1. Useiden lapsiperheiden vessoissa ei ole lukkoa, jotta pikku kullanmurut eivät vahingossa sulkisi itseään vessaan. Hieno istua pytyn pääll...

Kylässä lapsiperheen luona - kammotusten top 5

23.10.10 Satu Kommentteja: 10

1. Useiden lapsiperheiden vessoissa ei ole lukkoa, jotta pikku kullanmurut eivät vahingossa sulkisi itseään vessaan. Hieno istua pytyn päällä housut kintuissa ja pitää toisella kädellä ovesta kiinni (sillä välin kuin toinen pyyhkii), ettei Kalle 3 v. tule repimään ovea auki. Voisiko sen lukon asentaa vaikka sinne parin metrin korkeuteen?

2. Keittiössä haisee kakka. Paskavaipat voisi säilöä vaikka siellä lastenhuoneen roskiksessa. Tai kantaa ne saman tien ulos. Ei tee mieli syödä, jos keittiökaapissa lemuaa "vanha jukurtti".

3. Stereot laitetaan kiinni kello 20 ja olohuoneessa pitää kuiskia! Jos vahingossa kolauttaa lasin liian voimakkaasti pöytää vasten, saa isäntäparilta paheksuvan katseen. Valtteri herää niin helposti! Kaksi vaihtoehtoa: 1. Elämän ääniä ei pidä lopettaa vaikka perheeseen tuleekin lapsi. 2. Jos näin on jo tehty, voisiko lastenhuoneeseen hankkia vaikka oven, jonka voi sulkea? Tai sitten kokoonnutaan viettämään sosiaalista elämää jossain muualla.

4. Puheenaiheet pyörivät vauvanruoan, vauvankakan, päivähoitopaikan työntekijöiden ja lapsen korvatulehdusten ympärillä. (Kaikkia eivät "huolestuneiden vanhempien" puheenaiheet eivät ihan oikeasti kiinnosta.)

5. Isäntäpari haluaa, että kaikki - siis myös lapset - syövät samaa ruokaa saman pöydän ympärillä. Maitolasit kaatuvat pöytään, joku huitaisee viinipullon nurin ja kaikilla on lautasella kasa helposti pureskeltavaa, mössömäistä ruokaa.

 

Nyt kukaan lapsellinen ei varmaan enää koskaan kutsu mua kylään. Tai sitten seuraavalla kerralla kun houkuttelen kavereita meille syömään, kaikki tekeytyvät sairaaksi.

10 kommenttia:

 1. Tulin juuri brunssilta lapsiperheen luota. Puheenaiheet pysyivät poissa heidän pikku prinssistään mutta yhtäkään lausetta emme saaneet lopetettua ilman, että jompi kumpi vanhemmista lässyttää siinä välillä jotain pojalle, joka pärjäisi varmasti sen 30 sekuntia ilman lisähuomiota. Miksi ylipäätään tarvitsee lässyttää? Jos saan tästä alkiosta lapsen, niin lupaan, etten koskaan lässytä sille. Prkl.

  VastaaPoista
 2. Voi niin tuttua! Tähän löytyisi vielä monta hyvää jatketta. Vieraat ovat myös monesti niitä, jotka "saavat" leikkiä lasten kanssa ja lukea iltasadun. Varsinkin jos ovat sitä sorttia joille "tekee hyvää harjoitella" selkääntaputtelun kera.

  VastaaPoista
 3. Lässyttämiseen sortuu yllättävän helposti! HC-lässytys kuulostaa minusta edelleen pahalta (tyyliin: hellanduudelissentäänaikusieootsöötti) mutta lapsen myötä olen yhtäkkiä alkanut puhua pehmeämmällä äänensävyllä. Asiasisältö voi kuitenkin olla entisenlainen (väänsitkös paskat, armain pikku apinani?) Luulen että tämä asiantuntijoiden hoivapuheeksi kutsuma ilmiö on rantautunut tännekin siksi, että huomasin lapsen alkavan hymyillä, kun sille puhuu "pehmeämmin" kuin normaaliäänellä. Ja oman lapsen hymy - se on yllättävän liikuttavaa!

  Alkuperäiseen aiheeseen eli vierailuihin: meillä ei ole juurikaan vauvatuttavia, mutta koitan kaikessa sosiaalisessa kanssakäymisessä varjella ystäviäni liialta lapsi-informaatiolta! Monet lapsettomat ovat kyllä yllättävän kiinnostuneita siitä, millaista tämä oikeasti on. Ja multa kyllä saa kaunistelemattomia versioita, ei sitä ainaista "no pienten lasten vanhemmat kai onkin aina vähän väsyneitä ja tuleehan sitä pyykkiä enemmän" ;) Ne on niin kliseitä!

