Tämä saattaa olla blogin vanhemmille lukijoille jo tuttu teekuppi. Islannissa lapsilla on hyvin omintakeinen hellittelynimi: rusinapersereik...

Kaikkien persereikien kaveri

3.11.11 Satu Kommentteja: 20

Tämä saattaa olla blogin vanhemmille lukijoille jo tuttu teekuppi.

Islannissa lapsilla on hyvin omintakeinen hellittelynimi: rusinapersereikä (rúsinurasgat). Tavallaanhan se on aivan loogista. Siltähän se vauvan kakkonen näyttää*.

Perseily ei kuitenkaan lopu tähän. Islantilaiset ovat ahkeria Facebookin käyttäjiä. Nyt he ovat löytäneet netistä miehen, jonka nimi on Ras Gath. (Siis "Perse Reikä") Miehen Facebook-profiili on kuulemma viime aikoina saanut paljon tuntemattomia  ystäväkutsuja Islannista. Ei riitä, että kotona omia persereikiä. Niitä pitää haalia vielä netistäkin kavereiksi.

Mä olen sitä mieltä, että islantilaiset ovat sekaisin, eivätkä ihan vähää. Hulluudesta on hyötyä. Ei tällä tuulen ja lumivyöryjen pieksemällä saarella kukaan täysin normaali suostuisi asumaan.

*) Eikä ole paljon varaa hämmästellä siellä. Suomen tunnetuin latsenohjelma on kuitenkin PikkuKakkonen.

20 kommenttia:

 1. Gulleja ja palleja (vai balleja vai mikä se oli :D) ja nyt vielä perse reikiäkin. Mielenkiintoista porukkaa kyllä siellä Islannissa on :D

  Eikä voi kyllä enää viattomasti katsoa PikkuKakkosta... Kiitos vain tästä mielikuvasta :p

  VastaaPoista
 2. Kiitokset päivän repeilystä! *nauraa maha vääränä* Niin kaksmielisesti kuin mäkin osaan asioita ajatella, enpä oo koskaan Pikku Kakkosta nähnyt siinä mielessä...kiitos mielikuvasta, jatkossa senkin shaiban seuraaminen on epäilemättä paljon mielekkääämpää :D

  VastaaPoista
 3. Mä kuolen nauruun :D Oli muuten aika vaikea lukea miehelle tämä ääneen.. :D

  VastaaPoista
 4. Eivät ne islantilaiset suinkaan sekaisin ole, vaan ymmärtävät hyvän huumorin päälle! :D

  VastaaPoista
 5. Ahhahhaa!

  "Aidin pikku rusinapersereikä"
  Kyllä ne sekaisin on siellä.

  VastaaPoista
 6. Tällainen on ihan väistämätöntä monikielisessä maailmassa. Niinhän se Nokian uusi Lumia puhelinkin ja siinä samalla kaikki Suomessa kastetut Lumia tyttöset tarkoittavat espanjaksi prostituoitua. Samoin oma nimeni Marika tarkoittaa espanjaksi homoa (marica).

  Ja kyllä mua aina vaan uudestaan jaksaa huvittaa ranskalainen Pascal...

  VastaaPoista
 7. salamatkustaja11/04/2011 8:14 ap.

  Tshihi, kiitos vaan - kiitos Islanti :)

  VastaaPoista
 8. Tää selkeytti aika paljon sitä hilpeyttä jonka Äffä sai aikaan hostvanhemmissa talletettuaan rusinoita vaippaansa... "Ertu med rúsinum í rassinum", tai jotain. Ja naurunremakka päälle. Haahaaahaa. Nyt harmittaa etten sillon tajunnut miten hauska juttu on kyseessä :(

  VastaaPoista
 9. Voi apua :D Nyt tuli sit suomalaiseen lastenohjelmaankin aivan uusi katsantokanta :DD

  VastaaPoista
 10. Kiitos. Nyt tyokaverit ihmettelee mita tassa hytkyn naama kasissa istuen, kun en voi nauraa aaneen. Luulivat etta itken. No, valuihan sielta niita kyynelia kans, mutta kun vaan nauratti niin kauheesti.

  VastaaPoista
 11. salamatkustaja11/04/2011 8:44 ip.

  Ai miten niin hauska? Siis ihan arkipäivää. Njoo. Muhun tällainen alapäähuumori uppoaa, mutta muihin perheenjäseniin (ei ainakaan vielä). Yleensä siis tyydyn kotona kertomaan vitsejä ja nauramaan niille yksinäni.

  VastaaPoista
 12. hahaa ! how lovely... :)

  VastaaPoista
 13. Lukija ilmottautuu, löysin blogisi pariviikkoa sitten ja olen nyt iltapuhteikseni lueskellut sen alusta, nyt luen toukokuuta. Olet osannut pukea upeasti sanoiksi niitä tuntoja joita itse olen käynyt läpi ja ihmetellyt. Kiitos :)

  VastaaPoista
 14. Sveitsissä asunut kaverini hehkuttaa paikallista poliitikkoa Pascal Couchepinia parhaana poliitikonnimenä ikinä. Lausutaan siis "Kushpää"...

  VastaaPoista
 15. Taa oli huippu! Ihan pimeeta porukkaa taalla, mina itse mukaan lukien....

  VastaaPoista
 16. salamatkustaja11/05/2011 1:47 ip.

  diidah, kiitos itsellesi, ja tervetulloo lukijaksi!
  Minna, todellakin joo. Rusinaeväät ;) (Kivaa muuten, että sullakin on nykyään blogi, oon käynyt lukemassa.)

  VastaaPoista
 17. Hulvatonta, löysin blogisi Project maman kautta ja ahmin sen muutamassa illassa. Tänään, kun pääsin tähän, rupesin miettimään, että mitäs sitten tekisin... Mutta kaksimielisistä nimistä: meillä oli aikoinana töissä iranilainen tutkija, jonka sukunimi oli fakhim... Hän ei sitä itse oikein tajunnut, miksi jotkut hieman huvittuivat nimestä...

  VastaaPoista
 18. Tyhjännauraja11/05/2011 10:38 ip.

  Tämähän todistaa myös sen, että RasKaana oleminen ON persereijästä...

  VastaaPoista
 19. Mä taas en päässyt Los Angelesissa asuessa koskaan siitä yli, että erään hienon paikallisen vaatemerkin nimi on James Perse (http://www.jamesperse.com/). Ei liene sattumaa ettei kyseisen merkin tuotteita kauheasti esim. Suomessa markkinoida... ;-)

  VastaaPoista
 20. Elli, hihi. Joo jos ei nimi pahenna miestä, niin ainakin se voi naurattaa kollegaa...

  Tyhjännauraja, joo aika lähellä genitaalialueita liikutaan!

  Katri, nyt kun muistutit, niin mieleeni tuli, että Piucca-niminen vaateputiikki stadissa (jota aikanan veti Suomen Kaupthingin ex-pamppu) myi Persettä (anteeksi vulgaari ilmaisu, tarkoitan siis tietysti sitä vaatemerkkiä!!). Jotenkin arvattavaa, että talouslehdet väänsi tuosta kyseisestä brändistä liikkeen avajaisten aikaan aika paljon näppäriä sanaleikkejä, silleen puolivahingossa tietty :)

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?