Ipana oppi viime viikolla, että on olemassa dvd-levyjä ja niitä voi katsoa. (Vasta nyt tajusin television arvon.) Mutta. Meillä on vain yksi...

Etsitään Hemulin muiluttajaa

11.11.11 Satu Kommentteja: 20

Ipana oppi viime viikolla, että on olemassa dvd-levyjä ja niitä voi katsoa. (Vasta nyt tajusin television arvon.)

Mutta. Meillä on vain yksi suomenkielinen dvd, Muumilaakson tarinoita. Viihdepläjäyksessä on eräs hankala ongelma: Hemuli. Kun Hemuli pärähtää ruutuun, ipana pärähtää itkemään ja juoksee naama kauhusta vääntyneenä sohvan taakse piiloon. Nyökkäilen ymmärryksestä. Kyllä minuakin alkaisi itkettää, jos kadulla tulisi vastaan violettiin hippimekkoon pukeutunut virtahepo, jolla on metrin mittainen naama.

Minä pelkäsin lapsena Pelle Hermannia. Mutta minulla olikin mielikuvitusystävä, sellainen suurikokoinen hiiri  Räätäli-Mikki, jonka kanssa vedin Pelle Hermannia pataan olohuoneen nurkassa. Lihanuijalla, tietysti. Nyt pitäisi äkkiä keksiä joku Jäätikkö-Rotta tai Vuorikiipeilijä-Kirahvi ja istuttaa siitä ajatus lapsen päähän. Voisivat yhdessä taklata Hemulin ja muiluttaa sitä pitkin kellarin rappusia. Mä kun en jaksaisi olla sormi kelausnappulalla viiden minuutin välein.

20 kommenttia:

 1. Nauroin ääneen. Räätäli-Mikki on paras.

  VastaaPoista
 2. I hear you sister !! Pelkäsin Hermannia yli kaiken ja Rölli tuli hyvänä kakkosena.

  VastaaPoista
 3. Areenaako ei näy Islannissa? Siellä nimittäin on nyt Muumeja ja ei kai niissä kaikissa Hemulia ole. Nim. Vuosimallia -88 joten osuin just parahultaisesti 90-luvun muumibuumiin. Äitini aikanaan kolmen lapsen äitinä myös keksi että on kivaa panna videonauha laulamaan muumeja ja esim siinä välissä saada puuro keitettyä/käydä vessassa/tehdä jotain muuta.

  VastaaPoista
 4. Mä en kans tykännyt tosta Pelle Hermannista yhtään kun olin skidi! Hei meillä on Viirua ja Pesosta (suomeksi siis) kolme dvd:tä, saa lainata! Meillä Viena aloitti niillä, ennen kuin siirtyi Muumeihin :)

  VastaaPoista
 5. Hehe.

  Minä ostin kokonaisen boxin rakastamaani Myyrää, puolalaista Krtekiä. Tyttö katsoi viisi minuuttia, sitten oli pakko lopettaa kokonaan, kun pelotti niin paljon... Että se siitä.

  Meillä katsotaan siis Teletappeja Youtubesta (Yök! Mut lapsi on haltioissaan), isänsä kanssa tapittavat joskus muumeja ruotsiksi.

  VastaaPoista
 6. Heh, me Usvan kans nähtiinkin yks päivä ikkunasta, että teillä katottiin muumia.

  Ne on meilläkin kovassa kulutuksessa. Saatte lainata hemulittomia jaksoja, jos pelko käy ylitsepääsemättömäksi. ;)

  VastaaPoista
 7. Mäkin pelkäsin Pelle Hermannia, erityisesti sitä himputin kepakkoa! Mut nyt äkkiä tilaamaan jostain CDONista kaikenmaailman lasten levyjä. Esimerkiksi Late Lammas on aivan mainio! Meidän kummilapset rakastaa sitä yli kaiken!

  VastaaPoista
 8. Kahdessa kulttuurissa11/11/2011 12:52 ip.

