Ensin nääpiö löysi navan. Ei tosin omaansa, vaan minun ja miehen. Voi sitä riemua, kun paidan alta löytyy NAPA. Muahhaa-haa. Sinne voi tunke...

Lapsi kopeloi

9.2.11 Satu Kommentteja: 17

Ensin nääpiö löysi navan. Ei tosin omaansa, vaan minun ja miehen. Voi sitä riemua, kun paidan alta löytyy NAPA. Muahhaa-haa. Sinne voi tunkea sormen ja raapia.

Koska napa on kiva, tekee mieli tutkia vähän muutakin. Tarkastaja Nääpiö yrittää jatkuvasti tunkea kouraansa minun alushousuhin, puristella tissejäni ja tunkea käsivarttaan miehen housuista sisään. Hiuksista repiminen on niin passee.

Mun käy niin sääliksi niitä yleisillä paikoilla punastelevia isä-hahmoja, joiden kolmivuotias on juuri täräyttänyt ilmoille kysymyksen "Voidaanko me isi tänään illalla leikkiä taas äidin tisseillä". Mä en TO-DEL-LA-KAAN halua olla siinä tilanteessa vanhempana rykimässä.

Joten mitä ihmettä tässä pitäisi tehdä? Maailma löytyy tutkimalla. Mutta häpykarvojen kiskominen tuntuu vähän ikävältä. En halua ipanan olettavan, että on ookoo tunkea käsi äidin housuihin ja kertoa siitä kovaan ääneen kylässä. Mutta en halua myöskään opettaa sille, että itsensä lähmimisessä olisi jotakin ilkeää eikä sitä saisi tehdä. Mä nään kuitenkin sen takapuolen joka päivä monta kertaa. Ei varmaan tunnu kovin reilulta tommonen yksipuolinen pakkonakuilu.

Olen todella hämmentynyt.

17 kommenttia:

 1. Minusta ei ole mitään ongelmaa sanoa lapselle, että ihmisen ruumissa on tiettyjä osia, jotka ovat yksityisempiä kuin muut (eli jota et myöskään halua autolla ajavan tikkaria tarjoavien setien koskettelevan). Koska kovin laaja diskurssi ei onnistu vuosikkaan kanssa, ohjaan yksinkertaisesti käden muualle tai sanon "ei". Mut ehkä olen vanhanaikainen, kun en muutenkaan pidä rajattomista lapsista - yksi kyläilevä sellainen tavoitettiin taannoin pomppimassa meidän CD-soittimen päältä ylpeän vanhemman hymyillessä kannustavasti vieressä.

  VastaaPoista
 2. No, omista lapsista ei ole kokemusta, mutta neljän pikkuveljen isosiskona olen useampaan otteeseen todistanut pippelin löytymisen suurta riemua (se hymy.....voi luoja) (jos joku mun veljistä joskus lukee tän niin ne tulee vihaamaan mua niin paljon. Voin vain sanoa, että olkaa kuule vain tyytyväisiä, että mä en kerro tässä sitä Pikku Sirkus -juttua). Tässä suhteessa komppaan niksipirkkaa: ei se, että vuoden vanhalle lapselle sanoo "ei", tarkoita, että siitä tulee traumatisoitunut oman vartalonsa vihaaja. Kyllä sitä kättä voi huitoa pois. Vähän vanhemmalle lapselle selitykseksi on yleensä riittänyt "Noi on sellasia asioita mitä tehdään omassa rauhassa" (jos kyseessä on omaan vartaloon tutustuminen) ja "Muita ihmisiä ei saa klähmiä" (toimii yhtä hyvin tisseihin kuin hiuksiin, korviin tai nenäänkin).

  VastaaPoista
 3. Palkitsin sinun blogisi, käyppäs kurkkaamassa blogissani. :)

  VastaaPoista
 4. No ehkä navalla voi leikkiä vaikka häpykarvoista ei saiskaan kiskoa? :D Kauheeta mitä kaikkea joutuu kohta miettimään! Ehkä ei tarvitse olla niin ehdoton, kyllähän kotona aamupöpperössä voi leikkiä napaleikkejä, ja kylässä pidetään vaatteet tiukasti päällä. Tai en minä tiedä mitkä on liian monimutkaiset ohjeet yksivuotiaalle. Tuskin se heti on niin vahva et saa sulta kiskottua housut nilkkoihin. ;) Ja se tutkiminen vaan kuuluu ikään, ei kai sille mitään voi.

