Näin meillä syödään!

"Näin vaihdetaan vaippa" -ohjeeni osui ja upposi. Nyt seuraa "näin syötät vauvaa ohjeet" for dummies. (Ohjeet toimivat vain pienille vauvoille, kiinteiden syöttämisestä mulla ei ole vielä mitään käsitystä.)

- Jos ruokit puollolla, tee esivalmistelut valmiiksi hyvissä ajoin: pullo kannattaa pestä ja tuttiosat keittää. Maito lämmitetään lämpimän veden alla. Siis ei niin että heität maitoa lämpimään veteen vaan sitä maitopulloa pidetään lämpimässä vedessä. Ruiskaise maitoa kädelle. Jos se on sellaista taskulämmintä, niin vauva vaakatasoon syliin ja tuttipullo suuhun. Kannattaa tarjota tuttipulloa  se tuttiosa edellä. Ota kasa pyyhkeitä kädenulottuville. Maitoa roiskuu kuitenkin yli ja vauva sylkee usein osan ulos. Viimeistään silloin kastut, kun se ruokkimisen jälkeen pulauttaa puolet pois. (Toisin kuin lehmät, vauvat eivät yleensä enää niele sitä kertaalleen märehdittyä ravintoa.)

- Jos ruokit tissillä, vauva vaakatasoon syliin ja tissi suuhun. Kannattaa tunkea koko nänni sinne suuhun, muuten tekee kipeää. Jos vauva suipistelee ja leikkii nännillä (sattuu muuten ihan saatanasti), tunge yksi sormistasi vauvan suuhun saadaksesi suu auki. Jos olet joskus valjastanut hevosta, käytä samaa metodia kuin kuolainten kanssa. Kutita siis sormella ikenestä! Ja sitten uusi yritys ja nänni suuhun. Vauvan suun auki saaminen tarpeeksi suurelle oli minusta kaikkein vaikeinta... Eikä mun nännit ole lähellekään viinirypäleen kokoiset. Vauvalla kai vaan oli aluksi hyvin pieni suu.

- Olen mietttinyt, että mitäs sitten tehdään kun vauva saa hampaita. Pureekohan se koko tissin irti? Hope not.

- Jossain vaiheessa vauva on saanut tarpeeksi ruokaa. Auta kaveria röyhtäisemään. On varmaan äärimmäisen epämukavaa olla litra ilmaa mahassa, joka itsessään on kooltaan golf-pallon kokoinen. Meidän nääpiö kuulostaa röyhtäillessään paholaiselta. Kova basso kajahtaa parhaiten silloin, kun vauva on vatsallaan käsivarren päällä vaakatasossa. Siitä asennosta oksennuskin valahtaa kätevästi lattialle eikä omille vaatteille.

- Sitten se tärkein: kuinka usein vauvaa kuuluu syöttää? Tässä asiassa vauvanhoitokirjoilla voi heittää vesilintua. Aikaohjeista ei ole minusta mitään hyötyä. Syötän silloin, kun sillä on nälkä. Yleensä nahkaherätyskellot ilmaisevat nälkää hapomalla kielellä ilmaa, imemällä omaa kämmenselkäänsä tai sitten vaan karjumalla. Jos vauva itkee ja sillä on kuiva vaippa, sillä on tod.näk. nälkä. Jos se ei halua syödä, sillä on kuiva vaippa ja se silti itkee, minäkin yleensä alan itkeä.

*Kirjavinkki*

Varoitus! Tämä on 100-prosenttista nyyhkykamaa. Ja surullisinta  on se, että tämä on todellisuutta monen kohdalla. Maailma mustavalkoinen on lapsettomuutta sarjakuvan keinoin käsittelevä blogi. Nyt näistä hienoista sarjakuvista on julkaistu kirja. Tuolta blogin sivuilta voi lukea osan kirjan sarjakuvista. Piirrokset ovat hienoja, ja teksti on pirun osuvaa. Mutta aihe on kuin raastinrauta. Yhyy, tämä on ihan kamalaa.

Ja pakko myöntää, että minulle tulee pikkuisen huono omatunto lukiessani näitä sarjakuvia. Kirjoitan täällä kieli poskessa (mutta täydellä sydämellä) näitä äitiys- ja vauvatilityksiä, ja samaan aikaan niin monet ei voi saada vauvaa vaikka kuinka haluaisivat. Kamalan epäreilua.

Tunnisteet: , , ,