Äidin survival kit ensimmäisiin viikkoihin

Kaveri sai juuri vauvan. Ensimmäisten viikkojen imetysmaratonit ja täydellinen eristäytyminen ulkomaailmasta muistuivat taas mieleen. Onneksi ne ensimmäiset viikot ovat vain kerran - ja ne menevät ohi. Vaikka vauva nukkuikin paljon (enemmän omaa aikaa päivällä) ja äännähdykset olivat heikkoja (korvat eivät haljenneet huudosta), ensimmäiset pari kuukautta olivat raskaimmat. Tosin tulen ehkä vetämään sanani takaisin sitten kun neiti oppii kävelemään ja alkaa vetää esiin keittiöveitsiä laatikoista ja tunkea sormiaan pistorasioihin.

Minua jeesasivat ensimmäisinä viikkoina nämä asiat (iso osa on tämän blogin kommentoijien neuvoista poimittuja, kiitos alkuperäislähteille :) )

- Hanki ruokaa valmiiksi jääkaappiin. Kaikkea sellaista, mitä voi tunkea uuniin tai mikroon.

- Jos ystävät ja sukulaiset tarjoavat apuaan, pyydä heitä tuomaan ruokaa. Eikä lihapata kourassa tai lätyt laatikossa ovelle koputtavia ystäviä tarvitse päästää sisään, jos ei jaksa. Vauvaa tullaan tapaamaan sitten, kun vanhemmille sopii. Ystävät ja sukulaiset kyllä ymmärtävät. Jos eivät ymmärrä, levittele käsiäsi ja hymyile osaanottavasti. Nappaa ruokapaketti parempaan talteen ja iske ulko-ovi kiinni. Myöhemmin voit syytellä hormoneja.

- Lataa koneelle pari seasonia suosikkitelevisiosarjaasi. Niitä on kiva katsella samalla kun istuu sohvalla ja ruokkii vauvaa. Selvisin itse imetysmaratoneista katsomalla 3 seasonia Law&Orderin Special Victims Unitia. (Ällöttäville väkivaltakuvauksille altistuneesta lapsestamme saattaa tosin myöhemmällä iällä tulla sarjamurhaaja.)  Kirjaa on vaikea lukea vauva sylissä - suosittelen siis leffoja tai tv-sarjoja. Tai äänikirjoja.

- Hanki lasten uimarengas tai liukasta kangasta. Jos synnytys tapahtuu alakautta, perse on riekaleina ensiviikot. Silloin on helpompi istua uimarenkaan päällä. Jos vammat ovat pieniä (ja tikkejä on vain "muutamia") laskosta liukasta kangasta ahterin alle. On helpompi liikkua kun kitkaa on vähemmän.

- Hanki kasapäin ultraplusplus-terveyssiteitä. Vauvan jälkeen sieltä tulee ulos kaikennäköistä tavaraa ainakin pari viikkoa.

- Käytä löysiä kangashousuja (minun lapsuudessa niitä kutsuttiin kotiasuhousuiksi) ja puseroa, joka voi avata helposti. Tissiä saa kaivaa esiin sen verran usein, että nappeihin menee hermo heti.

- Syö kaikkea mitä tekee mieli ja tee mahdollisimman vähän sellaisia asioita,  mistä et liiemmin pidä.  Kun persaus on taas yhtenä kappaleena ja vauva alkaa syödä nopeammin, voi alkaa tehdä hidasta paluuta normaaliin elämään (eli "terveelliseen ruokavalioon" ja "liikuntaan").

Printtaa tämä kuva ja teippaa se vessan oveen. Sitä katsellessa alkaa edes vähän naurattaa.

[caption id="attachment_702" align="aligncenter" width="259" caption="Ei se aina mene putkeen."][/caption]

Tunnisteet: ,