  VastaaPoista
 5. "Se on äidin yksityisaluetta, siihen ei kosketa." Kyllä tuo on meidän muksuillemme ihan hyvin mennyt perille.

  Minusta hyvä lähtökohta näissä asioissa on se, että jos joku kiusaantuu, niin kielletään ja yritetään pysyä johdonmukaisina. Ja sitten myös muistetaan se, että lapselle ne yksityisalueet ovat ihan samanlaisia ruumiinjäseniä kuin kädet tai napa. Ei tehdä siitä kiellosta sen suurempaa numeroa kuin vaikka kiellettäessä pallopelit sisällä.

  VastaaPoista
 6. Tää menee nyt vähän ehkä yli aiheen, mutta pakko kommentoida koska luen juuri Freudin teoriaa lasten seksuaalisuuden kehityksestä. Ja sillä ukolla olis varmasti paljon sanottavaa tästä kopeloimis-aiheesta...
  Yksi mieleenpainuvia lainauksia:

  "Children who are making use of the susceptibility to erotogenic stimulation of the anal zone betray themselves by holding back their stool till its accumulation brings about violent muscular contractions and, as it passes through the anus, is able to produce powerful stimulation of the mucous membrane."

  Eli ts. lapset pidättää kakkaa koska se tuntuu kivalle. Just näin.
  Varmaan vähän niinku navan kopelointi.

  VastaaPoista
 7. kahdessa kulttuurissa2/11/2011 7:16 ap.

  Oma kommenttini, ei liity mitenkään navanalusasioihin, mutta oli pakko tulla purkautumaan tänne heti aamusta yhdestä toisesta asiasta, joka on tasaisin väliajoin ollut tässä blogissa esillä.

  Meinasin lentää persiilleni työmatkalla, kun luin Metro-lehteä. Siinä kerrottiin (tarkemmin sanottuna kritisoitiin) sitä, että Aller tuo Suomeen uuden tyttöjen lehden nimeltään Top Model. Lehti antaa vinkkejä kauneudenhoitoon ja pukeutumiseen ja on suunnattu 6-12- vuotiaille lapsille!! Tarvitseeko 12-vuotias jo vinkkejä kauneudenhoitoon? Saati sitten 6 tai 7-vuotiaat. Mitä top modeleja ovat 9-vuotiaat? Allerin nykyinen toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä hehkutti lehtia ja totesi, että Suomessa on tilausta tällaiselle uudelle konseptille. Pauli Aalto-Setalä siis lanseeraa uutta LASTEN muotilehteä. Lapsimissikisat vielä kehiin, niin kivasti on asiat.

  VastaaPoista
 8. hahhaa haa. Kamoon, ei oo iso ongelma. Just kuulin etta yhelle kaverille oli sanottu pienena etta "toisen kikkeliin ei saa koskea ilman lupaa".

  Kai se on silleen etta sellaset asiat mitka ei tunnu itsesta kivalta voi kieltaa. Eika sita tartte kauheesti selitella tai pohtia. Niinhan se on yleensakin elamassa.

  Kylla siita kersasta ihan normaali tulee, vaikka se ei saiskaan raplata kaikkia pippeleita ja pimpsoja, niita ehtii sit raplailla myohemminkin.

  VastaaPoista
 9. Minun poikani pystähtyi pienenä kerran kylpyammeessa leikkiessään tutkimaan omia pikku pallukoitaan, ja tiedusteli: "Mitkä nämä äiti on?" Ja vastasi itse ennen kuin ehdin sanoa mitään: "Ne on varmaan koristeita."

  VastaaPoista
 10. Ajattelen, että häpykarvoista kiskomisen voi kieltää yhtä lailla kuin hiuksista repimisen tai muut asiat, joista ei pidä. Isommalle voi sitten selittää enemmän. Toisaalta kaikenlaiset vaiheet menee ohi itelläänkin, eikä 1-vuotiaalta tarvi kieltää kaikkia asioita, jotka myöhemmin tulee olemaan kiellettyjä. Halutessaan voi kyllä kiinnittää huomion muualle. Näin meillä siis.

  VastaaPoista
 11. Josefiina, aika mainio päätelmä pojaltasi! :D Olitte varmaan molemmat ihan tyytyväisiä tuohon selitykseen, hehe.. :)

  VastaaPoista
 12. salamatkustaja2/13/2011 11:13 ip.

