Eilen tiistaina meinasi pää räjähtää Lappeenrannan Prisman elektroniikkaosastolla. En nyt väitä, että Islannissa saisi aina hyvää asiakaspal...

Huono asiakaspalvelukokemus

22.12.10 Satu Kommentteja: 4

Eilen tiistaina meinasi pää räjähtää Lappeenrannan Prisman elektroniikkaosastolla. En nyt väitä, että Islannissa saisi aina hyvää asiakaspalvelua. Siis saan välillä ehkä huonompaa palvelua, kuin mitä kielivammaisena ymmärrän, mutta tämänpäivänen veti kyllä pohjat.

Minulla oli missio: ostaa liikkuva laajakaistaliittymä, prepaid.

Olin Lappeenrannan jättiprismassa ostoksilla. (Ei olisi pitänyt.) Menin elektroniikkaosastolta kysymään, jos sieltä löytyisi kaipaamani tuotetta. (Ei olisi pitänyt.)

- Niitä on tuolla valokuvapalvelun vieressä, neuvoo nuori myyjäpoika.

Kävelen sinne, ja noukin hyllystä Saunalahden pre paid -laajakaistaliittymän. Mutta pakkauksesta ei näe, tarvitaanko muovirasian lisäksi jotain muuta, ja käykö liittymä myös mäkkiin. Kävelen paketti kädessa takaisin elektroniikkaosaston infopisteeseen.

- Voisiko tämän paketin avata, että voisin lukea käyttöohjeista, toimiiko tämä liittymä myös Applen koneissa.

- Joo ei sitä voida avata, se on kiinni. (No shit, Sherlock!)

- No osaatteko sanoa, toimiiko tämä Mac-koneen kanssa. Ja tarvitsenko mä tämän lisäksi jotain muuta päästäkseni nettiin.

- No kyllä tämä käy kaikkiin windows-käyttiksen koneisiin. Sä voit lukea käyttöohjeet kun olet ostanut tuotteen.

- No joo, mutta kun mulla on Mac, jossa ei ole windows-käyttäriä. Ja on vähän järjetöntä ostaa tuote, josta ei ole varma, voiko sitä käyttää. Ei kai kukaan osta tuotetta, jonka käyttökelpoisuudesta ei voi olla varma.

- No kyllä ihmiset, jotka näitä ostavat, tietävät mitä he ovat ostamassa. Ja tämä käy yleisimpiin koneisiin eli  se on windows-yhteensopiva. (Anteeksi, mutta vittuiletko sä?)

- Mutta kun ei mulla ei ole windowsia... Mä todella tarvitsisin tällaisen liikkuvan laajakaistayhteyden, mutta en haluaisi tulla takaisin sopimattoman tuotteen kanssa heti huomenna. Ja tässä ei missään edes sanota, että mitä tähän ostohintaan sisältyy, joku latausseteli, vai 30 päivän ajan netin käyttöä vai mitä.

- Siellä myyntihyllyllä on kyllä lisätietoja tuotteesta.

- No kun ei ole. Siellä on esite pre paid -kännykkäliittymistä ja niiden hinnoista. Liikkuvista laajakaistaliittymistä ei puhuta mitään. Tämä tuote vain riippui siellä hyllyllä.

(Tässä kohtaa nuori mieshenkilö alkaa jo ärsyyntyä.)

- Kyllä siellä paketissa on käyttöohjeet!

- Ei se paljoa auta, kun en voi  tutustua niihin ennen kuin ostan laitteen. Enhän mä halua ostaa mitään sellaista, mitä en voi käyttää.

- No kyllä tätä tuotetta on ostettu paljon. Lisätietoja saa Saunalahdelta (Oh my goooood, mitä myyntityötä....)

- Siis tätä tuotettahan myydään täällä Prismassa, mä en ole nyt Saunalahden liikkeessä. Tämä tuotehan on ihan paska.

 

Lähden menemään.

 

Löysin muutaman kilsan päästä R-kioskilta Soneran liikkuvan laajakaistan. Se toimii, vaikkakin hitaasti. R-kioskin myyjä, vanhempi naishenkilö, ilmoitti, ettei tajua näistä liittymistä eikä myöskään tietokoneista mitään. Mutta hänpä veti esiin ässäkortin kaivamalla myyntitiskin laatikoista ryppyisen monisteen, jossa kerrottiin, mitä liittymä maksaa, miten se otetaan käyttöön ja lueteltiin tietokoneen ohjelmistovaatimukset. Kiitos ärrä!

4 kommenttia:

 1. Siis onko siellä valokuvapalvelukin?

  Hyvä että toimii ärrän liittymä. Mäkki-ihmisen elämä ei ole aina helppoa; vuosia sitten eivät osanneet kertoa kodinkoneliikkeessä toimiiko printteri A mäkin kanssa. Piti kantaa se rakkine kotiin asti ja todeta ettei toiminut. Ja sitten kiikuttaa se rakkine A takaisin kauppaan ja vaihtaa se printteri B:hen (jonka yhteensopivuus mäkkiin oli varmistettu interneetisä kun rakkine A:ta survottiin takaisin pahvilaatikkoon palautusta varten).

  VastaaPoista
 2. st, joo sellaiseksi sitä kutsuttiin. Siinä myytiin jotain valokuvakamaa ja ilmesesti sinne voi jättää filmejä kehitettäväksi (jos oikein muistan). S-pankin vieressä, heti oikealla kun tullaan ovista sisään.

  Hyvä että tuo liittymä toimii, pääsee bloggaamaan jolunakin ;) (Ja lukemaan työmeilejä, uh.) Voi olla, että se S-lahti olisi toiminut myös, mutta riskejä ei viitsi ottaa, just tuollainen kodinkoneliikkeissä ramppaaminen yhteensopivuusongelmien takia on niin takapuolesta. Välillä mua ihmetyttää, että miksi elektroniikkakaupoista tai -osastoilta ei saa sellaista palvelua, joka auttaisi ostamaan oikean tuotteen tai palvelun heti. Nykyään kuitenkin aika monella on applen kone. Noh, tällaista tämä on...

  VastaaPoista
 3. Joo, Lappeenrannan prisma <3 Paikkakuntalaisena mulla on ko. mestan "palvelusta" useampia kokemuksia. Nykyään asioin suosiolla muissa liikkeissä...

  Asiaan mitenkään liittymättä, oon rakastunut blogiisi. Luen parhaillaan arkistoja läpi ja välillä tyrskin ääneen. Kirjoitat loistavasti, hauskasti ja turhia kursailematta. Tunnustaudun faniksi :)

  VastaaPoista
 4. salamatkustaja9/03/2011 12:48 ip.

  statisti, kiitos paljon ihanasta kommentista :)
  Lappiksen Prisma...joo ei ole tullut käytyä toiste, hehe.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?