Ihanat, hämmentyneet miehet

Olimme miehen kanssa  vauvajoogan perheillassa viime viikolla. Siellä opetettin miehiä hieromaan tyttöystävän/vaimon jalkoja ja käsiä, näytettiin pari pistettä joista kannatta tulevaa äitiä painella kun hermot meinaa mennä synnytyksessä ja mitä ei kannata tehdä. Tässä lista niistä joogaopen jutuista, jotka jäi jostain syystä parhaiten mieleen:

- Älkää miehet ottako mitään sporttivalmentajan roolia. On ihan turha huutaa vieressä ja kannustaa urheiluhuudoin, kun toinen puskee melonia jalkovälistä. Auta mieluummin hieromalla nilkoista, jalkapohjista ja käsistä. Älä hiplaa kämmeniä, se ärsyttää ja yleensä saat palkkioksi puremajälkiä. Paina mielummin akupunktiopistettä etusormen ja peukalon välissä.

- On ihan normaalia, että vartalosta tulee ulos kaikkea muutakin kuin vauva. Jos ei tuu paskaa, ei tuu lastakaan. (Tässä kohtaa mä kyllä repesin nauramaan.) Koittakaa kestää, kätilö on tottunut näkemään kaikenlaista.

- Jos nainen on ihan hermorauniona, laita peukalo silmien väliin "kolmannen silmän" kohdalle (tää on joku joogajuttu) ja saman käden etusormi päälaen korkeimpaan kohtaan, siihen kohtaan missä pienellä vauvalla on aukile. Painamalla näitä kahta pistettä yhtäaikaa synnyttäjä pystyy paremmin keskittymään synnyttämiseen.

- Tee ihan kaikki, mitä sinulta pyydetään, äläkä vaan ala neuvomaan. Synnyttäjän vartalo tietää parhaiten, mitä pitää tehdä. Jos naisesi alkaa yhtäkkiä laulaa, hyppiä tai päristellä kuin hevonen, älä pelästy, se on ihan normaalia. Me on täällä joogassa harjoiteltu kaikkia ulkopuolisen silmissä hassuilta näyttäviä juttuja.

Jotenkin liikuttavinta tuossa illassa oli ne miehet. Voi vitsi, ne istui siellä tyttöystäviensä vieressä ja yritti tehdä meidän kanssa  samoja joogaliikkeitä ja harjoitella syvähengitystä. Kun opeteltiin hieromista, kaikki oli jotenkin superkömpelöitä, hierontaöljypurkit kolisi ja välillä kuului epätoivoisa ähkäyksiä, kun joogahierojan kaikki jutut ei menneet heti perille (no ei mennyt kyllä mullekaan). Miesten  naamalla oli sellainen kiltti, mutta äärimmäisen hämmästynty ilme: mihin hemmettiin mä oon oikein joutunut, täällä on liikaa kynttilöitä, suitsukkeita ja raskausmahoja. Mä ole koskaan käynyt armeijassa tai miesten pukuhuoneessa, joten tuo joogailta oli ensimmäinen kerta kun näin  joukon toisilleen tuntemattomia miehiä selvin päin pienessä tilassa ja ne kaikki oli enemmän tai vähemmän "pihalla".  Jotenkin se oli niin, nyyhkis, liikuttavaa :)

Tunnisteet: , , ,