Kuulin suomalaisilta tuttaviltani lastenohjelmasta nimeltä Hirveä Henri. Tätä kuulemma näytetään Ylellä. Mikä jytky! Katselin pari jaksoa. T...

Pläjäys lastenkulttuuria

29.11.11 Satu Kommentteja: 17

Kuulin suomalaisilta tuttaviltani lastenohjelmasta nimeltä Hirveä Henri. Tätä kuulemma näytetään Ylellä.

Mikä jytky! Katselin pari jaksoa. Tämä on juuri sellaista sisältöä, jota vanhemmat rakastavat ja tv-maksulla mielellään tukevat. Tai sitten ehkä ei.

En ole ihan varma, kumpi näistä hahmoista on inhokkini: Vilautan mun nyrkkirautaa -Hirveä Henri vai selloa soittava, Hanken-suittu Nynny-Pekka.

Jotenkin Muumit alkoivat juuri tuntua sangen harmittomilta...

17 kommenttia:

 1. Joo! Siis tää on aivan käsittämätön läppä koko sarja! Että kellä siellä Ylellä viiraa niin pahasti, jotta on ottanut ohjelman näyttöön?! "ota banaani!" Saatana.

  VastaaPoista
 2. salamatkustaja11/29/2011 8:57 ip.

  Joo. Kun tätä katsoo itse vartin ja siihen päälle kuuntelee, kuinka ohjelman jälkeen metriset alkavat jänkätä, että minä en ainakaan tee, epäreiluaaaaaa, Hirveä Henrikin räjäytti kissan....ääää..... Onkin itsellä hirveän mukava ja rentoutunut fiilis :D

  VastaaPoista
 3. Kauheeta! En voinut katsoa paria minuuttia pitempään. Tuo on inhottavampaa kuin Paavo (ja sitäkään ei katsota meillä)

  VastaaPoista
 4. Mä oon ihan tottunut jo. Meillä ei Henrin käytöstä suvaita, mutta lapsille tekee ihan oikeasti hyvää a) käsitellä omia "huonoja" tunteitaan samaistumalla Henriin b) nähdä, millaiset seuraukset tuolla käytöksellä on.

  Ehkä tälleen kahden pojan ja yhden erittäin kiukkuisen viisveeneitin äitinä näkee tän eri tavalla. En mäkään tästä yksvuotiaan kanssa nauttinut. Sitä paitsi itsekin katson Tarantinon splattereita rentoutumismielessä.

  VastaaPoista
 5. Hesarin tv-osan kysymyspalstalla tätä kerran kysyttiin Yleltä, että miksi tällaista ohjelmaa pitää näyttää telkkarissa. Yleltä vastattiin, että lapset voivat käydä läpi ilkeänä olemisen tunteita ja blaa blaa blaa. Ihan sietämätön ohjelma. En anna lapseni käydä läpi mitään tunteita ton ohjelman tahtiin.

  VastaaPoista
 6. Musta tossa ohjelmassa on älyttömintä se, että siinä nimenomaan EI nähdä millaiset seuraukset tuolla Henrin käytöksellä on. Henri tuntuu aina pääsevän kuin koira veräjästä.

  VastaaPoista
 7. Huh, pitääkin varmaan seurata vähän tarkemmin mitä ne tenavat sieltä tuutista oikein itseensä ammentaa. Tähän mennessä olin luottanut jotenkin sokeasti Yle Lapset- sovelluksen lapsille soveltuvuuteen (ja koettanut vaan hammasta kiristellen sietää sitä ylipirteää ja laulavaa maanantain pikku kakkosen juontajaa). Hirveä Henri pääseekin nyt blokkauslistalle Anniina *sormet kurkkuun* Balleriinan ja Ota banaanin kanssa. Tota viimeistä mä en myöskään todella tajua, kiva loppuillan ADHD-pläjäys, jonka en yhtään ihmettelisi joissain kodeissa aiheuttavan epileptisiä kohtauksia.

  VastaaPoista
 8. Mut entäs mimi ja kuku, voi elämä! Onneks likkakaan ei tykkää... Jotenkin tossa Henrissä on sentää syy seurausjuttuja, mut mitä hemmetin järkee on mollamaija ja leijona lallatteluissa. Niistä puuttuu loogisuus vallan. yäh!

  VastaaPoista
 9. Näiden mainospuheiden jälkeen piti heti katsoa tämä yhdessä lasten kanssa. Viisivuotias kysyi ohjelman jälkeen: "Olenko minä tuollainen joskus?"

  Tämä riiviö (Hirveä Henri) vetää niin pahasti överiksi, että sopii kyllä loistavasti meidän huumorintajuumme! Pojan ehdoton lemppari on "Ota banaani!"

  VastaaPoista
 10. salamatkustaja11/30/2011 7:35 ip.

  Saahan tästä tykätä :) Mun omat hermot ei vaan kestä tätä. Skidi voi katsoa sitten, kun ostaa itselleen oman telkkarin...

  VastaaPoista
 11. Kerran ihmettelin kun reilu kolmeveeni totesi olevansa hirveä henri tehdessään typeryyksiä, selvisi että mummilla oli katsonut kyseistä ohjelmaa. Ei katsonut enää sen jälkeen :D Oon kyllä sellanen tv-hitler ettei mun lapset saa katsoa edes muumia.. xD

  VastaaPoista
 12. salamatkustaja11/30/2011 7:46 ip.

  Hihi. Muumeja annan katsoa joskus - varsinkin jos haluan saada 20 min hiljaisuutta ;)

  VastaaPoista
 13. Voisin tässä siteerata eurooppaministeri Alexander Stubbia: vittu mitä paskaa!

  VastaaPoista
 14. Meillä EI taas katsota anime-muumeja, äiti ei niitä hyväksy.

  VastaaPoista
 15. Toi Hirveä Henri -sarja on ihan hirveä. Mä vaihdan kanavaa kyllä heti kun se tulee telkkarista. Olen rauhaa rakastava ihminen...

  VastaaPoista
 16. Toi näky ainakin vielä keväällä RÁS1 ai RÁS2 -kanavalla "lastentunnilla". Ei muuta ku nauhottamaan ;)

  VastaaPoista
 17. salamatkustaja12/01/2011 3:17 ip.

  Voi pylly. No onneksi meillä ei ole telkkaa ;)

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?