  VastaaPoista
 4. lapseton, niin mäkin sanoin... mutta aloin sitten kuitenkin lässyttää - tosin vain erittäin pienissä annoksissa ja pyrin tekemään sitä vain kotona :)
  mutta ymmärrän tuskasi täysin.

  k1su, selkääntaputtelijat ja harjoituksiin patistavat ovat rasittavia tyyppejä. luulenpa, että he yrittävät paeta omaa "tässäpä sitä nyt ollaan" -turhautumistaan kannustamalla muita samaan tilanteeseen. tai jotain.

  etl, juuri noiden syiden takia mäkin välillä yllätän itseni lässyttämästä. voi hellanlettas <3

  VastaaPoista
 5. Ei hyvä ihme, mistä sä noita lapsiperhetuttujasi oikein löydät????!!! :D

  Tosin meillekin pätee kohta 5 - vaikka lapsi ei syökään mössöruokaa, vaan sormiruokailee (eli sotkua riittää) ja viinipullon kaataa illan mittaan yleensä allekirjoittanut oli paikalla lapsia eli ei.

  Samankaltaisen listan voisi myös kirjoittaa toisinpäin, eli lapsen kanssa vierailulla ei-lapsiperheen luona top-5 kauhunhetket ;-)

  VastaaPoista
 6. tata, erittäin hyvä kysymys. islantilaisilla on paljon lapsia, nämä ovat pääosin miehen kaveripiiristä. joo tuollainen lista olis nasta, sellaisen voisi iskeä kasaan. mun täytyy varmaan kuitenkin odottaa kokemuksen kertymistä. nyt tuo kävelytaidoton pahimmassa tapauksessa a)huutaa koko illan tai b) vetää lautasen pöydältä syliin :)

  VastaaPoista
 7. Kahdessa kulttuurissa10/25/2010 2:09 ip.

  Mä olin taannoin kylässä eräässä lapsiperheessä (poika 3 vuotta). Menin vessaan ja lukitsin oven. Olin just vetänyt housut nilkkoihin, kun vessan ulkopuolelta alkoi ihan helvetillinen mekastus. Pikkukaveri vatkas ovenkahvaa minkä kerkes ja karjui ja itki jotain, mistä en saanut selvää. Ipanan äiti huuteli oven takaa, että "meidän vauveli on niin tottunut siihen, että kukaan meistä ei laita ovea lukkoon, vaan että se pääsee meidän kanssa aina vessaan. Se haluais nyt tulla sinne."

  Olin ihan, että just joo.. Tänne se ainkaan tule mun kanssa. Suoritin asiani suhteellisen nopeasti ja poistuin wc:stä. Sanomattakin selvää, että en enää mennyt vessaan nassikan ollessa läsnä.

  VastaaPoista
 8. Ja jos ei keittiössä haise p-vaippa, niin ainakin potta on keskellä keittiön lattiaa. Armas kummityttöni raahasi pottansa erään kerran tuolini viereen, kun istuin kahvipöydässä. Kyllä kuulkaa kahvi ja pulla maistui, kun toinen lorotteli vieressä (joopa-joo...)

  PS. Kiitos kirjasta, se saapui viime viikolla perille!

  VastaaPoista
 9. Kahdessa kulttuurissa - tuollaiset vessaterroristit ovat tuttuja. Mä en kyllä aio päästää kolmivuotiasta kanssani vessaan! Täytyy sitä nyt lehti jossain saada lukea rauhassa...

  Onna, hyvä että kirja tuli perille! Pelkäsin jo, että kaiken maailman lakot ovat jumiuttaneet lähetyksen jonnekin Atlanttin yläpuolelle :)

  VastaaPoista
 10. Ones stove absolutely shot to popularity around 1967, when the Amana Boss -- which have purchased Tappan
  -- a long period right before established the Radarange sort of stoves.
  Solo Microwave ovens is chief heater considered about
  boiler system motive only. Every person cookware happens to be too Eleven centimeters maximum
  (intended for preparing) or possibly a 12 inches significantly greater (when
  it comes to cooking) and consequently, if you said, could placed.
  Learning the connection during the toaster oven applying the suppliers in addition ,
  importers, this public attention towards a seed with levels of caffeine,
  may additionally state just how much dedication to their work.

  Luckily probability that you can sometimes be
  from a position to get yourself a higher end toaster oven only for logically assume hues create a lively easily afford high-priced one particular particular when a high-priced
  heater very easily on the loved press.

  Check out my web blog - refurbished pink cuisinart toaster

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?