Olen vakuuttunut, että jokaisen kotitalouden pitäisi sisältää vähintään yksi kappale suoraviivaisia insinöörejä. Tämä tuli todistettua menne...

Halutaan palvelukseen: insinööri

5.2.12 Satu Kommentteja: 23

Olen vakuuttunut, että jokaisen kotitalouden pitäisi sisältää vähintään yksi kappale suoraviivaisia insinöörejä. Tämä tuli todistettua menneellä viikolla. Nimittäin iPadimme hajosi. Lakkasi toimimasta. Ei käynnistynyt. Takuu ummessa. Voi paska.Mieleni valtasi tumma vitutus: menetin sillä samalla sekunnilla yhden tärkeimmistä ad hoc -lapsenvahdeista. Kun kaksivuotiaalle antaa härvelin paineltavaksi, saa pelattua itselleen puoli tuntia - hyvällä tsägällä kokonaisen - hiljaisuutta ja kevyen puntin, kun kukaan ei roiku siinä.

Kiikutimme laitteen huoltoon ja sieltä luvattiin ottaa yhteyttä kun vika selviää. No eilen soi puhelin ja salaperäinen vika selvisi. Laitteesta on akku täysin tyhjä. Se pitäisi ladata.

Jaahas. Insinööri olisi saleen miettinyt tätäkin vaihtoehtoa.

Jään siis odottelemaan maanantaita ja korjausliikkeen aukeamista. Yksi taloutemme suosituimmista appseista on tällä hetkellä Sound Touch, jossa kosketellaan piirroksia, joiden takaa nousee kuva tai videopätkä oikeasta esineestä. Siis kun ipana painaa koiran kuvaa, lävähtää ruudulle videopätkä haukkuvasta koirasta. Idioottivarmaa. Jos täällä on muitakin tietokonepeleillä lapsiaan viihdyttäviä mutseja, olisi kiinnostavaa kuulla, mitkä pelit rulettaa. Laittakaa siis pliis suosikkiapsinne jakoon! Lataan niitä härveliin heti kun saan sen toimintakuntoon. Laturi on jo seinässä :)

23 kommenttia:

 1. Kaikki Toca Bocan valmistamat appsit!!! Loistavia! Lisäksi My Playhome.

  VastaaPoista
 2. Ylen Lasten Areena. Tuo oikeastaan iLuuri-apps, mutta toimii vähän huonommalla resoluutiolla myös Pädissä.

  Rasmus Nalle, Egmontin tuottama tosi laadukas apps. Ikäsuositus on 4+, mutta meidän 1,5 v osaa jo pelata siinä muistipeliä.

  VastaaPoista
 3. Kiiitos! Ihan loistava! Täällä on kissat maukuneet ja koirat haukkuneet jo tovin. :D

  VastaaPoista
 4. Ipad löytyy (ja insinööri) mutta 8kk vanhoille ipanoille en ole vielä keksinyt appseja ladata. Kyllä meillä on kaikki H.C Andersenin sadut ladattu jo koneelle (kiitos insinöörin) mutta ne on vielä vähän liian hifistelyä noin pienille. Pitääkin kokeilla tuota soundtouchia! Mutta pitääköhän meidän nyt ostaa toinen ipad? Jos mainitsen asiasta edes leikilläni, ryntää insinööri heti kauppaan ja ostaa ipad kakkosen. Nyt tuli tosin ensimmäisen kerran vasta motiivi mullekin, miksi niitä pitää olla kaks....

  VastaaPoista
 5. Angry birds on loistava, ei ehkä vielä teidän kääpiölle soveltuva, mutta ehkä maailman koukuttavin peli heti Super Marion jälkeen... :D

  VastaaPoista
 6. salamatkustaja2/05/2012 10:32 ap.

  miää, kiitos, pistän tsekkaukseen!
  Anu, hei mä muistan Rasmus-nallen itsekin; nostalgiaa ü
  Ti, hehe, kiitos! Ja kyllä mäkin onnesta ulisin, kun tajusin että tästä ei tule mitään 200 euron keikkaa...
  mimmi, niinjoo, toi on toi kaksoskysymys; ipadin ruutua kai ei voi jakaa kahteen erilliseen puoliskoon. ja saleen ne haluaa kuitenkin aikanaan pelata sitä yhtäaikaa. (sitäpaitsi siinä kakkosessa on vissiin kamerakin, mä haluaisin kovasti sen skype-puheluita varten -> olis etä-mummi osana härvelin lapsenhoito-ominaisuuksia)
  Elli, allekirjoitan ton. molempia pelattu silmät ristissä ja sormet hiessä ;)

  VastaaPoista
 7. :D Sille tyhjälle akulle vain tässä naureskelen.

  VastaaPoista
 8. Hei!

  Blogisi on aivan loistava, täältä ja kommenteista löytää vastauksia asioihin joita ei edes itse osaa kysyä tai tulisi mieleenkään ajatellakaan. Rasmus-nalle on jo latautumassa ipadille. Kiitän kädet kyynärpäitä myöten ristissä näistä vinkeistä, koska tulossa on n 900 kn automatka 1,5 vuotiaan ipad fanin kanssa :-)

  VastaaPoista
 9. Mä testasin ton soundtouchin. Ei se ihan vielä toimi, kun ruutuun lätkitään parhaimmillaan neljä käpälää yhtäaikaa. Ei ne suoraviivaisten insinöörien pelit sellasta kestä. Latasin sitten samalla itselleni Mari Jungstedtin ensimmäisen romaanin. En ole ipadilla ennen lukenut, tuleepahan testattua nyt sekin, samoin kuin M.Jungstedtin krimi. Insinööri katsoo yöllä superbowlia ja mä luen. Ollaan varmaan pirteitä maanantaina, molemmat.

