Parhaimmat ostokset

Ennen vauvan syntymää olin totaalisen ulkona vauvan varaosista ja sen tarvitsemasta tavara-arsenaalista. Koska onhan tästä jo kertynyt pian puolen vuoden (!) kokemus, voin kutsua itseäni asiantuntijaksi ja jakaa hieman ilmaisia neuvoja. Ehkäpä näistä on apua muillekin  lumiukoille...

Tärkeistä tärkeimmät

Lyhyt- ja pitkähihaiset bodyt. Vaatetuksen perusosa. Haaroissa on oltava nepparit, ei nappeja. Joustava materiaali on parasta - seuraa vähemmän kitinää, kun body sujahtaa päälle vauhdilla.

Sukalliset housut. Siis vähän niinkuin potkuhousut, mutta vain vyötärölle asti ulottuvat - ei missään nimessä sellaiset hartioiden kohdalta napitettavat aika-ja hermosyöpöt.  On tärkeää, että housut saa nopeasti jalkaan ja pois. Periaatteeni on, että vaipanvaihto ei saa kestää yhtään kauempaa kuin mitä aivan välttämättä on tarvis. Parit sukattomat housut ovat myös jees - välillä on kivaa tuuletella varpaita.

Pitkähihalliset potkupuvut. Mielellään sellainen, jossa on vetoketu kauluksesta alas. Tai sitten nepparit. Tällainen haalari on paras yövaate - vaipan päälle ei muuta tarvita. Jos joku alkaisi valmistaa tätä vauvanvaatetta aikuisten kokoluokassa, ostaisin heti pari haalaria itselleni. (Miehen mielestä idea ei ole kovin hyvä - haaroista napitettava kokopuku on kuulemma melkoinen erotiikantappaja. Ja olisihan se vessassakäyntikin aika hulvatonta kun voisi vai repäistä napit alhaalta auki.)

Kestovaippasetti. Siitä voit lukea lisää täältä. Kestovaippojen kanssa emme ole tarvinneet edes  talkkeja tai sinkkisalvoja.

Paperivaippoja vain salkussa (just in case). Vaikkapa pitkille automatkoille tai hätävaraksi mukaan ostosreissulle. En tykkää paperivaipoista, koska ne haisevat jäteajon jälkeen järkyn paljon pahemmalle kuin kangasvaipat.

Leikkimatto. Saimme kavereilta lainaan vauvan leikkimaton, jossa riippuu killuttimia. Ipana on viettänyt siinä aamunsa 2 kk ikäisestä asti. Nyt se jo kierii matolta ulos, mutta eteneminen on sen verran hidasta, että vauvaa pystyy valvomaan muutaman metrin päästä.

Sitterituoli. Jos ja kun pitää itse puuhata erinäisiä juttuja (kuten tehdä töitä, valmistaa itselleen ruokaa tai käydä paskalla), nääpiö istuu sitterissä. Kun sille antaa välillä  vauhtia, viihtymisaika pitenee. Nyt 6 kk iässä se tosin jo tekee vatsalihaksia ja yrittää punnertaa sitteristä istumaan. Taidetaan viettää viimeisiä "vihreän tuolin viikkoja". Auts.

Kantoliina. Ajattelin ensin, että tämä on liian hippi. Että mä en kyllä lähde tuonne kaupungille saapastelemaan lapsi perunapussiin sidottuna rinnalle. Niinpä ostimme ensin kantorepun. Se oli ihan paska - ja roikkuu yhden kerran käytettynä  naulakossa. Sain kantoliinan tutulta lainaan muutama viikko sitten, ja se on ihan helvetin hyvä! Vauvan painoa tuskin huomaa, ja ipana viihtyy mukana kotiaskareissa kun saa katsella kaikkea aikuisen ihmisen tasolta. Kätevä tapa mennä myös kauppaan, kahvilaan jne. kun ei tarvitse raahata kahden neliömetrin kokoisia vaunuja mukana.

Auton turvaistuin, rintapumppu ja vaunut (yhdistelmärattaat on kuulemma hyvät, koska niitä voi muuntokykynsä ansiosta käyttää vielä vähän vanhempanakin) ovat tärkeitä vekottimia, jos haluaa joskus a) poistua kotoa jonnekin ja/tai b) tehdä sen ilman vauvaa.

Monta ruokalappua. Kun puurojen ja hedelmäsoseiden syöttö alkaa, kannattaa keittiöön varata 10 ruokalappua. Ne laput, jotka eivät häviä, ovat aina likaisena.

Nämä jättäisin nyt hankkimatta


Kantoreppu. Se oli täysi susi. En suosittele. Menimme vauvatarvikekauppaan nälkäisen vauvan kanssa. Vauva alkaa karjua kurkku suorana, minä tiuskasin miehelle, että osta nyt se vitun reppu ja häivytään täältä.  Kyseessä oli  karvahattumalli, maksoi 60 euroa. Senkin rahan ois voinut laittaa vaikka kaljaan.

Potkuhousut. Sellaiset haalarimaiset potkuhousut ovat helvetilliset. Vauva inhoaa niiden pukemista ja niiden päälle on kuitenkin laitettava joku paita tai muu kaapu. Ja kun on vaihdettava vaippa, ensin pitää ottaa se muu pois päältä, että pääsee housuihin käsiksi jne. jne. Liikaa hommaa.

Vauvan kylpyamme. Totutimme 1 kk ikäisen vauvan suihkuun. Ei tarvitse läträtä ammeveden kanssa ja selkä köykyssä kylvettää ipanaa. Nääpiö kainaloon ja suihkuun!

Tunnisteet: , ,