10 syytä, miksi ei kannata mennä naimisiin vuoristo-oppaan kanssa

Katsokaa nyt hyvät ihmiset, ettette nai vuoristo-opasta. Tämän olen oppinut omastani:

1. Mies on kaikki kesät poissa kotoa. Kamoon - kuka muu asuu koko saatanan kesän Vatnajökullilla? Mikä läppä.

2. Kun suunnittelemme yhteistä lomaa, ensimmäinen ajatus vuoristo-oppaalla yleensä on tämä: millaiset kiipeilymahdollisuudet siellä on?

3. Toinen ajatus on: voisikohan Skabbi, Elmeri, Jalmari, Einar, Svein tai joku muu kiipeilykollegoista tulla mukaan matkalle? (Mieheni, Skabbi ja Svein olivat viime vuonna kaksi viikkoa Norjassa kiipeilemässä. Se oli sekä Sveinin että mieheni häämatka - molempien vaimot vaan jäivät kotiin.)

4. Kodin kaikki varastotilat täyttyvät jäähakuista, kummallisista remmeistä, valjaista, köysipinoista, kiipeilykartoista, kalkkipusseista ja kaikennäköisistä klipeistä.  (Okei, mulla on paljon kirjoja, mutta kirjat sopivat olohuoneen hyllyyn vähän paremmin kuin kasa haisevia kiipeilykenkiä.)

5. Aina sattuu jotain. Viimeisen 1,5 vuoden aikana rakas mieheni on maannut sairaalassa katkenneen jalan takia. Molemmilla kerroilla eri jalka, tietysti.

6. Kun kesällä on hyvä ilma, ensimmäinen ajatus on: kiipeilemään!

7. Kun talvella on kirpeä pakkassää, ensimmäinen ajautus on: jääkiipeilemään!

8. Kun syksyllä ja keväällä on kehno ilma ja ulkona sataa vettä vaakasuoraan, ensimmäinen ajatus on: kiipeilysalille!

9. Yksi hyvä kirja maksaa 20 euroa. Yksi hyvä jäähakku maksaa 200 euroa. Vuoristo-oppaan palkka ja meikäläisen palkka eivät kuitenkaan noin niin kuin ihan korreloi menojen kanssa samaan tahtiin.

10. Onneksi mieheni tekee vuoristo-opas töiden ohella myös valokuvauskeikkoja. Kamerat, linssit ja muu sälä kun ovat niin pirun edullisia. Not.

Jotta totuudesta ei tule liian yksipuolinen, annetaan nyt ne kaksi hyvääkin syytä:

1. Kukaan muu ei ole tehnyt minua näin onnelliseksi.

2. Kun lapsi kasvaa, lapsi ja mies voivat lähteä kiipeilymatkalle yhdessä. Samaan aikaan minä luen alppihotellin terassilla kirjoja ja juon mojitoja.


Tunnisteet: , ,