Aamut. Se lapsiperhe-elämän kitkerä suola.  Puetaan-riisutaan-puetaan-riisutaan-ja viddu kerran vielä puetaan kumisaappaita, takkeja, haalar...

Lastenvaatehankintojen sääntö numero yksi

25.10.11 Satu Kommentteja: 10

Aamut. Se lapsiperhe-elämän kitkerä suola.  Puetaan-riisutaan-puetaan-riisutaan-ja viddu kerran vielä puetaan kumisaappaita, takkeja, haalareita, puseroita, hanskoja, villasukkia ja kaulureita. Aamukasilta  joka toinen hanska on hukassa, lapsi kiemurtelee sylissä ja mutsi on myöhässä.

Arjessani on yksi periaate ylitse muiden: KISS. Keep It Simple and (very) Stupid. Yksiosainen haalari äidit pelastaa. Lapsi haalarin sisään, vetoketju kiinni ja kengät jalkaan. I love it. Jos on kylmä, yritän muistaa laittaa myös hatun.

10 kommenttia:

 1. Oiskin vaan ne aamut, mutta kun se koko päivä on sitä pukemista ja riisumista. Kun on jo kolme kertaa hoitanut itsensä, lapsen ja innosta ympyrää pyörivän koiran ulos saman päivän aikana, niin tulee kyllä kesää ja paljaita varpaita ikävä!

  VastaaPoista
 2. salamatkustaja10/26/2011 10:40 ap.

  hoo, vedit paremmaksi :)

  VastaaPoista
 3. Hermot menee täälläkin. Haalari rules ja varsinkin hiekkikselle voi alle jättää vaikka pyjaman (no one knows) eikä tarvi säätää tuhannen asusteen kanssa. Sama juttu koskee muuten muitakin vaatekappaleita esim. puolipotkareita ja kypärämyssyjä. Mitä mainioita keksintöjä. Helppo pukea ja vähentää vaadittavien vaatekappaleiden kokonaismäärää.

  Kerran ostoskeskuksen huoltopisteessä minä ja toinen äiti huollettiin vaipallisia yhtä aikaa. T-paita, pitkähihainen, neuletakki, trikoot, mekko, sukat, töppöset, kaulaliina, untsikka, päähine, lapaset = tyylikäs punaisena karjuva vauva ja hikoileva äiti.

  Body, puolipotkarit, fleecehaalari (hupullinen, tumpuiksi käännettävät kädet ja jalat) = ei-tyylikäs vauva, joka samassa ajassa nykäisi rintamaidot ja äitikin ehti hoitaa puhelimessa asioita.


  Mä en tajuu miks meillä (Itävallassa) jengi pukee skidit söpösti eli järkyttävän epäkäytännöllisesti. Ja miksi sen vaunuissa makaavan toukan täytyy näyttää joltain catwalk-tähdeltä?

  VastaaPoista
 4. salamatkustaja10/26/2011 1:33 ip.

  s, joo en mäkään tajua tuota. Saahan sitä puunata jos jaksaa, mutta mä kyllä en kykene...
  Rumat ne vaatteilla koreilee, vai miten se mieltä nostattava suomalainen sananlasku nyt menikään :D

  VastaaPoista
 5. Oh no. Ostin lapselle talveksi henkselitoppahousut ja toppatakin. Kiittävät varmaan päiväkodissa... Valikoima oli ihan hanurista pienikokoiselle, mutta liikkuvalle (vielä nyt alle) yksivuotiaalle. Vauvahaalareita, joissa ei ollut mitään kosteudenpitoa. Ja ohuen tuntoisia, kalliita ja rumia jokutec-haalareita. Ja voi terve kun ne toppavaatteet piti ostaa elokuussa!?!

  Alkusyksyn kylmiin ei-lumisiin ulkoiluihin löytyi haalari kirpparilta. Katotaan jääkö ne kalliit housut ja takki naulaan roikkumaan koko talveksi, kun lapselle vedetään kirpparihaalaria niskaan... :D

  VastaaPoista
 6. salamatkustaja10/26/2011 9:24 ip.

  Onna, joo tuo on totta, että valikoimaa ei välttämättä ole. Tuo kuvassa oleva haalari on Reima-merkkinen, ja se tosiaan alkoi sopia vasta 1,5-vuotiaana... Sitä ennen mentiin kerroksissa. Aiheutti päänsäryn.

  VastaaPoista
 7. Minä kyllä tykkään takki+housut yhdistelmistä. Kahvilakäynneillä, yms. ei tarvitse riisua kuin takki.

  VastaaPoista
 8. KISS on tosi hyvä sääntö tähän aiheeseen! Mutta meillä on vähän toisenlainen ongelma... Mieheni hoitaa aamulähdöt, koska minä olen siinä vaiheessa jo töissä. Iltapäivällä saakin sitten tarkkaan pitää suunsa supussa, kun näkee mitä lapsella on päällään. Ei mua haittaa, jos turkoosin kypärälakin päälle on pantu punakirjava pipo, mutta kuinka vaikeaa on valita kahdesta haalarista se kulloiseenkin säähän sopiva? Kerran ohuen ja vettä pitämättömän haalarin alta kuoriutui lapsi, jolla oli päiväkodin varastoista kaivettu collegeasu omien sisävaatteiden päällä, jottei palelisi. Aamulla kun oli ollut pakkasta, eikä iltapäivälläkään ollut edes kymmentä astetta. Voi huokaus... en ole sanonut mitään, vein sen haalarin vain pyykkiin ja varastoon, yhdestä haalarista kun on vaikeampi valita väärin. Mieheni on tosi lämminverinen, sillä on itsellään käytössä melkein vain t-paitoja kesät talvet. Kuinka saada sellainen tajuamaan, että meillä muilla voi olla kylmä? Vinkkejä, anyone?

  VastaaPoista
 9. Koska seuraavan kauden haalarit täytyy ostaa etukäteen, niin lapsen tulevaa kokoa pitää hieman arvailla. Ei siinä mitään, mutta kun nuo koot ovat välillä hieman metkoja (tai sitten mä en vaan tajua niitä). Kun 80 cm lapselle koon 80 haalari on liian iso ja koon 74 haalari sopiva, niin mä en vaan tajua. Mikä järki? Kuka vastaa? Miksi?
  :)

  VastaaPoista
 10. Riitta, toi on muuten ihan totta. Osittaisriisumiseen takki on kätsympi.
  etl, hehe, noita sattuu... Ehkä sun pitää jättää miehelle aamulla töihin lähtiessäsi lappu, joka kertoo, onko tänään paksun vai ohuen haalarin päivä. Joku semmoinen lappusysteemi eteisen seinään :)
  Mie, ah, kokomerkinnät! Aivan toisesta todellisuudesta. Toinen esimerkki ovat kokomerkinnät, jotka on luokiteltu iän mukaan. Koko "18-kuukautta" ei saleen mene kaikille 1,5-vuotiaille.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?