  VastaaPoista
 10. salamatkustaja2/05/2012 9:14 ip.

  hehe, sama täällä. kyllä sitä joskus miettii, miten kaksi aikuista ihmistä voi olla näin pihalla. lol.

  VastaaPoista
 11. salamatkustaja2/05/2012 9:14 ip.

  kiitos!! toi ei olekaan sitten mikään ihan sunnuntaiajelu. tsemmpiä ;)

  VastaaPoista
 12. salamatkustaja2/05/2012 9:15 ip.

  hihi, ehkä siihen menee muutama kuukausi... meillä toi peli alkoi upota vasta nyt ihan viime aikoina (nääpiö on 2 vee). iPadilla on ihana lukea: ei tarvitse polttaa yölamppua kun siinä on se taustavalo. eri kätevää!

  VastaaPoista
 13. Kehtaanko, en kehtaa, no kehtaan. Meillä on käytössä Ylen appsit, piirustus- ja väritysohjelmia mm. Draw Free, sit ABC Sanaseikkailu ja joku vastaava muistipeli, Fruit Ninja (ehdoton!), Rasmus Nalle, Magnetic Board, Herra Hakkaraisen aakkoset, Cut the Rope, Smack Talk, Angry Birds (...) ja pari luuta.

  VastaaPoista
 14. siis pari *muuta* (ei hätää sosiaaliviranomaiset)

  VastaaPoista
 15. salamatkustaja2/05/2012 10:04 ip.

  :D Hei ihan mahtava listaus. Toi cut the rope on tuttu, oon pelannut sitä ihan himona. Ja just tuollaisen piirustusohjelman tarvitsemme aivan välttämättä. Kiitos avusta!

  VastaaPoista
 16. Tozzle on huippu palapeli appsi, mikä on oikeesti ipodiin mutta toimii myös ipadissa, pitää vaan suurentaa se. ;) Onnin suosikki ollut jo kaksivuotiaasta!!
  Ja sitten just nuo yle areenat yms. Oikeesti, ipad uppoaa jo Elmeriinkin, joka tosin haluaa vaan katsella Wheels on the bus lauluja sieltä :D :D

  VastaaPoista
 17. Eipä kestä, kiitos itsellesi. Meillä ei ollut vielä nimittäin tota Sound Touchia, ja siitäpä onkin tän päivän aikana ollut apua kuopuksen, 1,5v, pitämisessä aisoissa, eritoten "hieman" venähtäneen pediatrikeikan aikana odotushuoneessa. Myös mieheni, meidän molempien tärykalvot, ja aivan varmasti kaikkien samassa tilassa odotelleiden pikkupotilaiden vanhemmat kiittävät.

  VastaaPoista
 18. salamatkustaja2/06/2012 7:46 ip.

  Haa, kiitos Piia; palapelit on nyt kova sana, joten toi vois upota. Etenkin matkan päällä tuntuu jotenkin kiehtovammalta ajatukselta, että ne kaikki palat on siinä yhdessä esineessä eikä pitkin autonlattiaa ;)

  VastaaPoista
 19. Kyllä nörttikin olisi hyvä olla olemassa,kotitarpeiksi! Pikkuveljeni kävi meillä ja korjasi "täysin hajonneen" tulostimeni parilla tietokoneen klikkauksella... :)

  VastaaPoista
 20. salamatkustaja2/07/2012 11:44 ap.

  Ehdottomasti joo. Mä muuten rakastan nörttejä - kunpa olisin vaan tajunnut tän jo teini-iän angsteissa. Silloin kaikki ne coolit tyypit jotka muistan yläasteelta polttamassa kioskin nurkalla tupakkaa, ovat edelleen siellä. Hiljaiset nörtit tekee väikkäriä tkk:lla :) Vietin aikaani väärässä seurassa...

  VastaaPoista
 21. Mutta katso mitä sait! Hiukka olen kade tuosta kommentistasi "lukemassa tai p....." ;) ;)

  VastaaPoista
 22. Kannattaa testata Real Pianoa, saa muksu soitella jotain muutakin ku muovileluja.

  VastaaPoista
 23. Anonyymi PC-käyttäjä2/09/2012 4:04 ip.

  Ei ne nörtitkään aina osaa. Ostin vuosia sitten läppärin enkä saanut siitä ääniä kuulumaan (mikä ei sinänsä ole mikään yllätys, koska olen ihan käsi tietotekniikan kanssa). Eräs nörttikaveri kävi sitten tutkimassa tietokonetta oikein perusteellisesti ja sääti käyttöjärjestelmässä ties mitä, mutta ei saanut hänkään ääniä toimimaan. Niinpä vein tuliterän läppärini takaisin tietokoneliikkeeseen huoltoon. Ei mennyt aikaakaan kun sieltä soitettiin, että voin hakea koneen takaisin: äänet eivät olleet kuuluneet siksi että tietokoneen reunassa hyvin piilossa oleva volyyminsäätökiekko oli ihan tapissa siellä hiljaisessa päässä! :D

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?