Viime aikojen surulliset tapahtumat eivät ole häipyneet minnekään, mutta ajattelin nyt kuitenkin jatkaa bloggausta. Luultavasti palailen tä...

Muuta ajateltavaa

30.1.11 Satu Kommentteja: 8

Viime aikojen surulliset tapahtumat eivät ole häipyneet minnekään, mutta ajattelin nyt kuitenkin jatkaa bloggausta. Luultavasti palailen tähän tragediaan vielä.

Surffailin sumuisen sunnuntain kuluksi netissä, ja löysin jotain todella kiinnostavaa. Jotenkin mä sain koko iltapäivän kulumaan näiden kolmen asian parissa.

Ensinnäkin se saatanan lumenpudottaja. Tämän päivän Hesarissa oli kuulemma iso juttu ukosta, joka myi omaisuutena (ilmeisesti myös puolisonsa omaisuuden) netissä ja lähtee Thaimaahan. Yksin. Hmm. Jos äiti tekisi saman, nostettaisiinkohan hänetkin rohkea ihminen kun tuollalailla uskaltaa -jalustalle? Epäilen. Jutun nettiversio löytyy täältä.

Löysin upeita valokuvia vauvoista. (Siis kyllä - mä todella ihastuin tuntemattomasta lapsesta otettuihin valokuviin. Olen askeleen päässä tuosta "Toiset äidit" -kategoriasta.) Kuvia löytyy täältä, Mila's Daydreams. Blogilla ja FB-sivulla on jo kymmeniätuhansia faneja, mutta tavoilleni uskollisena tulen taas vähän perässä...

Ja kolmanneksi. Kokovartaloministeri-keskusteluun liittyen oiva vastaveto on tässä. Hoh-hoh-hoo, mahtavuutta.(Kuva: HS, kiersi Facebookissa)

*Lukemista*

Kun ajatukset on pakko saada jonnekin muualle, alan lukea Aino Kallaksen Sudenmorsianta. Se on klassikko, se on ihana. Sitä lukiessa jotenkin katoaa. (Tämän lukeminen auttaa jopa krapulaan.)

8 kommenttia:

 1. Lumenpudottajasta...Jos vastaavan tempun olisi tehnyt äitinainen, niin kansa olisi todennäköisesti vinkumassa miten vastuuton ihminen on kyseessä. Mutta kun sen tekee mies, niin sehän on vaan rohkea oman tiensä kulkija. Kun omaisuuden (niin, olikohan siinä puolisonkin omaisuus) myynnistä meni iso osa velkojen maksuun (ulkomaillehan ei taida päästä lähtemään mikäli on maksamattomia sakkoja tai ulosotossa olevia velkoja?) niin voi vain toivoa sankarin saavan kaukomailla paremman liikeidean kuin rantatuolien vuokraamisen. Tokkopa lumenpudottaminen enää maistuu tämän jälkeen.
  Huuto.netissä on nyt useampikin omaisuutensa myyjä, kuka myy mistäkin syystä (ainakin osalla velkojen maksu taustalla). Mielenkiintoista.

  VastaaPoista
 2. Se on jännä, että siitä lumenpudottajasta on tullut sellainen haloo. Tai oikeastaan kysymys lienee, että miksi. Kyllähän ihmiset ulkomaille lähtee ja muuttaa, onko se niin erikoista. Kai se kaiken myyminen sitten viehättää. Se on niin lopullista, vaikkei kyllä olekaan. Tavaraa nyt aina saa.

  Tuntuu jotenkin, että ihmiset mieltää Suomen välillä rangaistukseksi - että tuo pääsee pois! Ja sitten joko mollataan kateuksissaan tai ollaan ihan vilpittömän onnellisia toisen puolesta. Aina se on kyllä rankempaa jäädä kuin lähteä ja minä uskon, että se onnikin sieltä jäämisestä löytyy.

  VastaaPoista
 3. Kuulin nyt ensimmäistä kertaa tuosta lumenpudottajasta, ja ihmettelen kyllä että mitä hittoa tuo juttu tekee Hesarissa! Yritin mieheltä udella että mistä toi tyyppi on tullut kuuluisaksi kun nyt on ihan lehdessäkin juttu, mutta tuo Thaimaahan lähteminenkö on siis se ainoa meriitti? Ihme hommaa.

  En tajuu tuota meininkiä että Suomessa on niin ankeeta ja aina pitää lähteä jonnekin ollakseen tyytyväinen. Siihen kai se lomailun onni ja autuus perustuu, että siellä ollaan vaan vähän aikaa - yhtä lailla ihmiset lomailee Suomessakin, ja on aivan innoissaan eksotiikasta. Jos kaikki on perseestä täällä, niin kyllä se kurjuus tulee Thaimaassakin parin vuoden jälkeen, vaikka siellä paistaakin aurinko.

  VastaaPoista
 4. Itseasiassa viime (vai edellis-?) viikolla sanomalehti Keskisuomalaisessa oli juttu pariskunnasta, jotka olivat jo olikohan reilu vuosi sitten myyneet omaisuutensa ja lähteneet Thaimaahan. Pitävät siellä suomalaista koulua ja nyt hakevat virallistusta koulullensa. Eli todella kumma että tuosta yhdestä lumenpudottajasta nyt tuollainen haloo nousi. Nämä aiemmat lähtijät (paljonko heitä sitten lieneekään kaikenkaikkiaan) vain eivät ole tainneet kaupata taloaan ja tavaroitaan huuto.netissä...

  VastaaPoista
 5. Hesari ja Huuto.net kuuluvat samaan konserniin, se voi selittää uutisointia...

  VastaaPoista
 6. Elina, olen ihmetellyt samaa. Itse olen vuodenaikaihminen ja nautin Suomesta sekä talvella että kesällä. Itse en jaksaisi "ikuista" talvea enkä kyllä "ikuista" kesää Thaimaassa.

  Menin itsekin lukemaan tuosta miehestä sitten Hesarista ja sieltä sain sellaisen kuvan, että perhe on jäämässä tänne Suomeen ja miehellä olisi jo edellisestä liitosta yksi elatusvelvollinen. Omaisuuden myynnistä neljännes meni ulosottovelkojen maksuun ja neljännes autofirmalle. Kai tuosta vielä jätetään jotain vaimolle ja lapselle. (Puhumattakaan toisesta lapsesta) Ilmeisesti tämän jutun idea on siis se, että lumenpudottaja lähtee tuhlaamaan 10 000euroa Thaimaaseen. (mikäli siis jättää puolet vaimolle)

  VastaaPoista
 7. salamatkustaja2/01/2011 10:26 ip.

  st, samaa mieltä! (Paitsi siitä mä en oo varma, että vaikuttaako ulosotossa olevat velat ulkomaanmuuttoon, mä luulisin että saa matkustaa ja muuttaa, mutta velat seuraavat mukana, jos seuraavassa maassa tekee töitä virallisella statuksella. mutta tähänkin kai vaikuttaa se, että mistä maasta muuttaa ja mihin ja onko ulosottovelat missä luokassa (suppea tai laaja). Joskus selvittelin asiaa yhtä lehtijuttua varten, mutta nyt mä en enää muista yksityiskohtia...)

  Ronja & Elina, joo mäkään en tajua sitä, että Suomi on joku rangaistus. Haloo. Vaikka sielläkään eivät kaikki asiat aina mene ihan putkeen, ei maailmassa kuitenkaan ole montaa maata, jossa asiat ovat yhtä hyvin. Ei se oma pää minnekään katoa, vaikka ympäristö vaihtuukin. Jos oma elämä on surkeaa Suomessa, se on sitä myös muualla - tai ainakin sen jälkeen kun uuden paikan ensihuuma on haihtunut.

  Henna, juttu tosiaan sai kummallisen paljon julkisuutta. On sitä nyt tärkeämpiäkin asioita, millä täyttää valtakunnan lehden sivut, luulisin.

  Fanny, hyvä pointti.

  Hanna, toivottavasti jättää - ja toivottavasti epeli ei myynyt puolisonsa kamoja. Se olisikin yllätys kun tulisi joku päivä töistä kotiin ja mies ilmoittaisi myyneensä talon ja tavarat ja että nyt lähdetään viidakkoon karhuja katselemaan. Kyllä palais käämit vähemmästäkin...

  VastaaPoista
 8. Sujuvasti näköjään tuhahtelin Suomesta lähtemiselle, vaikken siis itsekään oo siellä. Ja puhuin vieläpä että "täällä Suomessa". :D Hei mut viimeisen tiedon mukaan lumenpudottaja a)ei oo saanut kamojaan myytyä koska ostaja on kadonnut b)lähtee Thaimaahan perheineen. Kumpi näistä nyt oli (hyvä) uutinen?

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?