Missä asennossa on paras kun on raskaana?

Tämä postaus saattaa mennä vähän hyvän maun yli.  Mutta aika monet raskaana olevat pariskunnathan harrastaa seksiä. (Tai ainakin ne on tehnyt sitä todistetusti sen yhden kerran - no okei, silloin ei vielä oltu raskaana.) Joissain parisuhde- ja perheoppaissa on käsittämättömän näköisiä piirroskuvia, joilla ohjeistetaan mukavaan raskaudenaikaiseen seksiin. Mutta en mä ainakaan jaksa keskittyä niiden piirrosten katsomiseen, jos ollaan ns. toimessa. Kuivaharjoittelu taas tuntuu aerobicin esiasteelta.

Niin. Ne kuusi ensimmäistä kuukautta menee myös kuulemani mukaan melko normimeiningillä, koska maha ei vielä ole järkyttävän kokoinen. Vähän kai pitää varoa - eli kannattaa katsoa, että maha ei puristu esim. kovaa keittiönpöytää vasten. Mutta sitten kun sitä elopainoa alkaa olla vähintään 15 kiloa normaalia enemmän ja vatsa muistuttaa vesimelonin sijasta vesimelonikorillista, mukavaa asentoa on todella hankala löytää.

En minä ainakaan jaksa hyppiä päällä puolta tuntia tällä ruholla. Sitä paitsi siinähän liiskaa jo kumppaninkin. Jos mies on päällä, se on kuitenkin paniikissa, kun maha heiluu puolelta toiselle. Ja jos siinä tilanteessa alkaa kämmenillä pitämään mahaa paikallaan, niin mua alkaa ainakin naurattaa. Ja sitten ukko menettää tasapainon ja meinaa rysähtää päälle. Not good.

Lisäksi se on jotenkin vähän epäilyttävän tuntuista, kun sänkypuuhissa samaan aikaan  joku kolmas potkii sisältä ulospäin. Tyyppi häiriköi!

Kyljellään ja kontallaan vauva ei ole siinä välissä vaan roikkuu omassa tilassaan. Mutta sitten taas kylkiasentokin on jotenkin hanurista - varsinkin nyt hanuri on kasvanut sen verran isoksi ja fleksibiliteetti raajoista on kadonnut jonnekin, että perille löytäminen voi olla hankalaa. Mulla alkaa joogatunnillakin kyljellään ollessa alimmainen perselihas kramppaamaan, ja se on todella epämukavaa.

Takaapäin taitaa siis olla ainut vaihtoehto. Mutta siinäkin maha heiluu ja velloo edes takaisin ja aiheuttaa pahoinvointia.

Eli ei ole helppoa ei... Jos jollain on tähän ongelmaan joku patenttiratkaisu - siis kavereilta kuultuja juttuja, omia ei tarvitse jakaa ;) -  niin tänne voi kirjoitella!

Tunnisteet: , , ,