Työnarkkis, terve!

Milloin kuuluu jäädä äitiyslomalle? Mulla ei ole hajuakaan. Virallinen "lomani" alkaa kaksi viikkoa ennen laskettua aikaa, eli alle kahden viikon päästä. Jaiks! Huolestuttavaa on se, että aika monta työtä on edelleen kesken, tilauksessa on läjä hommia jotka haluan saada ajoissa valmiiksi plus otin juuri yhden uuden työn vastaan, joka ajoittuu ajalle helmikuu-toukokuu - eli sopivasti juuri tuohon äitiysloman päälle. Nätisti hoidettu.

Ok, tuo mainittu äitiysloma"työ" ei vaadi läsnäoloa missään muualla kuin netissä noin  pari tuntia viikossa. Homma kuulosti niin mielenkiintoiselta, että en vaan voinut jättää sitä väliin. Se liittyy kirjallisuuteen ja lukemiseen - tosinörtti vaan ei pystynyt sanomaan ei.

Ensin puolustuspuhe tähän työkeskeisyyteen. Mun mies on kotona kesään asti, joten en joudu olemaan täällä yksin. Ehkä päivästä (yöstä) jää tunti tai pari aikaa tehdä töitä. (Dream on.) Teen töitä freelancerina, eli jokainen työtunti tuo rahaa - ja olen vähän perso rahalle, minkäs teet. (Siis asuntolainaa pitäis saada lyhennettyä.)

Sitten ruoskinta. Kolmen kuukauden äitiysloma on oikeasti lyhyt, sinä aikana mikään työ ei karkaa minnekään. Äitiyslomalta saa lisäksi äitiyspäivärahaa, joten ruoka ei kaapista lopu eikä laskut jää maksamatta. Mieskin saa vanhempainrahaa. Tosiasiassa kai vaan pelkään että muumioidun kotiin, eli mä en OSAA jäädä "vain" kotiin. Taidan olla henkisesti vähän vajaa. Eihän mulla ole käsitystäkään siitä, miten paljon aikaa lapsen hoitaminen vie (ja onko se  ylipäätään edes terve; voihan olla että kaikki menee perseelleen ja lapsi vaatii erityshoitoa tai kuntoutusta), joten on ihan typerää tehdä minkäänlaisia suunnitelmia ensimmäisten kuukausien ajalle.

Sillä välin kun nämä kaksi pirua taistelevat pääni sisällä, taidan keskittyä oleelliseen. Uusin Vauva-lehti nimittäin tuli tänään postissa :D Alan nyt kammata sitä läpi, katsotaan mitä kivaa sieltä löytyy!

Ai niin, sain mieheltäni mieleenpainuvan 30-vuotislahjan. Se osti mulle sellaiset kenkien pohjaan kiinnitettävät nastalaput. Etten kotoa töihin tai joogaan muumina vaappuessani kaadu minnekään katuojaan. Tätä on siis aloittaa neljäs vuosikymmen. Nastakengät!  (No sain mä kukkiakin, ja hierontaa ja lukulampun ja ravintolalounaan ja -illallisen - mutta jotenkin nuo nastarenkaat jäi päällimmäisenä mieleen..hih.)

Tunnisteet: