Ipana sai oksennustaudin kello 2:04 viime yönä. Ei muuta. PS: Tai no, tässä pyykinpesun lomassa tekee mieli ihmetellä, että miten voi 85 sen...

Sumeeta logiikkaa

17.11.11 Satu Kommentteja: 11

Ipana sai oksennustaudin kello 2:04 viime yönä. Ei muuta.

PS: Tai no, tässä pyykinpesun lomassa tekee mieli ihmetellä, että miten voi 85 senttimetriä pitkään ihmiseen mahtua kymmenen litraa oksennusta? Tapahtuuko oksennuksen ulostulovaiheessa joku reaktio, jossa tiivis aine kasvattaa tilavuutensa satakertaiseksi? Ei tätä muuten pysty selittämään.
Kodissamme on muuten aika hyvät aromit. Nyt äkkiä jotain Wunderbaumia tänne.

11 kommenttia:

 1. Voi yöks! Tsemppiä pyykinpesuun. Mä olen huomannut saman kertautumisefektin koirissa: mistä sitä riittää???

  VastaaPoista
 2. Ja mä ihmettelin kun puolivuotiaalla oli oksennustauti ja sitä oksennusta tuli aivan hirveeeeeesti!!!!

  Koita jaksaa, muista pestä kädet (ja desinfioida), ettet itse saa samaa tautia...

  VastaaPoista
 3. Voi pikkuista, oksennustauti on ihan hirveetä!
  Ekan ja toistaiseksi vikan kerran, kun pojalla oli oksennustauti, se veti ekat mun päälle aamulla sängyssä. Ihan siihen kasvojen ja hiusten tuntumaan. Sanattomaksi veti.
  Onneksi tauti ei kestä kauan. Jogurtti helpottaa oloa ja runsaasti juotavaa kuten laimeaa mehua. Tsemiä!

  VastaaPoista
 4. Muksut vielä oksentaa juuri siihen, missä sattuu olemaan. Meillä on mm. tapetit saaneet uutta koristetta joskus vuosia vuosia sitten. Tapetit on toki sen jälkeen vaihdettu:-) Vanhemman pojan ollessa 1,5 vuotias havahduimme ukon kanssa olohuoneessa siihen, että jostain alkoi levitä aivan kauhea haju. Lemu tuli pojan huoneesta, jossa poitsu makasi sängyllä selällään oksennunksen keskellä, täydessä unessa!! Siis ei ollut edes herännyt siihen, että oksentaa eikä mekään oltu kuultu mitään.

  VastaaPoista
 5. Voi yök! Jaksamista sinne.

  Meillä duunissa pyörii tuo sama tauti. Viimeisen kolmen viikon aikana kaikki vuorotellen ollut kotona oksentamassa, paitsi minä ja yksi toinen.

  Mustikat kuulemaa auttaa ehkäisemään tätä hirvittävyyttä. Ollaankin tässä kuussa syöty koko talven varannot pakkasesta.

  VastaaPoista
 6. Voi ei, tsemppiä sairastupaan! Mä ovelasti viime talvena menin vanhemmilleni ja sairastuttiin siellä - oli hoito- ja siivousapua yllin kyllin! ;) Rupesi vain jännittämään kaverin vaatevaraston riittävyys, kun ei sitä koko garderobia yleensä matkalle oteta mukaan...

  VastaaPoista
 7. Meillä ei ole vielä kertaakaan sairastettu oksennustautia, mutta kuulin takavuosina työkaverilta (neljän lapsen kokemuksella) niiden perheen tavan selvitä taudista pienten lasten kanssa: patjat olkkarin lattialle, oksentavan lapsen ympärille/alle kasa pyyhkeitä, joita sitten vaihdetaan kun menevät likaiseksi. Ei tarvitse luututa pinnasängyn kaltereita tai sängynnurkkia. Disclaimer: en siis itse ole vielä joutunut testaamaan käytännössä. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 8. salamatkustaja11/17/2011 9:17 ip.

  Kiitos kaverit! Kyllä tää tästä... Ois tosiaankin pitänyt raahata patjat lattialle. Ens kerralla oon viisaampi :)

  VastaaPoista
 9. Ne patjat siis laitetaan vessan lattialle. Siisteintä on kun vanhemmillakin on sama tauti päällä yhtä aikaa. HooCee.

  VastaaPoista
 10. Jaksamista sinne!

  Minä aina vuoraan sängyn pääpuolen paksuilla pyyhkeillä, kun ensimmäinen lakanasatsi on pyykinpesukoneessa. Viimeksi esikoinen sai jonkun ihme itsepäisyyskohtauksen, kieltäytyi menemästä kylppäriin ja seisoi keskellä eteisenlattiaa, kun seuraava oksu tuli. Meni täpärästi ohi isänsä kengästä...

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?