Pieni kirjakilpailu

Olo on kuin mankelin läpi menneellä lakanalla. Miksi maailman kaikki asiat tapahtuvat aina vuoden lopussa? Dead-linet, tenttipäivämäärät ja tulevaisuudensuunnitelmat muodostavat sellaisen kerän, että ei tee mieli kuin potkaista se nurkkaan. Argh. Ja sitten mulla on yöpöydällä älytön pino tajuttoman hyviä kirjoja odottamassa lukemista. Mutta en osaa päättää mistä aloittaa! Joten kysyn apua teiltä.

Parhaimman perustelun kirjoittajalle lähtee Elina Hirvosen ja Anu Silfverbergin kirjoittama kaunokirjallisen tekstin kirjoitusoppaan Sata sivua - tekstintekijän harjoituskirja. Minulla on noita oppaita nurkassa kaksin kappalein, eikä tupla-annos ainakaan toistaiseksi ole tuplannut kirjoitusnopeuttani. Joten toinen lähtee postissa jäätikköpostikortin kera parhaille perusteluille. Ja ta-daa: saanpahan omaan hyllyyn taas lisää tilaa!

Opaskirjan avulla voi vaikka alkaa iltapuhteina kirjoittaa omaa kirjaa. (Kaikilla mutseilla on siihen varmaan ihan järjettömästi aikaa.)  Oppaassa on onneksi myös paljon sellaisia harjoituksia, joita tekee mieli naputella omaksi ilokseen vaikka ei kirjaa aikoisi koskaan kirjoittaakaan. Tai ei ole pakko kirjoittaa yhtään mitään. Opaskirjan luettuaan alkaa lukea kirjoja vähän eri vinkkelistä  - se on kiinnostavaa.

Eli siis. Mikä näistä kirjoista ansaitsisi tulla luetuksi ensimmäisenä ja miksi? Vastausaikaa on 1.12. asti, laitan kirjan 2.12. postiin.

Ja nyt mä menen nukkumaan. Huomenna taas ihana, ihana maanatai......

1. Jonathan Littell. Hyväntahtoiset.

2. Tuomas Kyrö. Kerjäläinen ja jänis.

3. Janica Brander. Lihakuu.

4. Kari Hotakainen. Jumalan sana.

5. Helmi Kekkonen. Valinta.

Tunnisteet: