Jääkaappi on ladattu täyteen mättöä ja nettiyhteys on testattu toimivaksi. Huomenna istun perse liimattuna penkkiin ja seuraan, ketkä pääste...

200 apinaa

16.4.11 Satu Kommentteja: 11

Jääkaappi on ladattu täyteen mättöä ja nettiyhteys on testattu toimivaksi. Huomenna istun perse liimattuna penkkiin ja seuraan, ketkä päästetään Etu-Töölön tarhaan seuraavaksi neljäksi vuodeksi. (Katsoin juuri tämän leffan), siitä tekstin otsikko. Arvostan taitavien ja ahkerien kansanedustajien (kaikki he eivät sitä ole) työtä valtavasti, ja niille ahkerimmille voitaisiin minusta maksaa jopa enemmänkin liksaa, jotta sinne saataisiin fiksua ja motivoitunutta jengiä. Näin nämä vaalit omalta kohdaltani menivät:

 • En saanut tähän postaukseeni viestiä yhdeltäkään kansanedustajaehdokkaalta. Se on sääli. Kansanedustajaehdokkaat eivät sitten kai lue vauvablogeja.

 • Lähetin sähköpostia lupaavalta vaikuttavalle Vihreiden Tuuli Kousalle ja kysyin häneltä mielipidettä Suomen roolista ihmiskaupan vastaisessa työssä. (Tätä aihetta kun ei ole ihan valtavasti nähnyt käsiteltävän vaalikeskustelussa.) Ei tullut vastausta. Sääli. En kuitenkaan Tuuli kanna sulle kaunaa, toivottavasti pääset läpi.

 • Yksi ehdokkaista on vanha opiskelijakaverini (tässä), tiedän hänet erittäin aikaansaavaksi ja ahkeraksi tyypiksi, mutta puolue on väärä. Mä vaan en halua äänestää kokoomusta. Sori. Mutta toivon silti, että Lasse pärjää vaaleissa! Jos täällä on helsinkiläisiä kokkareiden kannattajia, ei olisi ollenkaan hullumpi idea äänestää Lassea.

 • Ja vaikka haluaisin, en voisi äänestää Lassea enkä Tuulia. Siirsin kirjani hetkeksi aikaa äitini luokse, kun muutin Suomesta ulkomaille. Eli joudun äänestämään Hämeen vallipiirissä. Siis Hämeen. Siis Forssa, Lahti, Hämeenlinna. En tunne sikäläisistä ehdokkaista ketään. Paitsi Sirkka-Liisa Anttilan. Mutta hän on ehkä yksi viimeisiä ihmisiä, joita voisin äänestää eduskuntaan tai tukea missään muussakaan asiassa. (Voit Supon setä jättää tämän heiton ihan sikseen. En tunne Sirkkaa yksityishenkilönä. Saattaa olla ihan mukava mamma.)

 • Tein pari vaalikonetta, ja raapustin tulosten perusteella Suomen suurlähetystön äänestyskopissa numeron 76 (Irman nettisivut löytyvät täältä.)


Hyviä vaaleja!

11 kommenttia:

 1. Mua on niin helppo höynäyttää. Viime yönä bloggasin kauhun sekaisin tuntein nykyisestä synttärikulttuurista ja luettuani tekstisi luulin aluksi ihan tosissaan, että asut etu-töölössä ja täällä hkissakin lasten tarhaanpääsy on nykyään noin vakava amerikkaa. Että varmasti olet tehnyt paljon promootiota lapsesi eteen, mutta että herrajumala.

  Nyt tajuan mistä kirjoitit (kiitos otsikon)

  Mä oon näiden vaalien aikaan leimaantunut kaveripiirin vasuriksi. Yllättävä vauvanodotus sai aikaan ehkä vieläkin yllättävämmän poliittisen herätyksen ja varsinkin lapsiperheiden eriarvoisuus ei ole enää sanahelinää vaan todellista totta. mun valintani, vanhan vaalipiirin mukaan, on oululainen Paavo j Heinonen http://www.paavoheinonen.fi/ Sen lisäksi että Paavo on fiksuin mies mitä tiedän, se on runoilija ja oikein hyvä ihminen.

  Kotia ei ole ladattu täyteen ruokaa (kiitos kela, mitäpä minä niillä tuilla 2kk odottamisen jälkeen) mutta mieli on aktivoitu.

  VastaaPoista
 2. noin vakava amerikkaa= noin vakavaa ja ihan amerikkaa

  VastaaPoista
 3. Hämeestä minäkin jouduin ehdokkaani etsimään. Päädyin ulkopoliittisen vaalikoneen kautta ehdokkaaseen nr 109. Vihreä, joka on myös koulutuspolitiikan jonkinlainen asiantuntija.

  Sain myös vihdoin ja viimein käsiini kirjan "Puolikas taivasta". Kiitos kirjatärpistä. Mietin jo, että pitäiskö löytää joku ruohonjuuritason hyväntekijä ja pyytää vieraita lahjoittamaan kaikki ristiäislahjarahat tavaroiden sijaan Afrikkaan. Täällä Tanskassa kun ristiäiset on sellaisia pienten häiden kokoisia tapahtumia ja lahjalistoja kirjoitetaan vähintään yhtä tosissaan kuin häihinkin.

  VastaaPoista
 4. Onko Islannissa tilaa poliittisille pakolaisille? Täällä ois yksi.

  VastaaPoista
 5. salamatkustaja4/17/2011 7:31 ip.

  täähän meni ihan perseelleen. täällä on ovet auki, lähtekää kun vielä voi. nyt ei pysty sanomaan muuta, ketuttaa niin paljon että pää irtoaa.

  VastaaPoista
 6. Mulla ei oo tällä hetkellä voimassaolevaa passia. Schengen-alueella tosin pääsis aika pitkälle ilman papereitakin, mut ei varmaan enää kovin pitkään Suomi kuulu Schengen-alueeseen tahi Eurooppaan.

  VastaaPoista
 7. Mimmi, kivaa että pidit kirjasta! Se on kieltämättä aika kamalaa lukettavaa, mutta ne kunkin horror-casen rinnalla esitetyt ratkaisumallit saavat aikaan toivoa. "Jospa minäkin voisin jotain tehdä..."

  VastaaPoista
 8. Kyllä varmasti, lämpimästi tervetuloa! Lääniä riittää ja työttömyysastekin taitaa olla matalampi kuin Suomessa tällä hetkellä. Palkat on vähän kehnot, mutta sähkölasku on matala ja kalaa saa merestä ;)

  VastaaPoista
 9. Kannattaa varmaan hakea se passi mahd. pian :)
  Kiinnostavaa todellakin nähdä, miten hallitusneuvottelut etenee ja mitkä salkut Halla-laho & co saa...

  VastaaPoista
 10. Nyt ei voi sanoa kuin että sieluun sattuu. Taidankin hommata sen passin minäkin ihan tässä lähiaikoina, just in case...

  VastaaPoista
 11. Mä en vielä ole menettänyt täysin uskoani ihmisyyteen, kun luin että Arhinmäki sai kuitenkin enemmän ääniä kuin Halla-Aho. Mutta miksi ihmeessä kaikki vasuritkin äänestää sitä yhtä ja samaa kaveria? Ei mennyt oma ehdokas läpi (no sen siitä saa kun ei ole julkisuus-tyrkky eikä päästele aivopieruja lehdistölle :P ) ja puoluekkin jäi 4:stä suuresta, mutta pääasia,e ttä ei tippunut kokonaan hännille :)

  Meijän vanhemmat on aikoinaan salakuljettaneet veneessä meidän marsu-herra Itkosta ympäri Norjat, Tanskat ja Saksat, joten jos täällä lintukodossa alkaa asiat menemään tosi paljon persiilleen niin eiköhän me onnistuta salakulettamaan muutama ihminennkin Islantiin :D
  Voiko siellä varata tontteja mistään? :D

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?