Taittelin kestovaipan

Koskakohan ne lapsivedet alkaa lorista? Sopii tulla, täällä on kaikki valmista. No okei, lastenhuone muistuttaa vielä varastoa, mutta äkkiäkös sieltä ne laatikot kantaa ulos, kokoaa hoitopöydän ja pesee kaikki lahjaksi saadut vaatteet. Onhan tässä vielä neljä päivää aikaa. Ja neljässä päivässä ehtii kirjoittaa vaikka puolikkaan gradun (olen kokeillut - se onnistui, mutten suosittele kokemusta kyllä kenellekään).

Kaksi asiaa ihmetytti minua eilen. Toinen liittyy vauvoihin, toinen keskenkasvuisiin "aikuisiin".

Ensin vauvat. Päätimme miehen kanssa kokeilla kestovaippoja. (Siis sille vauvalle, itse käytämme edelleen ihan viemärivessaa.) Sain yhdeltä mukavalta tutulta lainaan koekappaleet ja äitiyspakkauksenkin mukana tuli jotain härpäkkeitä ja niiden päälle puettavat vaippahousut. Googlailin eilen netistä harson taitto-ohjeita, ja löysin nämä. Voi jumalauta, mulla paloi jo kolmannen kaaviokuvan kohdalla kiinni. Kokeilin joku viiskyt kertaa, mutta liina meni ryttyyn aina vaan. Ehdin jo melkein antaa periksi ja kirjoittaa ostoslistaan isolla PAMPERSEJA. Onneksi käytännön asiat paremmin hanskaava mies oli kotona, se taitteli sitten koko kasan! Sen mielestä noi ohjeet oli ihan helpot. Olen kyllä täysin eri mieltä. Mutta nyt mäkin hanskaan jo tuon vaippakolmion. Saapa nähdä, miten kestävä tästä kestovaippasuhteestamme tulee, mutta ajateltiin nyt ainakin kokeilla.

Sitten ne keskenkasvuiset aikuiset. En nyt pidä itseäni mitenkään poikkeusyksilönä, mutta mielestäni mulla oli jo 22-vuotiaana edes jonkinasteista aivotoimintaa. Meinasin nimittäin eilen tippua tuolilta, kun viestittelin yhden oppilaani kanssa. (Mainitsin täällä mielenkiintoisesta projektista, joka vie vähäsen aikaa tältä keväältä; opetan yhdellä mielenkiintoisella kurssilla suomalaista kirjallisuutta.) Noh. Meillä on tällä kurssilla kaikennäköisä kotitehtäviä, jotka pitää tehdä tiettyyn päivämäärään mennessä. Mä nyt ehkä annan liikaa painoarvoa yksityiskohdille, mutta eilen erään opiskelijan kanssa käyty keskustelu herätti epäilyni siitä, että onko jengi nykyään ihan vitun pihalla vai odotanko mä yli 20-vuotiailta yliopisto-opiskelijoilta liikoja. Tässä käyty keskustelumme pääpiirteittäin:

Oppilas: Jos dead line on keskiviikkona 10.2., tarkoittaako se, että mun pitää palauttaa tehtävä ennen 10.2. vai 10.2. aikana? (No tämä on vielä ihan ymmärrettävä kysymys.)

Minä: Riittää että palautat sen 10.2. aikana. Kellonaikarajoitusta ei ole, kunhan saan sen puoleenyöhön mennessä, eli ennen kuin vuorokausi vaihtuu seuraavaan.

Oppilas: Eli tarkoittaako se, että mun pitää palauttaa se työ puoleen yöhön mennessä tiistaina vai keskiviikkona? (Eilen oli siis maanantai.) Siis onko mulla nyt noin 20 vai noin 40 tuntia aikaa tehdä sitä?

Siis mitä hemmettiä... Ensin mä luulin, että se vittuilee tai koittaa olla hauska. Mutta kyllä kaveri oli ihan tosissaan.

Tunnisteet: , , , ,