  Muumeja löytyy myös youtubesta. En tosin tiedä, ovatko siellä olevat jaksot kokonaisia.

  Mä pelkäsin myös Pelle Hermannia ja onhan toi aika pelottavan näköinen otus. Pelkäsin myös sitä taikuri Maxia, jota ei vissiin ikinä näytetty.

  VastaaPoista
 9. Pellestä viis, mutta se kepakko! Poikki vaan ja nuotioon!

  VastaaPoista
 10. Ymmärrän pienen tyttösi hätää. Inhoan ja pelkään muumeja yli kaiken. Olen aina inhonnut ja pelännyt. Ei niistä tarvitse pitää vaikka suomalainen veri kohiseekin suonissa. Tuntuu, että muumit kuuluvat samaan sarjaan sisun, saunan ja salmiakin kansa, jos et tykkää, et ole kunnollinen suomalainen. Sun tyttö onkin näköjään saanut isänperintönä tolkkua touhuinsa ;)

  VastaaPoista
 11. Oih, muitakin Pelle Hermannin kammoajia :) Sen punainen nenä oli pelottavinta, mitä tiesin. No mutta, edellisen huomioiden, lapsuuteni on tainnut olla ihan hyvä.

  Me ollaan tuijoteltu Nalle Luppakorvia Areenasta. Ne kun on opettavaisia ja harvemmin pelottavia.

  VastaaPoista
 12. Nyt jostain muumien olisko 2 tai 3 jakso jossa hattivatit kurmuuttaa Hemulia. Alkaa Hemulikin oleen mukava niitten valkosten matojen jälkeen :)
  Yle areenasta ludovic ja franklin, ei oo niitä hemuleita ja meillä ainakin reilu 1,5 vuotias kattoo ihan innoissaan.

  VastaaPoista
 13. salamatkustaja11/11/2011 10:31 ip.

  Meillä ei voi katsoa telkkaa netistä tai tabletistakaan, koska skidi ra-kas-taa kaikkea mitä voi naputella. Ipana kävelee vaikka betoniseinän läpi, jos se haluaa saada kätensä kannettavaan. Siksi Areenat, youtubet ja muut ovat vähässä käytössä. Pistän dvd:n soittimeen ja heijastan kuvan pienelle kankaalle; siihen se ei ylety lähmimään.

  Mira & Minna kiitos tarjouksesta. Mä saleen palaan tähän vielä :D

  VastaaPoista
 14. salamatkustaja11/11/2011 10:31 ip.

  Mun bestis 29 vuoden takaa. <3

  VastaaPoista
 15. Juu, meilläkin on vaikka mitä suomenkielistä dvd:tä mitä voidaan lainata teille. Pitääkin ottaa tarinatunnille mukaan jos haluaa joku lainata ;)

  VastaaPoista
 16. heijastat? siis sulla on jonkin sortin tykki? eikö sitä saa tietsikkaan kiinni (niitä areenoita varten)? Tekniikassa en osaa auttaa mutta jos mein tietsikan saa näkymään telkkarin kautta ni luulis et se onnistuis tykinkin kautta :o

  VastaaPoista
 17. salamatkustaja11/12/2011 5:12 ip.

  Kiitti :)

  VastaaPoista
 18. salamatkustaja11/12/2011 5:13 ip.

  Joo, tykillä. Ja tästä pästään mun IT-kädentaidottomuuteen. Mulla ei ole kaapelia kytkeä applen läppäriä projektoriin, toi projektori on tehty ennen kuin mac-koneet yleisty, ja siinä on ihan himmeet tulpat. Ei pysty tajuun :)

  VastaaPoista
 19. Pelkäsin myös pelle Hermannia, _Paljon_ Ja vielä enemmän sitä kepakkoa.

  VastaaPoista
 20. Vedet silmissä nauroin! Tylsän työpäivän viihteeksi eksyin blogiisi ja kun alkuun pääsin, jatkoin... Ja tässä kohtaa sitten tipuin, täysin.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?