Meillä alkaa tulla täällä kotona ahdasta. Nurkat, ikkunalaudat, kaapit ja kirjahyllyt pursuavat kutsumattomia vieraita. Nääpiön syntymän jäl...

Muumeja tunkee postiluukusta

23.7.10 Satu Kommentteja: 12

Meillä alkaa tulla täällä kotona ahdasta. Nurkat, ikkunalaudat, kaapit ja kirjahyllyt pursuavat kutsumattomia vieraita. Nääpiön syntymän jälkeen taloomme on muuttanut asumaan lauma muumeja. Olomuoto vaihtelee: on kuppeja, pyyhkeitä, kirjoja, cd-levyjä, lusikoita, laakeita lautasia, syviä lautasia, muutamia pehmoleluja... Kohta täytyy varmaan palkata portsari ulko-ovelle pitämään kuria. Eihän tänne mahdu kohta enää sekaan!

Muumipappa on sovinisti vanha ukko, joka syö, lihoo ja torkkuu riippumatossa vaimon pyyhkiessä tomuja riippumaton alta (!). Muumimamma on hihittelevä kodinkone, joka paistaa pannukakkuja, valmistaa hilloja ja kyselee maanisesti, ovatko kaikki varmasti syöneet ja ehtineet pitää hauskaa. (Paljosta muuten vetoa, että kulisseissa hän potkii seiniä, tunkee neuloja Muumipapan näköiseen voodoo-nukkeen ja kiroaa Toven paskasta roolistaan.) Muumipeikko tekee  kaikkea hauskaa - samaan aikaan kun tämän pömppömahaisen, kaljun vaahtokarkin naispuolinen vastine Niiskuneiti (siis huomaatte kai, että tunnen nämä kaikki hahmot nimeltä :D) purskahtelee pissat housussa pelosta. Iik! Apua, minua pelottaa! Apua, joku mies, pelasta minut! En minä uskalla. Huh. Melkein yhtä paha roolimalli kuin se täällä jonkun mainitsema Hello Kittyn neitikissa, jolla ei ole suuta.

Tämä ei ole hyökkäys lahjan antajia vastaan (muutama tätäkin blogia lukeva on kantanut meille muumeja eri olomuodoissa, lämpimät kiitokset vaan teille kaikille <3). Mietin tässä vain, että mikä niissä valkoisissa possun ja virtahevon risteytyksissä viehättää? Pannukakkufilosofia? Pikku Myy (ilman Myytä hylkäisin koko lauman)? Suomalaisuus? Huippua on minusta se, kun yksi suomalainen ystäväni, joka seurustelee britin kanssa, on alkanut saada muumiaihaisia lahjoja miehen brittiläisiltä sukulaisilta. Kaikki suomalaiset rakastavat muumeja.

*Kirjatärppi*

Aloitin vihdoin Richard Dawkinsin Jumalharhan. Ei hitto, tämä on kyllä hyvin kirjoitettua ja perusteltua tekstiä kannesta kanteen. Kirjan suorastaan ahmii (ja veikkaisin, että se uppoaa myös uskoviin - omia argumentteja on hyvä testailla). Upeaa, kun joku osaa sanoa sen niin hyvin. Että jumalaa ei ole. Ihmiset eivät tarvitse uskontoa. Jumalasta ei ole todisteita. Simppeliä. Yksinkertaista. Ihanaa. Mutta ei yhtään ankeaa. Päinvastoin; liikutuin kyyneliin lukiessani kirjan esipuhetta. Siinä Dawkins kertoo, että haluaa hautajaisissaan luettavan hänen kirjoittamastaan kirjasta Unweaving the rainbow seuraavat rivit:

"Me kuolemme, ja se tekee meistä onnekkaita. Useimmat ihmiset eivät kuole koskaan, koska he eivät synny koskaan. Potentiaaliset ihmiset, jotka olisivat olleet täällä paikallani, mutta jotka eivät todellisuudessa näe päivän valoa, ovat paljon lukuisammat kuin Saharan hiekanjyvät. On selvää, että näiden syntymättömien aaveiden joukossa on suurempia runoilijoita kuin Keats, suurempia luonnontieteilijöitä kuin Newton. Tiedämme tämän, koska DNA:mme sallima mahdollisten ihmisten joukko on valtavasti suurempi kuin todellisten ihmisten joukko. Näiden mykistävien todennäköisyyksien edessä sinä ja minä kaikessa tavallisuudessamme olemme täällä..."