  Kiitoksia viisaista neuvoista - jälleen kerran :)

  niksipirkka, oikeilla jäljillä olet. mitään turhan pitkää luentoa ei varmaankaan kannata tässä elämänvaiheessa pitää. ei sähköjohdoille, stereoille ja toisten ihmisten housujen sisällölle.

  auRa, haha, repesin tuosta pippelinlöytämisriemusta. se on varmasi suuri hetki.

  Janna, jee, voi miten ihanaa! paljon kiitoksia, käynkin heti katsomassa.

  Elina, joo napan kaivelu on minustakin ihan jees. putsaantuu samalla kaikki pöly ja nöyhtä pois, hehheeh...

  Riitta, tuo on niin totta mitä sanoit. jotenkin sitä ottaa pippeli- ja pimppi-aiheista enemmän paineita - lapsille kaikki on kuitenkin yhtä kiinnostavaa tai samantekevää.

  Suvi, voihan Freud. nyt selvisi siis sekin, miksi lapsi kakkaa tai ei kakkaa :)

  kahdessa kulttuurissa, siis kiitos tästä vinkistä, tein siitä seuraavan postauksen! ja nyt kun googlaan sanoilla Top model lehti, hakutuloksissa näkyy melko korkealla Salamatkustajan Pyhä paska -alkuinen blogikirjoitus. hirmu mukavaa - hähähää ü
  onneksi en tee Allerille töitä, voisi tulla sanomista... (no sitten tulisi, voi voi.)

  sam, joo eihän tämä nyt mikään grande problema sinällään ole. jotenkin näistä alapääasioista tulee otettua turhaan paineita. ja kyllä - niitä ehtii räpläillä myöhemminkin.

  Josefiina, koristeita, mahtava heitto :)

  tata, joo, just näin. karvoihin ei saa käydä kiinni, eikä silmälaseihin.

  VastaaPoista
 13. Meillä ei kumpikaan poika ole suuremmin kiinnostunut ihmisen anatomiasta. Toki molemmat ovat löytäneet pippelinsä ja niitä on kiva venytellä, mut enpä ole siihen asiaan kyllä puuttunut. Esikoinen joskus kysyi, et onko äidillä pippeli ja kun sanoin että ei ole, niin asia oli sillä selvä. Tissit kyllä ovat näköjään jo pikkupoikien mieleen, kun niitä jaksavat ihmetellä. Koska meillä ei ole mitään sen suurempia tilanteita ollut päällä, niin enpä ole asiaa miettinykään. Itse ehkä ohjaisin käden pois, mutta koska lapsi ei tunne tekevänsä mitään "kiellettyä", niin en asiasta kai sen suurempaa numeroa tekisi.

  VastaaPoista
 14. Myrkytär, odotan jo kovasti noita pippeli- ja tissipuheita. Ipanan sukupuolesta johtuen pippeliä meillä ei tulla venyttämään. (Tai noh, enhän minä tiedä, mitä tuo mies tekee ollessaan yksin kotona.)

  VastaaPoista
 15. Meilläkään tuo nyt jo pian nelivuotias poika ei ole oikein koskaan ollut erityisen kiinnostunut mistään kehon osista erityisesti. Pippelin löytymiseen se tutkiminen on pääosin jäänyt, ja nyt tällä haavaa minun tissini kiinnostavat kovasti, koska imetän kuopusta (ja esikoinenkin haluaisi maitoa... nooouuu). Mutta taannoin hän oli uimahallissa miesten puolella tokaissut, että "minun pippelini on kovin pieni".

  VastaaPoista
 16. Hei mun on vihdoin pakko vain sanoa, että sun blogi on niin mainio! Kiitos siitä! Ja nää kommentit myös - rupesin äsken lukiessani nauramaan niin paljon, että kaksiviikkoinen vauva sylissä hätkähti tyrmistyneenä hereille, ressukka.

  VastaaPoista
 17. salamatkustaja2/22/2011 8:22 ap.

  Katriina, hehe, mahtavaa. Skideiltä kuulee kyllä välillä niin uskomattoman hauskoja juttuja :D
  tuore mutsi, kiitos, ihanaa! Ja olen erittäin paljon samaa mieltä kanssasi; kommentit ovat mahtavia. Niistä tulen itsekin aina suunnattoman hyvälle tuulelle!

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?