...Isossa-Britanniassa Ilta-Sanomien referoiman jutun perusteella 17:55. Koska silloin "...miljoonat äidit höyryävät ympäriinsä kokkaa...

Stressaavin kellonaika äidille on...

30.6.11 Satu Kommentteja: 5

...Isossa-Britanniassa Ilta-Sanomien referoiman jutun perusteella 17:55. Koska silloin "...miljoonat äidit höyryävät ympäriinsä kokkaamassa perheilleen ruokaa tai viemässä lapsia harrastuksiin."

Toiseksi stressaavin kellonaika on 19:15, jolloin lapsiperheessä on käynnissä iltatoimet. Kolmanneksi stressaavinta on varttia vaille yhdeksän - eli nukkumaanmenon aikaan.

Dear brittiäidit, stressinhän voi puolittaa näin:

- Lopettakaa höyryily. Ostakaa eineksiä.

- Lopettakaa kotoilu. Mieskin voi valmistaa illallisen tullessaan töistä kotiin. (Äläkääkä usko juttuja pakollisesta levosta raskaan toimistopäivän jälkeen. Toimistotyö on lapsikatraan täyttämään kotiin verrattuna lepopaikka.)

- Harrastakaa korttipeliä, unohtakaa jalkapallo.  Älkääkä ikinä ja koskaan hankkiko lapsillenne harrastuksia, jotka vaativat autokyytiä.

- Lasten nukuttamisstressistä on helppo päästä eroon: menkää nukkumaan ennen lapsia.

5 kommenttia:

 1. Juurikin näin. Klo 18 on aina kokattava, mutta meillä ongelma on ratkaistu siten, että poika katsoo lastenohjelmia puoli tuntia, jotta saan rauhassa laittaa ruoan valmiiksi. BBC iPlayer ja In the night garden koneeseen - poika rakastaa sitä!

  VastaaPoista
 2. Mietin juuri eilen illalla ja äsken lasta päiväunille nukuttaessani, että nukuttamiset ovat muodostuneet päivän parhaiksi hetkiksi. On ihan mahtavaa, kun lapselle voi nykyään lukea ilta-/päiväunisadun - on niin kivaa, kun pieni ihminen on innostunut ja innostumassa itselle niin rakkaasta harrastuksesta. Sitten kun väsymys vie keskittymisestä terän ja lapsi alkaa pyöriä jä möyriä sängyssä unta etsien, voi napata sen oman kesken olevan kirjan kouraan ja lukea vailla huonoa omaatuntoa (, että pitäisi tehdä jotain muuta,) muutaman sivun kaikessa rauhassa. Myönnettävä on, että muutamasti olen lukenut vielä pari sivua, vaikka lapsi on jo tuhissut unessa vieressä...

  VastaaPoista
 3. Emilii, hyvä! Meillä ei vielä tv tai muumit innosta. Tai ehkä 2 min ja sitten vedetän taas vehnäjauhoja lattialle ja kaivellaan laatikoista teräviä veitsiä...

  tata, tuo kuulostaa hyvältä myös! meillä ei olla vielä siinä lukemisvaiheessa. nukkumaanmennessä ipana saa tainnutusmäärän maitoa ja sitten sänkyyn, valot pois ja kroohpyyh. Tai noin niinkun teoriassa.

  VastaaPoista
 4. nyt saan kyllä varmaan aivan kamalan äidin maineen tämän kommentin jälkeen, mutta naputtelenpa ajatukseni tänne kuitenkin:-) Minulla on kaksi poikaa, nyt jo lähes aikuisia. Minä en ole koskaan harrastanut mitään nukutusrituaaleja. Toki iltasadut luettiin ja ehkä vähän juteltiin, mutta sen jälkeen hyvät yöt ja äidin/isän poistuminen paikalta. Muksut sitten nukahtivat jossain vaiheessa itsekseen. Sama juttu oli päiväunien kanssa. Kerran eräs tuttava tuskaili, kun 5 vuotiaan nukuttamisessa menee joka ilta 3-4 tuntia eikä siihen kelpaa kukaan muu, kuin äiti! En tiedä, jäikö omat muksuni jostain paitsi, kun heidän vieressään ei pyöriskelty tunti kaupalla ennen nukahtamista. Ehkä joku voi pitää minua myös itsekkäänä, kun olen totuttanut muksut nukahtamaan itsekseen. Näin kuitenkin meillä.

  Ps. sulla on muuten ihana blogi! Virkistäviä ajatuksia ja usein huomaan myös itse ajattelevani samoin kanssasi:-)

  VastaaPoista
 5. salamatkustaja7/10/2011 9:56 ip.

  Pirpana, kiitos ihanasta kommenistasi - ja kehuista ü

  Et ole yhtään kamala äiti, no worries. Meillä tehdään ihan samalla tavalla - pullo maitoa tyhjäksi, lapsi sänkyyn, pehmonalle viereen, hyvää yötä, vilkutus ja ovi kiinni. En todellakaan jaksa jäädä häsäämään koko illaksi lapsen sängyn viereen. Siis 3-4 tuntia - jösses! Kuulostaa kammottavalta. Onneksi en ole joutunut tuohon "suohon".

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?