12 kommenttia:

 1. Japanilaiset pilasivat koko touhun lässytyksellään. Larsin sarjakuvissa seikkailevat ne tosimuumit, jotka vetävät kuulat sekaisin ja aiheuttavat kaaoksen joka paikassa. Kokeile vaikka, yllätyt positiivisesti!

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä - otan totetukseen!

  VastaaPoista
 3. Eniten vihaan sitä että kaikki luulee että pitää muumeista. Saan joka kerta kun täytän vuotta ja jouluna kaksi muki, mikä tekee NELJÄ(!) mukia vuodessa. Mitä mun pitäisi näille tehdä????

  VastaaPoista
 4. joo, ei sekoiteta tovea japsipiirrettyyn. Tosin siitäkin tykkään vähän, lapsena kun oppii niin vanhana ei kriittiseksi kykene :D

  Ronja, myy muumimukit huuto.netissä. Tunnen monta keräilijää ;)

  VastaaPoista
 5. Luulisi nyt tuollaisen kirjallisuusihmisen ymmärtävän, ettei kirjalijan luomaa maailmaa ja hänen hahmojaan voi tuomita teoksista raiskatun japanilaisen animaation vuoksi! Oletko lukenut Toven kirjoja?

  Muumimamma on oikeasti aika kova tyyppi.

  VastaaPoista
 6. Juu olen lukenut Toven kirjoista osan, muumiaiheisista mm. Muumilaakso marraskuussa, Näkymätön lapsi ja mitä näitä nyt on...

  Lähinnä ihmettelyni kohdistuikin tähän muumikrääsään, joka on melkein yksi yhteen niiden piirrettyjen kanssa.

  Kuten jo aiemminkin täällä blogisa todettua, olen henkilö joka joutuu aina korjailemaan sanomisiaan jälkikäteen... Eli olisi ehkä pitänyt olla tarkempi sanoessani, keneen mamma niitä voodoo-neuloja pistelee, jätetään toki Tove rauhaan :)

  PS. Enkä mä nyt sanoisi itseäni niin kirjallisuusihmiseksi. Vaikka olenkin nörtti lukemisen harrastaja, olen aina ihan pihalla kun intohimoiset kirjallisuuden ja klassikkojen harrastajat alkavat hifistää Dumasin tuotannon yksityiskohdilla... Yleensä lähden silloin aina vessaan.

  VastaaPoista
 7. Hihi :D Muumit on vissiin vähän arka aihe :p Joko tykkäät muumeista, tai sitten itket ja tykkäät!

  VastaaPoista
 8. Dawkings on huippu. tässä mies Tedissä:
  http://www.ted.com/talks/lang/eng/richard_dawkins_on_militant_atheism.html

  mun lempilainaus Dawkinsilta on: We are all atheists about most of the gods humanity has ever believed in. Some of us just go one god further.

  VastaaPoista
 9. Muumitarinoissa ei mitään vikaa, mutta mutta..

  Kävin tänään postissa etsimässä mukavan näköstä laatikkoa/kuorta missä voisi lähettää paketin siskolleni (20v). Bebe oli mukana ja KAKSI eri postin virkailijaa vinkkas että "Tuolla on niitä muumi aiheisia kuoria". Ei kiitos. "Noh, löytykö mukavaa muumi kuvaa?" Ei. Se taitaa olla vähän minusta kiinni halutaanko me edes sellaisia.

  VastaaPoista
 10. Heh. Pikku Myy on hyvä tyyppi, mutta ehdoton suosikkini on kyllä Nuuskamuikkunen.

  Suosittelen oikeasti niitä sarjakuvia!

  VastaaPoista
 11. Jäi kirjoittamatta, että kummallisen pitkälle on muumien markkinointi mennyt siihen nähden, että alkuperäinen formaatti nimenomaan kritisoi tuommoista humputusta.

  VastaaPoista
 12. [...] 2, 2010 in vauvan huolto | Tags: v-aiheinen tavara Juuri kun avauduin muumeista, myös yksi suosikkimuusikoistani (no joo, kenen suosikkimuusikko tämä nyt ei olisi) hehkuttaa [...]

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?