessa nurkassa etc. Nyt en enää vaan jaksa. Ehkä annan sen vain tiskata miten tiskaa, ainakaan mun ei itse tarvi tehdä sitä ihnhokkihommaa ällössä likavedessä niin usein ;)

  VastaaPoista
 12. Aah, ihana etten ole ainoa jolla on neuroottinen mies :D Minä en saa pakata meillä kauppakasseja kuin äärimmäisessä hädässä ja saan aina kehuja jos olen tehnyt sen "erityisen" hyvin.. Gee, thx.
  Tiskikoneen mies haluaa myös täyttää yksin, samoin hoitaa roskapussien vaihtamisen ja poltettavien lajittelun. Minä teen sitten ruuat ja pyykkään, niihin sillä ei kiinnostus riitä. Enkä edes aloita miten neuroottinen se on autosta O_o shokeeraavaa. Minä oonkin asettanu säännön että kun minä ajan niin mies on hiljaa, en kestä niitä ohjeita ja valitusta milloin mistäkin. Ihmeellistä miten noin tarkka ihminen on löytänyt parikseen tämmösen hälläväliä-naisen :D

  VastaaPoista
 13. Mimmille kommentti: minä olen ottanut täysin päinvastaisen linjan. Kerran meni totaalisesti hermo, ja tuiskahdin että musta ei ole ihan oikein, että herra harrastaa ruoanlaittoa ja minä harrastan jälkien siivoamista. Nykyään mies tiskaa (on meillä astianpesukonekin, mutta meillä tiskataan kattilat käsin) useammin kuin minä. Ei se hella kyllä aina ole niin hyvin pyyhittynä kuin toivoisin, mutta sen teen sitten hiljaa perässä.

  VastaaPoista
 14. Oli pakko laittaa tämä http://www.youtube.com/watch?v=-H-fNuvpzts :D

  VastaaPoista
 15. salamatkustaja3/22/2012 10:53 ip.

  Phiuuuh, ihana huomata että jokaisella meillä on pakkomielteemme. Mä en voi olla rauhassa päivää, jos kotoa lähtiessä sänky on petaamatta.

  Laura, tänks linkistä. :D

  VastaaPoista
 16. Meilläkin mies tuppaa nalkuttamaan milloin mistäkin siivoukseen liittyvästä asiasta, kuten juuri tiskikoneen täytöstä tai ostoskassien pakkaamisesta. Tai lempilapsestaan imuroinnista: "nostitko nyt sohvaa ja otitko nyt tuolta nurkasta ja teitkö sitä ja tätä ja tota"... :D Ja kyllä, meillä tiskataan kattilat käsin. Mutta kaikesta siivousneuroottisuudestaan ja järjestelmällisyydestään huolimatta mies saattaa tunkea pesukoneeseen kaikkia värejä sekaisin tai elellä viikkokausia likaisen lavuaarin kanssa. Minä siis pyykkään ja hinkkaan lavuaarit, ja mies saa hoidella suurimman osan muusta siivouksesta. Ja jos minä satun joskus imuroimaan, miehellä on käsky pitää suunsa kiinni. En kestä sen "ohjeita" eli siis naputusta. :D

  Btw Satu, näin viime yönä sellaista unta, että tapasin sut livenä ja kysyin sulta, että voidaanko me tulla teille kylään seuraavalla Islannin-reissulla! :D

  VastaaPoista
 17. Mikä ihme tuossa on, sä kun et ole ensimmäinen nainen joka valittaa samaa asiaa, ettei osaa astianpesukonetta miehen mielen mukaan järjestää. Meillä on sama juttu! Sen vuoksi, kun mies on kotona täytän koneen silloin kun hän ei ole lähettyvillä ja jos tulee siihen viereen, lähden heti pois. En jaksa sitä, että todetaan, etten osaa tuotakaan......

  VastaaPoista
 18. meilläkin on mies, joka asettelee astioita hartaudella koneeseen, mutta joka myös marmattaa siitä, ettei kukaan muu täytä konetta! Hei haloo, jos mä laitan sinne lautasen miehen mielestä väärään paikkaan ja tuo käy sen korjaamassa, niin yhtä hyvin lautanen siirtyy tiskipöydältä miehen omin kätösin ohjaamana suoraan oikeaan koloseen.

  Mutta muovipussit meillä kauniiseen kolmionmuotoon taittelee kyllä minä. On siistiä ja roskakaappi säilyttää järjestyksensä :)

  VastaaPoista
 19. salamatkustaja3/23/2012 10:44 ap.

  No nyt vaan reissua varaamaan! :)

  VastaaPoista
 20. Meillä tämä menee niin, että minä täytän konetta, kun mies vannoo aina "ei sinne enää mitään mahdu". Helpommalla pääsee kun täyttää itse.

  Ja kommentti tuohon tefloniin vielä, että kyllä käsittääkseni se teflon sen konepesun kestää, mutta jos kattiloissa/pannuissa on alumiinia pohjassa, niin se ilmeisesti mukavasti syöpyy koneessa jokusen kerran jälkeen. Ei kai se teflon itsessään mitään sellaista ole, jota ei voisi koneeseen laittaa. Kaipa tuo pohjan syöpyminen sitten alkaa vaikuttaa myös kattilan muihin osiin. Näin mulle on ainakin kerrottu.

