Näin ehdit tehdä kaiken - 5 neuvoa

Lanseeraan 10-20-30-säännön. Pikkulasten vanhemmat ehtivät tehdä

- 10 prosenttia siitä, mitä haluaisivat tehdä

- 20 prosenttia siitä, mitä on pakko tehdä

- 30 prosenttia siitä, mitä on aivan pakko tehdä tai joko koti tai oma pää räjähtää.

 

No mikä auttaa? Tietysti se, että tehdään asioita päällekkäin. Olen oppinut säästämään aikaa näillä keinoilla:

1) Yhdistän lenkkeilyn ja lapsen haun hoidosta. Otan vaunut kotoa mukaan, matkustan bussilla 6 km päähän anopille, isken ipanan kärryyn ja lähden juoksemaan kotiin. Näin vältän myös autolla ajamisen ja olen kotona juuri illallisaikaan!

2) Kun ipana aamulla herää, keitän sille puuron ja teen itselleni aamupalan. Syötän vauvaa oikealla kädellä ja itse lapan jukurttia naamaan lasista. Olen siis siirtynyt juotavan jukurtin ostajaksi. Juomalla ehdit enemmän.

3) Pidän jatkuvasti töissä auki vähintään neljää keskeneräistä työprojektia. Kun jokaiselle uhraa aikaa vähän kerrallaan, ne kaikki valmistuvat yhtäaikaa! Eikä tarvitse pyöristää kulmia, kun vakuuttaa itselleen "työn etenevän".

4) Islannin kielioppiluennot pidetään keskellä päivää. Verbit ovat niin hankalia, että en mitenkään opi niitä istumatta perse kiinni penkissä. Säästääkseni aikaa syön lounaan kävellessä. (Toivotaan, että täällä ei tule kovin kylmä talvi, jäistä sämpylää on ikävä järsiä.) Yliopistolle kävellessä ja sämpylää syödessä kuuntelen äänikirjaa, jotta ehdin vähän "rentoutua".

5) Koska onnistuin yhdistämään kaksi asiaa kohtaan 4, voin jättää tämän kohdan tyhjäksi ja painua nukkumaan.

 

Tunnisteet: , , ,