Kävin ruokakaupassa lauantaina kaksin lapsen kanssa. Ei olisi pitänyt. Koko saamarin supermarket oli sokerihumalassa riehuvien tahmakäpälien...

Lapsen kanssa kauppaan - ei kiitos

4.12.10 Satu Kommentteja: 8

Kävin ruokakaupassa lauantaina kaksin lapsen kanssa. Ei olisi pitänyt. Koko saamarin supermarket oli sokerihumalassa riehuvien tahmakäpälien ja heidän hermoromahduksen partaalla keikkuvien vanhempiensa täydessä hallinnassa. Pelottavinta oli se, että melkein tunsin kuuluvani joukkoon. (Vaikka 10-kuukauden ikäinen lapsi ei vielä osaakaan  pyytää karkkia karjumalla.)

Sehän oli täyttä sotaa! Huutavat ja hikiset lapset juoksevat karkkipussien kanssa pitkin käytäviä, törmäilevät muiden asiakkaiden kärryihin ja piilottavat nenästä kaivamaansa räkää mandariinikoreihin. Perässä vyöryvät vanhemmat kuiskivat lujaa naama punaisena Nei, nei, ei noin saa tehdä Guðmundur!

Jos haluaa pysyä järjissään ruokakaupassa käydessään, ehdotan seuraavaa:

- Kannattaa välttää kaupassa käymistä kuukautta ennen joulua, aina arkisin kello 16-20 ja aina lauantaisin.

- Älkää ottako lapsia mukaan  ruokakauppaan.

- Jos on pakko, istuttakaa ne kärryihin.

- Jos ulkona ei ole kovin kylmä, jättäkää ne koiraparkkiin.

Voisin ilomielin tilata ruokani netistä ja maksaa hieman ostosten kotiin kantamisesta. Harmi että täällä Islannissa ei vielä ole sellaista palvelua.

Tämä videopätkä sopii hyvin sulostuttamaan tätä iloista  lauantaipäivää. (Jostain syystä tätä videota ei saa suoraan näkymään blogissa.)

 

8 kommenttia:

 1. Tarkastaja Rämänen12/04/2010 5:16 ip.

  Saman klipin ajattelin laittaa kommentteihin, mut sä olitkin jo ehtinyt!

  VastaaPoista
 2. Inhoan käydä kaupassa lapsen kanssa, koska se kurinpito julkisesti on niin vastenmielistä puuhaa. Mutta useimmiten on pakko ottaa kolmevuotias mukaan kauppaan. Ja enimmäkseen se on sitä kuvaamasikaltaista kaoottista säntäilyä hyllyjen välissä. Olemme omassa lähikaupassamme löytäneet ne otollisimmat hetket kaupassakäyntiin - tiistaisin viideltä iltapäivästä sekä lauantaiaamuna heti kahdeksan jälkeen. Ei mukavaa ostosreissua olekaan, mutta ajoittamalla siitä saa edes siedettävän.

  VastaaPoista
 3. Hahaa, muistan vielä kuinka äitini kantoi minut ulos kaupasta... Heitti olkapäälleen kuten säkin ja sitten mentiin. :D Kyllä siinä mummot paheksuivat! Selkääni en sentään saanut, niinkuin tuolla videossa oli ehdoteltu. Vaan mitäs teet, jos lapsi riehuu niin voi olla konstit vähissä. Jostain luin äidistä, joka oli itse käynyt lattialle kiljumaan ja potkimaan. Lapsi oli nolostunut kovasti.

  VastaaPoista
 4. Tarkastaja Rämänen, tuo klippi tuli jotenkin niin elävästi mieleeni.

  Katriina, jaan tuskasi :) Tsemppiä. Lauantaiaamu kello 8 on varmasti täydellinan aika (ja ipanathan ovat olleet hereillä jo sen pari tuntia, että ihan aikaisestakaan aamusta ei ole enää kyse, heh.)

  Elina, hehe, hyvä meinki. Eihän siinä muu auta, jos toinen saa "kohtauksen". Mä lupaan, että joskus jos lapseni heittäytyy oikein hankalaksi julkisella paikalla, mä vedän tuon lattiaraivarin. Tsemppaan itseäni siihen jo nyt :)

  VastaaPoista
 5. Kahdessa kulttuurissa12/07/2010 1:47 ip.

  Pakko kommentoida, taas kerran :D Toinen asia, mitä ei kannata tehdä, on luulla, että voi katsoa Linnan juhlia ihan rauhassa ja arvostella aikuisten kesken vieraiden pukuja, kun taloudessa juoksentelee kolme n. kolmevuotiasta sokerihumalaista ja ylikierroksilla käyvää ipanaa ja yksi koira.

  VastaaPoista
 6. Heippa, mun pitää vaan yleisesti kiittää ihan mahtavasta blogista! Lukaisin kaiken kirjoittamasi läpi yhdessä päivässä ja odotan malttamattomana jatkoa. Ihan parhautta!

  VastaaPoista
 7. Kahdessa kulttuurissa; kuulostaa todella mahdottomalta :)
  Aletheia, suurkiitokset. Tervetuloa lukijaksi, niin mahtavuutta saada teiltä palautetta!

  VastaaPoista
 8. Ihan siltä varalta, että tää kauppakinuaminen alkaa olla teillä ajankohtaista, ja ehkä joskus näetkin tään kommentin:

  Mun ystävä kertoi, että hänen lapsuudessaan estettiin kaupassa riekkuminen seuraavasti:
  1) aina molemmat vanhemmat mukana kauppareissulla
  2)jos lapsi alkaa käyttäytyä huonosti, eikä asetu normaalilla huomauttamisella, niin toinen vanhempi ottaa lapsen mukaan ja vie ulos
  3)ulkona lapselle selitetään, että kun et osannut olla nätisti, niin ei voida olla kaupassa, ja nyt sitten pitää odottaa tässä että äiti/isä tekee ostokset
  4)seistään siinä pihalla paikallaan (autoon ei mennä: maksimoi efektin talvella), kunnes toinen vanhemmista saapuu ostosten kanssa

  Oli kuulemma lapsesta niin perkeleellisen tylsää, että ei tarvinnut kovin montaa kertaa tätä toteuttaa :D

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?