Tänään tuli postissa kiva yllätys. Paikallinen "Nestle Lastenruoat" lähetti  värikkään esitteen, jossa ystävällisesti kerrottiin, ...

Saamarin hännystelijät

20.8.10 Satu Kommentteja: 12

Tänään tuli postissa kiva yllätys. Paikallinen "Nestle Lastenruoat" lähetti  värikkään esitteen, jossa ystävällisesti kerrottiin, mitä kaikkea teidän nassikalle voi nyt alkaa syöttää, kun hän on täyttänyt 6 kk. Heräsi muutama ajatus.

- Ipana täytti puoli vuotta viime viikolla. Miten Nestle voi tietää, milloin meidän vauvamme on syntynyt? Kuka antoi luvan rekisteröidä meidät jonnekin Nestlen tietokantaan?

- Markkinointimateriaali näyttää harkitun vähän markkinointimateriaalilta. Myyntilärpäke on otsikoitu "Hyvä tietä lapsista ja lasten ruoasta". Ja lisätietoja saa webbiosoitteesta www.barnamatur.is. (Kävin muuten ihan vittuillakseni kokeilemassa www.lastenruoka.fi ja pääsin Danonen omistamille lastenruokasivuille.)

- Miksi jaksan höyrytä? Minua vituttaa tällainen suuren elintarvikejätin asiantuntijamateriaalin näköiseksi naamioitu aggressiivinen markkinointi, jonka jäljet näkyivät myös niissä kehitysmaiden kuolleissa vauvoissa.  Sanoin  tämän silläkin uhalla että  kuulostaisin "inisevältä tiedostajalta". Mutta tottahan nuo Nestlen Afrikka-seikkailut ovat. Kiinan maitojauheet kuuluu siihen samaan säkkiin. Mä en halua sellaista skeidaa meidän eteiseen. Soitan heti viikonlopun jälkeen Islannin Nestlelle ja kysyn mistä vitusta ne on kaivaneet meidän osoitteen. Ipana sinne tuskin on vielä osannut soittaa.

12 kommenttia:

 1. Mulla on mennyt hermot ihan samaan! Vittumaisin oli kirje Liberolta tms, jossa mainostettiin lafkan pyllynpesutuotteita. Lehtisessä sanottiin, että uusimpien tutkimusten mukaan pelkkä vesi ei riitä vauvan pepunpesuun, vaikka jotkut niin luulevat. Myöskään vauvaöljy ei ole hyvästä, vaan nimenomaan tämä xx-tuote kelpaa hommaan. Tutkimuksesta ei ollut minkäänlaisia lähdetietoja. Kysäisin sitten lääkäriapelta asiasta, ja hän sanoi ettei ole kuullutkaan mistään tuommoisesta tutkimuksesta, ja vesi paras jne. Pitäis kuulemma soittaa asiakaspalveluun ja haukkua ne.

  Mut siis millä oikeudella meidän ei mainoksia kiitos -asuntoon lähetetään jatkuvasti mokomaa "informaatiota"? Mainos on mainos vaikka sen laittaisikin kirjekuoreen!

  Pakenimme Ruotsiin vuodeksi, toivottavasti saadaan olla rauhassa.

  VastaaPoista
 2. Tarkastaja Rämänen8/20/2010 8:18 ip.

  No, jos Islannissa on yhtään sama meininki kuin Suomessa niin uskoisin, että ihan se valtio niitä yhteystietoja myy. Suomessahan oletusarvoisesti kaikki yhteystiedot on kauppatavaraa, ellet ITSE sitä kiellä. Ja puhelinmyynnin kiellonkin saa vain maksullisesta palvelunumerosta. Multa saisi halvalla äänen jos joku ajaisi lakia/asetusta, joka estäisi väestörekisterikeskuksen tekemästä kauppaa. Voi olla, että tässä ei oo kaikki detaljit ihan kohdillaan, mut pääpiirteittäin tää menee näin.

  VastaaPoista
 3. Huuh, väittääkö Libero ettei vesi kelpaa vauvan pyllynpesuun? Sairasta ja kaipaisi jo jotain Mainonnan eettisen neuvonnan puuttumista asiaan. Harmi kun tuli itse heitettyä kaikki propagandamateriaali lukematta lehtiroskiin, pitäisikin perehtyä!

  Meille on tunkenut postiluukusta kaikkea vauvatauhkaa jo vuoden ajan, viimeksi tällä viikolla neljä vaippaa. No, vaipat on ihan hyviä mukana hoitolaukussa, mutta haluaisin silti itse valita, minkälaista markkinointia saan. Ja en ole ruksinut mitään "yhteystietojani saa käyttää markkinointiin" -nakkulaan, ilmeisesti sellaista ei ole, vaan asia pitäisi erikseen kieltää.

  Ja Nestle on maailman häpeällisin taho sanomaan mitään lastenruuista auktoriteetin äänellä. Millään lafkalla ei ole niin monta kuollutta vauvaa kontollaan. Hyi!

  VastaaPoista
 4. Seuraavaksi joku taho alkaa varmaan myydä vauvan deodoranttia. Tai ehkä sitä jo saakin. Pikkuvauvoille tarkoitettuja pesuaineita on jo kaupan hyllyt täynnä. Ei mene jakeluun, miksi pitäisi osta vaahtoavia, kiivihajuisia suihkusaippuoita - ei ainakaan ennen kuin tyyppi tosissaan alkaa möyriä pitkin multia ja kaatuilee kadulla koirankakkaan. Kaikenlaista "infoa" sitä kyllä lykätään luukusta sisään.

