Vauvan kanssa telttalomalla

Terves! Palasimme juuri kolmen päivän ja kahden yön mittaiselta telttareissulta ipanan kanssa. Oli mahtava reissu. Islannissa pukkasi hellettä, eli lämpöaste nousi melkein +18 asteeseen! Parkkeerasimme telttavaunumme Vatnajökullin kylkeen (tänne). Koska mun mies on siellä töissä kesät, ajoimme työpaikalle kimpassa (minustakin olisi kivaa, jos työpaikkani näyttäisi tältä), viivyimme siellä kääpiön kanssa muutaman yön ja palasimme kahdestaan kotiin. Telttailualueella on huoltorakennus, josta sai kuumaa vettä ja tilat kokkaukselle. Muutaman neliön kokoinen, 1970-luvulta peräisin oleva telttavaunumme kesti sään (ei tuulta, ei sadetta) hyvin. Huomasin, että muutaman päivän mökki-/teltta-/venereissulle kannattaa ottaa mukaan ainakin seuraavat:

- tarpeeksi lämpimiä vaatteita (ipana nukkui syyshaalareissa, teltassa tuli vähän kylmä...kaulaliinaksi kääräisin tennissukan)

- tarpeeksi vaippoja (kestovaippoja EI tee mieli pestä yhteisissä pesutiloissa)

- pari tiivistiä muoviastiaa (haisevia vaippoja oli ällöttävää kuljettaa 6 tunnin ajomatka kuumassa autossa)

- tai keep it simple: osta mukaan tarpeeksi paperivaippoja

- kertakäyttöisiä pyllyliinoja; veteen kastetut puuvillarätit on vähän liian suuritöisiä erämaassa - Primuksella veden kuumentaminen vauvan pyllynputsausta varten on  aivan varmasti liian vaivalloista

- vauvalle joku nukkumakaukalo; nääpiö nukku yönsä rattaiden kantokassissa ja se toimi hyvin

- muutamat vaihtohousut ja vaihtopaidan (ja kullekin perheenjäsenelle omat, jouduin nimittäin lainaamaan miehen boksereita, koska unohdin pakata itselleni vaihtovaatteet mukaan :D)

- pari äänikirjaa automatkalle; pidin ipanan hiljaisena autossa paluumatkalla kertomassa sille juttuja kaikesta mahdollisesta; ensi kerralla säästän äänijänteitäni ja pistän jonkun stoorin pyörimään auton stereoihin.

PS. Taisin iloita liian aikaisin. Mulla on nimittäin nyt jatkunut menkat yli kaksi viikkoa putkeen. Että hiljasta on taas. Verimakkaran dippaaminen kun ei oikein kiinnosta... Lekuri on lomalla heinäkuun loppuun asti, joten ei tässä nyt auta kuin odotella ja seurata tilanteen etenemistä.

Tunnisteet: , ,