Yritämme opettaa lasta potalle. Mutta kuten kuvasta näkyy, se ei ole ihan helppoa. Tähän on neljä mahdollista selitystä: Lapsi on innostun...

Ja väliimme tuli kielimuuri

22.11.11 Satu Kommentteja: 11

Yritämme opettaa lasta potalle. Mutta kuten kuvasta näkyy, se ei ole ihan helppoa. Tähän on neljä mahdollista selitystä:

 • Lapsi on innostunut kokeellisesta päähinemuodista.

 • Se on vähän vajaa.

 • Me olemme aika paljon vajaita. Ja kehnoja opettajia. (Niin, ja mä en ala kyllä malliksi potalle pissaamaan.)

 • Väliin tuli kielimuuri. Meni päät sekaisin. Ei ole helppoa kasvaa kaksikieliseksi.


11 kommenttia:

 1. Kahdessa kulttuurissa11/23/2011 7:39 ap.

  70-luvulla oli kuulemma tyypillistä köyttää lapsi pottaan kiinni. Mullakin oli (kuvista päätellen) sellainen potta, jossa oli semmoine muovinen remmi, jonka sai kiinni niin ettei kakara päässyt karkaamaan potasta. Jossain kuvassa istun potalla iloisesti jalkoja heilutellen (potan remmi kiinni siis). Nykyäänhän ei sellaisa pottia enää mistään saa... :D

  VastaaPoista
 2. Hihi! Kiitos aamupäivän nauruista :D
  Aikamoinen Lady Gagga -tyylinen päähine.
  (Sulla alkaa olla aika hyvää kiristyskuvamateriaalia kun alatte esim. lapsen teini-iässä puhumaan kotiintuloajoista!)

  VastaaPoista
 3. Olen ihmetellyt, miksi vanhemmilla ihmisillä (esmes päiväkotien työntekijöillä) on niin kova tarve varoittaa potalle pakottamisen vahingollisuudesta. Mutta jos joskus lapsia on oikein köytetty, niin...

  ... nuo meidän muksumme olisivat kyllä keksineet konstin, miten lähteä liikkeelle (konttaamaan, tms.) peppuun kiinnitetty potta iloisesti heiluen.

  VastaaPoista
 4. No onpa kumma jos ei vyöllisiä pottia ole kaupoissa enää. Meillä on sukulaisperheeltä peritty n. 10 vuotta vanha potta, jossa on kyllä vyölle kiinnityspaikat. Vyö ei tullut mukana ja olen potenut aikaansaamattomuutta siinä määrin, etten ole kehittänyt uutta kiinnityssysteemiä. Kyllä lapsi siinä aikansa istuu.

  Päiväkodissa potatetaan kaikki lapset yhtä aikaa ennen ja jälkeen ruokailua, ulkoilua ja päiväunia. Se aktiivisuus säteilee kotiinkin: lapsi tahtoo potalle istumaan aika usein, vaikkei sinne mitään tulekaan. Eli se valaistuminen antaa vielä odottaa itseään ;)

  Olen hilloviikkojen aikaan miettinyt, että tuleeko siitä lapselle traumoja, kun se haluaa potalle samalla kun olen menossa omille asioilleni. Ei sitä ole kiva oven ulkopuolella huudattaakaan, ja vessamme on niin pieni, ettei potta mahdu olemaan muualla kuin juuri pyttyä vastapäätä, ja siitähän näkyvyys on... no, erinomainen. Onneksi lapsi (1,5v) ei vielä puhu, niin ei tule niitä vaikeita kysymyksiäkään...

  VastaaPoista
 5. No mut pottailunhan kuuluukin olla iloinen asia! Ja sitäpaitsi helpottaa kauheesti hiustenleikkuuta.

  VastaaPoista
 6. Mutta jos asiaa miettii siltä kantilta, että lapsen saisi edes kerran tekemään tarpeensa pottaan ja JOS se sen jälkeen kippaa sen helahoidon päähänsä niin eiköhän se jää viimeiseksi kerraksi :D :D

  VastaaPoista
 7. Niin ja eiks sen isin ois helpompi näyttää kuinka se potta toimii? Tosin siitä saattaa seurata se, että lapsi ei tajua itse istua sille...

  VastaaPoista
 8. Ma komppaan tota kielimuuria! Tai ihan mita tahansa tekosyyta mika oikeuttaa 3 v 3 kk -poikani vielakin paskomaan vaippoihinsa. Paivat ollaan ilman vaippoja, mutta kun kakkahata iskee niin sellainen vaaditaan. Pontolle istutaan mielellaan, mutta ei sinne mitaan tehda. Help, anyone?

  VastaaPoista
 9. :D nää sun ja katjan arkivalokuvat on kyllä niin loistavia verrokkeja naisten/perhelehtien fotoihin... miksei tällasta voitais käyttää jonkun vauvalehden potta-artikkelin kuvituksena? mun mielestä teillä on siis selkeästi luova ja huumorintajuinen lapsi! ;)

  VastaaPoista
 10. Minulla on tuttavapiirissä pari tällaista sitkeämpää tapausta. Jos en ihan väärin muista, niin toisten samanikäisten lasten esimerkki ja jonkinsortin aivopesu lopulta toimi. Vanhemmat ja ikätoverit tekivät erinomaisen selväksi, ettei kukaan noin iso lapsi enää vaippaan kakkaa. Ja ikää olit tosiaan kummallakin reippaasti yli kolmen ennen kuin saatiin onnistumaan.

  Meillä oli tosi vaikeaa taas saada melkein viisivuotias potalta pöntölle, edes pienentimen kanssa, ja nyt pienentimistä luopuminen... toivottavasti onnistuu ennen ensimmäistä leiriä, tms. jolle lähtee ilman äitiä. Rutiinien muuttaminen ON vaikeata.

  VastaaPoista
 11. salamatkustaja11/24/2011 8:51 ap.

  Hei mä todellakin haluan sellaisen vyöpotan meille. En tiennytkään, että semmoisiakin saa. Pysyy toi hattukin paremmin päässä.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?