Lapsen kanssa radalla

Huh, kylläpä oli eilen kivaa! Paitsi erinomainen ruoka, juoma ja seura, illasta teki onnistuneen se, että se onnistui yhdessä nääpiön kanssa. Lapsellisetkin voi käydä ulkona!  Onnistuneen illan salaisuus oli kolmessa asiassa:

1.  Vieraat asuvat kävelymatkan päässä. Ei tarvitse ajella taksilla tai toisen pysyä mehulinjalla. Tässä säästytään myös ison tavaramäärän kuskaamisesta paikasta toiseen. Kun menee kävellen, ei voi ottaa mukaan sitteriä.

2. Lähdimme kotoa  juuri ennen ipanan nukkumaanmenoaikaa. Pötkylä nukahti matkalla rattaisiin ja veteli sikeitä vaunukopassa ystävien sängyn päällä koko illan.

3. Tulimme kotiin ennen ensimmäistä yöheräämistä - vähän ennen kahta. Yömaidot naamaan, vauva sänkyyn ja vanhemmille jäi aikaa "hoitaa suhdetta" ;)

Alkoholin sietokyky on muuten lapsen synnyttyä laskenut. Join eilen kolme lasia viiniä ja yhden bissen - ja tulin känniin. Halvaksi tulee. Mies (jonka viinapäähän vauva ei ole vaikuttanut samalla tavalla) kehotti minua kotimatkalla kävelemään suoraan ja pitämään pienempää ääntä, jotta ihmiset eivät luulisi meidän olevan holtittomia vanhempia. Onneksi oli tosiaan ne lastenrattaat; niihin nojatessa kotimatka sujui lähes luotisuoraan.

--

Blogipalkinnon eteenpäin laittaminen on  yllättävän hankala tehtävä. Luen muutamia blogeja niin epäsäännöllisesti - kun aina on kiire.  Luen vain yhtä vauva-aiheista blogia säännöllisesti; Hupsin blogia - mistä tämä palkintokin tuli. Se oli ensimmäinen blogi, johon törmäsin kun etsin blogilistan kautta kesällä 2009 jotain luettavaa ja vertaistukea. Ja sitmäjäinkoukkuun.

Laitanpa eteenpäin seuraaville (ehkä tämä on jo kiertänyt siellä? heittäkää siinä tapauksessa tällä vaikka pulua)

INAhduksen kirjablogi. Täältä on löytynyt paljon hyviä lukuvinkkejä. Kiitos niistä kaikista!

Pastanjauhantaa. Mulla ei ole enää keittokirjoja; täältä löytyy kaikki mahdolliset ohjeet. Oululaiset ovat mukavaa sakkia - niin nämäkin kaksi.

Issues. En lue muoti- tai tyyliblogeja. Kaupoissa kiertely vituttaa, eikä mulla ole oikein tuota tyylitajuakaan. Mutta tätä olen jostain syystä selaillut silloin tällöin; olemme tuttuja vuosien takaa IRL :)

Jätetty. Jostain kumman syystä löysin Perhe-lehden sivuilta tämän blogin. Sen päähenkilö on upea mimmi (ja äiti), jonka ex-mies vaikuttaa täydeltä mulkerolta. Blogin alussa eletään synkissä tunnelmissa, mutta valoa kohti mennään.

Hidastus. Luin Evita-lehdestä viime vuonna jutun mainostoimistossa työskentelevästä miehestä, joka päätti perheensä kanssa tehdä elämässä täyskäännöksen ja muuttaa kaupungista maalle. Lehtijutun lisäksi mies kirjoitti kokemuksistaan blogia. Päätös maalle muuttamisesta tuntui (minusta) aivan kahjolta. Varmaan siksi, että olen siellä joskus itse asunut ja tiedän miltä tuntuu kun lämmitysjärjestelmä pamahtaa rikki ja pihatiellä on metrin verran lunta. Ei ole kovin romanttista ei. Tässä blogissa eletään noita maallemuuton kuukausia. Harmi että blogi ei enää päivity - mitä perheelle kävi?

Tyttö. Tämä blogi päivittyy harmittavan harvoin. Koen sielujen sympatiaa kirjoittajan kanssa - ehkä siksi, että me olemme tainneet olla aikaisemmin jonkin sortin naapureita. Sörnäisten metroasema ja Piritori ovat eri tuttuja paikkoja...

ProjectMama. Tämä oli Hupsin ohella toinen blogi, jota aloin lukea raskausajan alun vauva-angesteissani.

Mielelläni kyllä antaisin ison palkinnon kaikille lukijoille ja kommentoijille - ette tiedäkään, miten tärkeitä olette. Kiitos!

Tunnisteet: , ,