  Rämäsen kommentista kiinnostuneena kysyin tänään tätä informaationmyyntiä naapuriltamme - ja niinhän se näköjään menee kuin Suomessakin. Islannin rekisteriviranomainen myy tietoja yrityksille. Paljollakohan lähtee? Eikä missään tosiaan erikseen edes kerrota, että tietojen myynnin voi kieltää.

  Islannissa perustettiin joskus 1990-luvun lopussa firma, jonka suunnitelmissa oli kerätä valtion terveydenhuoltojärjestelmän kautta kaikkien islantilaisten dna:t pankkiin ja alkaa myydä tätä tietoa kansainvälisille lääke- ym. firmoille. Homma onneksi kosahti ja nyt firma on autuaasti konkurssissa. Kuulostaa hurjalta, mutta periaatteessa kyse on samasta asiasta: tietojasi rekisteröidään, mutta ellet itse älyä pyytää myyntikieltoa, kaikki on kaupan. Hurjimmissa skenaarioissa tällaista tarkkaan rekisteröityä tietokantaa voidaan käyttää vaikka miten kyseenalaisiin tarkoituksiin. Tästä syystä mä en tajua esim. sitä, miksi jotkut suostuu käyttämään kauppaketjujen etukortteja. Maksetaan firmalle X siitä, että se saa käyttöönsä kaikki kuluttajan ostotiedot ja demografiset tiedot. Tuotteen hintoihinhan ne etukorttijärjestelmien kustannukset tungetaan. No joo, ehkä tää juttu lähtee nyt vähän rönsyämään. Mä meen nukkumaan.

  VastaaPoista
 5. Kiitos blogistasi, sinulla on ihanan nauruhermoja kutkuttava tyyli kirjoittaa asioista. Olet saanut yhden aktiivisen seuraajan

  VastaaPoista
 6. Meillä on ollut Suomessa vuosia suoramarkkinointikielto (väestörekisterin kautta muistaakseni), ja mitään tuollaista roskapostia ei tule ikinä itselle eikä lapsille. Ja tässä taloudessa ei täytellä mitään vaippapaketin kylkivisailuja tai tilata vauvojen kirjakerhon ilmaisia aloituspakkauksia - siten pysyy posti puhtaana.

  VastaaPoista
 7. Tuolla on linkki sinne suomalaiseen osoitteenluovutuskieltosaittiin. Ei tietysti pure ulkomaalaiseen mainontaan. Kannattaa myös olla pidättyväinen kaikkien kisojen ja visojen kanssa, jotka kalastelevat kotiosoitetta - nehän ovat kutsu lähettää mainosspämmiä kotiluukkuun
  http://www.suomi.fi/suomifi/suomi/asiointi_ja_lomakkeet/lomakkeet/maist_vrk4_90/index.html

  VastaaPoista
 8. niksipirkka, kiitos linkistä. siitä on ainakin suomalaisille lukijoille hyötyä. menen heti ensi viikolla hoitamaan asian kuntoon paikallisen rekisteribyroon kanssa.

  Annika, kiitos palautteesta :) Kivaa että seuraat blogiani! Kävin lukemassa sinun tekstejä, ja kaivoin nenäliinapaketin laatikosta saman tien. Voimia teidän koko perheelle.

  VastaaPoista
 9. Meidän perheessä minulla on osoitteenluovutuskielto, mutta miehellä ei, joten nyt kaikki vauvamainokset tulevat miehen nimellä. Kieroja nuo mainostajat.

  VastaaPoista
 10. Kohta ne kieroilijat lähettävät sun miehesi nimellä myös Always-näytteet ja Lady Shame -höylät...

  VastaaPoista
 11. Kahdessa Kulttuurissa8/23/2010 8:34 ap.

  Mulla on (työni vuoksi) salaiset tiedot ja samalla olen ilmoittanut, että osoitteitani ei saa jakaa mihinkään suoramainontaan tms. Toimii osittain. Omalla kohdallani ongelmaksi ovat tulleet puhelimen kautta lähestyvät markkinointiheput. Osallahan näistä puhelinmarkkinoijista se homma toimii niin, että he tilaavat puhelinnumerolistoja ja soittavat niille, jotka eivät tätä suoramarkkinointikieltoa ole tehneet.

  Mutta sitten on näitä, jotka haluavat päästä halvalla, koska tämä puhelinnumerolistojen tilaaminenhan maksaa. Heillä on jo systeemi/laite, joka satunnaisesti arpoo numerojonoja, puhelinnumeroiden pituisia siis ja eikun soittamaan. Tästä syystä siis ihan kuka tahansa suoramarkkinointikiellon asettanut henkilö voi saada niitä puheluita. Minä myös. Ja tämä vasta on raivostuttavaa. Selvitin nimittäin kerran asiaa, että mistä syystä ko. kiellon omaavana saan näitä helvetin puheluita ja syyksi kerrottiin tämä.

  Muuten onneksi vältymme kaikelta suoramarkkinointi ja mainossaasteelta.

  VastaaPoista
 12. Täällä on välillä kanssa meinannut mennä hermot vastaaviin mainoksiin. Heti tyttösen synnyttyä alkoi postilaatikko täyttyä kaikesta lapsiin, lapsenruokiin ja yleisesti lapsen hoitoon liittyvistä mainoksista. "Koska lapsesi on nyt sen ja tuon ikäinen tarvitset juuri tätä" -tyyppiset mainokset ärsyttää eniten. Silti täytyy myöntää, että on sieltä tullut ihan hyviäkin pikkuvinkkejä, mutta kokonaisuudessaan olo on lähinnä ärtynyt. Millä luvalla ne saa lähettää niitä kaikenmaailman mainoksiaan?

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?