  VastaaPoista
 21. Hehee. Nyt kyllä tunnen oloni kunnon keittiönatsiksi. Meillä se olen voittopuolisesti minä, joka narisen siitä huonosta täyttämisestä. "Ei puuhaarukoita koneeseen, miten tää kissankuppi on tässä kohdassa, älä hyvä ihminen laita niitä vispilöitä noin päin..." Mutta vastapainoksi sit mies narisee tiskipöydän sotkuista, jos (ja kun) niitä ehtii kertyä. :D

  Mut hei, jos on äitiyslomalla (mikä loma muka?) ja viettää päivät aamusta iltaan kaksvuotiaan ja vauvan kanssa, niin pakkohan sitä ajoittain kertyvää vee-itutusta on johki purkaa, eikö? Vaikka sitten tiskikonenatseiluun. ;)

  VastaaPoista
 22. Heh, meillä on sama juttu. Kohta 7 vuoden yhteisen elämän aikana laitan omin luvin nykyisin koneen päälle vaan salaa päiväsaikaan. Ja tyhjennän hyvissä ajoin enne iltaa.

  VastaaPoista
 23. Kyllä, sänky on pedattava joka aamu! :D

  VastaaPoista
 24. Sama vika täällä. Mä en myöskään osaa miehen mielestä pakata ruokaostoksia järkevästi:-) No, ehkä siinä on jotain perää, sillä mä onnistun käyttämään 4 muovikassia samaan määrään, minkä ukko änkeää kahteen kassiin.

  VastaaPoista
 25. Meillä menee toisin päin - mies ei osaa täyttää tiskikonetta. Oon yrittäny neuvoa (asiallisesti!) monta kertaa mut ei vaan mene jakeluun. Johtuu varmaan siitä että oltiin kauan ilman tiskikonetta ja sitte ku se saatiin niin olin niin helevetin innoissani että pari vuotta täyttelin sitä konetta ihan huvikseni, koska ei tarvinnu enää tiskata käsin... Ammuin siis itseäni jalkaan. :P

  Muutenki mä oon noiden kotitöiden osalta saanu aika huonon miehen, mutta vuosien empiirisen tutkimuksen jälkeen voin vain syyttää anoppiani. Poikien ei koskaan tarttenu tehdä kotitöitä. Anoppi edelleen kauhistelee että miksi mieheni JOUTUU vaihtamaan vauvan kakkavaipan??? (se hävis kivi-paperi-sakset mittelön ;P) Eihän mieheni isä koskaan vaippoja lapsilta vaihtanut... se on naisten tehtävä. Joo... ei oo appiukko varmaan koskaan valittanu kotitöiden määrästä... :P

  VastaaPoista
 26. Voi olla, mä en tutkinut tarkemmin, mikä oli syynä siihen, että sitä pannua ei saa laittaa koneeseen, vaan totesin asian ja viskasin käyttiksen paperinkeräykseen... :)

  VastaaPoista
 27. Hehee, kivi-paperi-sakset on käytössä myös meillä. Yleensä sillä kisataan, että kumpi hakee saunakaljat lähikiskalta tai kumpi vie roskat... :)

  VastaaPoista
 28. Kyllä näin on!

  Ja jos lähtee reissuun, pitää siivota keittiö ennen. On aivan vihonviimestä palata kotiin, jos keittiö on räjähdyksen jäljiltä. Oon saanu opetettua tän myös miehelle. (Kerran se oli tosi ylpeä itsestään kun lähti minua ja lasta pari päivää myöhemmin viikon ajaksi reissuun ja toitotti ehtineensä tiskata. Ihan hyvä, mutta roskat oli viemättä. Kesällä.)

  VastaaPoista
 29. Ahhahaa, mä niin ymmärrän sun miestä! :D

  VastaaPoista
 30. Kahdessa kulttuurissa3/28/2012 8:01 ap.

  Ai niin ja se serkku on jo yli 20-vuotias eli en käytä lapsityövoimaa!

  VastaaPoista
 31. Kahdessa kulttuurissa3/28/2012 8:01 ap.

  Meillä minä täytän koneen, en siksi, että saisin tavaroita sinne mahdutettua jotenkin järkevämmin, vaan siksi, että mies tyhjentää sen. Mä vihaan astioiden lappamista kaappiin. Mies taas pitää siitä enemmän kuin koneen täyttämisestä. Tietty joskus mun on pakko, kun mies on työmatkalla ja vastaavasti miehen on pakko joskus se täyttää, mutta noin niin kuin yleensä.

  Meillä ei pusseja viikata. Mä en vaan osaa tehdä niistä siistejä paketteja. Miehen mielestä se on hölmöläisten hommaa. Mä olenkin ulkoistanut tän. Mun pedantti serkku hoitelee kyläreissuillaan myös meidän muovipussien taittelut. Tehnyt tätä jo useamman vuoden ajan. Eikä se vaadi edes palkkaa. Outo?

  VastaaPoista
 32. Pedantti serkku, joka taittelee kyläreissuillaan toistenkin muovipussit?! Ihana! :D :D

  VastaaPoista
 33. Kahdessa kulttuurissa3/29/2012 6:50 ap.

  Eikö olekin ihana :D Sen mielestä muovipussien taittelu on jotenkin meditatiivista.

  VastaaPoista
 34. Minä liputan ikean muovipussitelineen puolesta... Senkun vaan tunkee sinne ja jostain kolosta sitten nyhtää oikeanlaisen pois tarvittaessa. Ei tartte taitella (mulla ei nimittäin riittäis siihen hermo, vaikka osaankin taidon...)

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?