Puolikas keltaista aurinkoa, mahtava (ja ajankohtainen) kirja

Kannoin telttamatkamme aikana laukussa mukana kirjaa nimeltä Puolikas keltaista aurinkoa. Lopputulos: istuin yli 500 sivun  kanssa kaiken liikenevän "luppoajan": iltaisin lapsen nukahdettua, automatkojen ajan ja lapsen päiväunien aikaan. Mies teki pari ylimääräistä kävelylenkkiä (vuoristo-opas ei osaa istua paikallaan varttia kauempaa) sillä välin kun minä seurustelin biafralaisten kanssa ja pureskelin jännityksestä, liikutuksesta ja raivosta kynsiäni.

Tunnustan, että ennen tätä kirjaa en tiennyt Biafrasta mitään - paitsi sen, että se sijaitsi "jossain Afrikassa" ja siellä oli 1960-luvulla nälänhätä. Kirja on fiktiivinen, mutta sen naurattavat ja itkettävät tarinat ja ihmiskohtalot ajoivat minut lukemaan lisää alueen historiasta, tapahtumista ja nälänhädästä. Tämä on hyvin monella tapaa SUURI romaani.

Inahdus luki kirjan jo pari vuotta sitten - tullen hyvin saman kaltaiseen lopputulokseen. Tämä on yksi parhaimmista kirjoista ikinä.

Ja nyt seuraa se ajankohtaisosuus:

Se, että ei ole ruokaa, on kamalaa. Se, että ruokaa mätänee eurooppalaisiin varastoihin, koska sitä ei saada kalliiden lentokuljetusten vuoksi lennätettyä määränpäähän hätää tarvitseville, on häpeällistä.

"Nälkä. Mikä ihana tekosyy." Kuinka voikin yksi slogan oksettaa näin paljon?

Puolikas keltaista aurinkoa on jälleen ajankohtaisempi kuin pitkään aikaan. Itäisessä Afrikassa on nälänhätä. Tämä ei ole affiliate-mainos eikä muutakaan viisastelua: Auttakaa ihmiset! Rahaa voi lahjoittaa täällä.

[caption id="attachment_1865" align="aligncenter" width="300" caption="Nälkäisistä lapsista ei ole kauniita kuvia. (Kuva: WFP/David Orr)"][/caption]

Tunnisteet: