Lapsen kanssa uimahallissa, asiaa uimapuvuista

Voi jööses. Huomasikohan joku muu keskiviikon Hesarin mielipidepalstalla kirjoitusta, jossa tuohtunut vanhempi ihmetteli Vuosaaren uimahallin uimapukupolitiikkaa? Uimahallin seinällä on kuulemma lappu, jossa kehotetaan yli 2-vuotiaiden tyttöjen käyttävän myös uima-asun "yläosaa". Eli pelkissä pöksyissä ei sovi uida. Vanhempi oli kyllä aiheesta tuohtunut.

Eihän lapsista moneen vuoteen edes näe sukupuolta navasta ylöspäin (paitsi siis useimmiten vaatetuksesta). Samainen vanhempi kummasteli sitä, että on todella outoa, jos 2-vuotiailta tytöiltä odotetaan yläosan peittävää uimapukua, mutta pojat ja tytöt saavat 10-vuotiaiksi asti tulla vanhempiensa kanssa samaan pukuhuoneeseen sukupuolesta riippumatta.

En enää muista, millaista oli olla 10-vuotias tyttö liikunnantunnilla suihkussa poikien vaklatessa suihkuverhon takana, kenellä on tissit alkaneet kasvaa ja kenellä ei. Onneksi olen unohtanut.

Mä en pysty ymmärtämään, mistä tuo logiikka tulee:

- 2-vuotiaat on jo sen verran "tyttöjä", että heille joku bikinin yläosa tai kokouimapuku (joku on tätä nimenomaisesti kuulemma asiakkaista vaatinut)

- samaan aikaan 10-vuotiaat tytöt voivat olla pukuhuoneessa isänsä ja 10-vuotiaat pojat äitinsä kanssa.

Mä en kyllä ylläty enää mistään. Enkä varmasti lähde Vuosaareen uimaan tai harrastamaan mitään muutakaan vähäpukeista liikuntaa.

Tunnisteet: , , ,