Kyllä on lelut!

Nyt mä kyllä räjähdän kappaleiksi.

Kaikki alkoi siitä, kun menin tällä viikolla kirjakauppaan ostamaan Sofi Oksasen Puhdistuksen islanninkielistä käännöstä. Keskustan suurimman kirjakaupan parhaalla myyntipöydällä ei todellakaan myyty kirjoja (anteeksi kuvan huono laatu, tähän hätään piti kuva ottaa kännykkäkameralla):

[caption id="attachment_930" align="aligncenter" width="490" caption="Kirjallisuutta kerrassaan"][/caption]

Keskimmäinen myyntipöytä oli täytetty epämääräisen näköisellä krääsällä. Oli pakko tutustua tarkemmin. Minua ällöttää jo se, että tytöille ostetaan prinsessakamaa ja  pojat hukutetaan monsterihirviöihin. Mutta  TopMODEL tyhjentää kassan.

TOPmodel on saksalaisen Depesche Vertrieb GmbH & Co. KG:n kehittämä tuotesarja, joka sisältää  lelumeikkejä, värityskirjoja, piirroskirjoja joiden avulla voi suunnitella vaatteita, rannerenkaita, pieniä hiusharjoja, vaaleanpunaisia reppuja ja muuta sellaista tavaraa, joka on suunnattu pienille tytöille. Pienissä vaatteissa pyllistelevien isopäisten, pienisuisten ja viehkeästi hymyilevien piirroshahmojen koristaman TOPmodel-värityskirjan takana tuotteen kerrotaan soveltuvan yli 6-vuotiaille. Siis 6-vuotiaille!

[caption id="attachment_931" align="alignnone" width="490" caption="Ja kohderyhmä oli...?"][/caption]

[caption id="attachment_932" align="alignnone" width="490" caption="...joopajoo. (Tämän kuvan skannasin kyseisen firman nettisivuilta - jos sieltä tulee joku setä  ulisemaan copyrightin perään, niin ota kuule pesäpallomaila mukaan.)"][/caption]

Krääsän oheen on rakennettu sosiaalisen median areena, jossa leluistaan kiinnostuneet tytöt voivat vaihtaa ajatuksiaan, saada meikkivinkkejä ja tehdä itsetuntoa nostattavia testejä. TOPmodelin brittiläisiltä sivuilta löytyy mm. testi "Oletko narttu?" (käännös korjattu 12.11.) (Lelusarjan suomalaisilta sivuilta tämä testi on jätetty pois.):

[caption id="attachment_933" align="alignnone" width="613" caption="Tässä kaikki tytöt voivat testata potentiaalinsa."][/caption]

Aamulla Islannin suurin sanomalehti mainosti "Lapsipäivistä" läheisessä ostoskeskuksessa:

[caption id="attachment_934" align="alignnone" width="490" caption="Tervetuloa tytöt meikkaamaan ostoskeskukseen lapsipäiville!"][/caption]

Siis mitä helvettiä täällä oikein tapahtuu? Tuotteet on tarkoitettu nuorille tytöille - piirustuskirjoilla ei todellakaan kosiskella yli 15-vuotiaita. Nuorille tyttölapsille tyrkytetään meikkejä, huippumalleja, bitch-asennetta ja vinkkejä treffeille. Miten kukaan voi ostaa lapselleen tällaisia  pedofiilin märkiä päiväunia?

Ilmeisesti voi. Kirjakaupan miesmyyjä totesi, että olen ainoa, joka hänen itsensä lisäkseen on valittanut tuotteista. Mieheni lähetti kiukkuisen viestin kyseisen kirjakauppaketjun toimitusjohtajalle, mutta sieltä ei (yllätys) ole tullut mitään vastausta.

Onko tätä samaa skeidaa myös suomalaisissa/ruotsalaisissa/tanskalaisissa/ym. kaupoissa?

Tunnisteet: , , , ,