Haa. Seksielämä alkaa sujua. Yksi sana: hormonikierukka. Menin viime viikolla lääkärille synnytyksenjälkeiseen sisätilatukimukseen (apua, gy...

Ja lakanat soi

3.7.10 Satu Kommentteja: 6

Haa. Seksielämä alkaa sujua. Yksi sana: hormonikierukka.

Menin viime viikolla lääkärille synnytyksenjälkeiseen sisätilatukimukseen (apua, gynellä käynti on aivan yhtä  kamalaa kuin aina ennenkin). Lekuri kurkkasi sisään ja totesi kaiken olevan kunnossa. Pillereitä en enää halunnut, ne alkoivat jatkuvan käytön jälkeen aiheuttaa kovaa päänsärkyä. Jätin pillert pois. Ja sen jälkeenhän tilanne etenkin kutakuinkin näin: tulin heti raskaaksi, panikoiduin, perustin tämän blogin ja sitten syntyi vauva.

Lääkäri ehdotti kierukkaa. Ajatus muovisesta ritilästä siellä tuntui ensin epämielyttävältä ajatukselta. Mitä jos miehen värkki jää sinne hommailessa kiinni? Tai jos tamponi jää sinne paisuessaan jumiin, ja sitten on pumpulia ihan joka paikassa. Lääkäriä vähän nauratti, se sanoi ettei niin voi käydä. Korkeintaan voi tulla jotain alaselkä- ja alavatsasärkyjä aluksi, mutta niiden pitäisi mennä ohi. Mietin minuutin ja suostuin. Kesti kaksi minuuttia ja kiehkura oli paikallaan. Vitsi, miten kätevää!

Sen jälkeen alettiinkin panna urakalla. Oli meinaan sen verran kallis ehkäisyväline (todellakin, VÄLINE), että se pitää tienata mahdollisimman pian takaisin. Kyllä ekonomi näköjään pystyy perustelemaan seksielämänkin vilkastumisen järkevyyden investoinnin takaisinmaksuajalla...

Pakko on myönnettävä, että kondomit ovat omalla kohdallani kyllä melkoisia erotiikantappajia*.  Kyllä nyt kelpaa, kun voi taas vedellä  ilman räpellyksiä. Ja seksiin jos mihin pätee minusta se viisaus, että jos sitä ei tee, sitä ei kohta osaa enää tehdä. Jos en ihan väärin muista, niin joku seksuaaliterapeutti sanoi joskus jossain keskusteluohjelmassa, että jos on pitkään ilman seksiä, sitä ei kohta enää niin paljoa haluakaan. Mitä useammin hommailee, sitä useammin tekee mieli. Eli pitkän tauon jälkeen, kun paikat alkaa taas funkkaan, täytyy näköjään vaan pakottaa itsensä liikkeelle.

*) Jos tätä blogia lukee joku "teini", niin tähän väliin on - koska olenhan vastuuntuntoinen, järkevä ja fiksu aikuinen - laitettava kappale seksuaalivalistusta: tarkoitan, että ei kondomille nimenomaan pysyvässä suhteessa, vieraiden kanssa aina muovipussi päähän, ettei tule pippaa värkkiin!

6 kommenttia:

 1. Hormonikierukka on pop! Ei räpeltämistä kumien kanssa, ei e-pillereiden sivuvaikutuksia ja mikä parasta, ei menkkoja! Meitsi meni 6,5 vuotta ilman tarvetta kuukautissuojille (pikkuhousunsuojia tarttin satunnaisesti). Kierukkaahan saisi pitää 5 vuotta mutta onnistuin venyttämään omani poisottoa puolitoista vuotta ja gyne sanoi, että "olisit sä tätä voinut vielä pitää vuodenkin, jos olisit halunnut". Eli värkki tulee vielä halvemmaksi jos oikein käyttöikää venyttää :) Ja Mirenalla (suomalainen keksintö) ei kuulemma ole kukaan nainen koskaan tullut raskaaksi!

  Seksissä samoilla linjoilla. Sen näkee naamasta kun lakkaa saamasta jne. Olen viimeisen vuoden aikana antanut vaikka kuinka monta kertaa ilman että olisin alun alkaen ollut kauhean messissä, mutta kyllä se yleensä hauskaksi muuttuu eikä ainakaan se puoli elämästä ruostu. Koska seksi on parisuhteen suola ja liima: ilman sitä yhteiselämästä puuttuu se, miksi alun alkaen mentiin yhteen.

  VastaaPoista
 2. Ai että ei menkkoja? Mahtavaa. Tuota en tiennyt Mirenasta. Ja vielä suomalainen keksintö. Nyt on kyllä sellainen olo, että tein ihan hiton hyvät kaupat! :)

  VastaaPoista
 3. Mmm... ei Mirena ihan satavarma ole, mutta ehkäisyteho on kaiketi jotain 99,8% luokkaa.

  Tehdas lupaa Mirenalle viiden vuoden ehkäisytehon, sen jälkeen teho alkaa hiljalleen laskea. Sitähän käytetään raskauden ehkäisyn lisäksi myös runsaiden vuotojen hoitoon, ja varsinkin vaihdevuosi-iän ylittäneillä sitä voi hyvin pitää pidempäänkin kuin tuon viisi vuotta. Mutta jos nimenomaan haluaa ehkäisyssä pelata varman päälle, se 5-6v lienee passeli.

  Lisäksi varoituksen sana: toisilla Mirena poistaa vuodot kokonaan, toiset tiputtelevat pitkään, jotkut voivat vuotaa puolikin vuotta putkeen epäsäännöllisesti. Vaikka se ihan hyvä (turkulainen!) härveli onkin, se ei toimi kaikilla, valitettavasti. Toivottavasti salamatkaaja on kapistukseensa tyytyväinen muutenkin kuin siellä pedin puolella.

  (Anteeksi, ammattiminä puskee vähän päälle...)

  VastaaPoista
 4. Hiphei, onnea vaan! Keski-ikä alkoi sitten odotettua aikaisemmin :) Saas nähdä mihin välineistöön täällä päädytään. Mulla on niin karmea akne ilman e-pillereitä, ettei ole tosikaan. Mutta niitä ilman kyllä seksielämä suorastaan kukoisti! Jos akne pysyy poissa niin kierukka kuulostaa kyllä hyvältä.

  Tuossa vieressä rakkautemme hedelmä nyt sätkii, hikkaa, piereskelee ja nyppii tuttia pois suusta. Odotan sitä päivää kun se keksii miten käsien viuhtominen ja tutin katoaminen liittyvät toisiinsa ja tyyppi oppii laittamaan sen takaisin suuhun. Siihen asti toimitukseen tarvitaan assistenttia...

  VastaaPoista
 5. Mun gynekologini sanoi, että Mirenan yleinen sivuvaikutus on akne. Se lieventää intoani siihen suuntaan. Jotenkin minä ja keltarauhashormonit ei vaan sovita valtavan hyvin yhteen. Lisäksi ekä tiputtelu että vuodottomuus on musta vaan creepyä (jälkimmäinen siksi että alitajuisesti epäilisin jatkuvasti olevani kierukkaraskaana). Mut raportoikaa ihmeessä miten teidän ihot voivat hormonikierukan kanssa.

  VastaaPoista
 6. [...] Taisin iloita liian aikaisin. Mulla on nimittäin nyt jatkunut menkat yli kaksi viikkoa putkeen. Että hiljasta on taas. [...]

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?