Raskaana oleva nainen ei kellahda mutta kutisee

Minulla on kaksi ystävää, jotka inhoavat käyttää sukkia. Jokaisen syksyn kynnyksellä nämä kaverukset ovat ihan maansa myyneitä, sillä kohta koittaa taas SE aika, kun pitää kaivaa inhokkivaatekappaleet varastosta vaatekaapin hyllylle irvistelemään. Minua vähän hymyilytti. Sukka- ja sukkahousukammo kuulosti jotenkin hauskalle. Mutta enää ei naurata, ei yhtään. Nyt vaan kutittaa.

Vatsanahkani kutisee hillittömästi. Kutina alkoi viidennellä kuulla. Erityisesti sukkahousut aiheuttavat kestämättömän olotilan. Näin kylmillä ilmoilla ei voi kuitenkaan mennä mekossa ulos ilman sukkiksia. Ja jos sukkahousuja ei vedä vatsakummun yli, resori jää luonnottoman alas, ja sukkahousujen ja takapuolen väliin jää epämiellyttävä ilmatyyny.

On ärsyttävää esimerkiksi kaupungilla ollessaan hiipiä jonnekin nurkan taakse katseilta piiloon kynsimään vatsanahkaa tai paeta kahvilassa vessaan raapimaan kumpua kuin joku mielipuoli.

Rasvaan mahaa kaksi kertaa päivässä Palmers’in kookosvoilla.

[caption id="attachment_31" align="alignnone" width="136" caption="Palmer'sin paksu kookosrasva hillitsee kutinaa - mutta ei tarpeeksi. (Kuva: Palmer's)"]Palmer'sin paksu kookosrasva hillitsee kutinaa - mutta ei tarpeeksi. (Kuva: Palmer's)[/caption]

Olen kokeillut muitakin tuotteita, mutta tämä on auttanut tuskaan tähän mennessä parhaiten. Mutta luulisin, että Palmer'sin tuotteita ei taida tosin saada Suomesta. Mikäköhän sopisi tilalle, kun purnukka on kulutettu loppuun?  Tai löytyisikö joku vielä parempi? Kävisiköhän oliiviöljy? Auttaisikohan sianihra? Bodyshopilta kuulemma löytyy hyvä kaakaovoi raskausvatsalle. Kertokaa vinkkejänne, ne otetaan vastaan erittäin suurella kiitollisuudella!

Luin muuten tämänpäiväisestä Helsingin Sanomista jutun Vitsi-Nobeleista. Fysiikan Vitsi-Nobel luovutettiin tutkijoille, jotka selvittivät, miksi raskaana oleva nainen ei kaadu eteenpäin. Olen itsekin välillä miettinyt samaa. Kaatuuhan maljakkokin jos kukat asettelee vain maljan toiseen päähän.

Tutkimuksista kävi ilmi, että naisten alaselän normaali notko voimistuu raskauden edetessä. Juuri ennen synnytystä selkä saattoi kaareutua jopa 60 prosenttia enemmän kuin raskauden alussa. Tervetuloa notkoselkä ja pitkä pyrstö!

*Kirjatärppi*

Oliiviöljyn ja sianihran hieromisesta tuli mieleeni muutamia vuosia sitten lukemani mainion Päivi Alasalmen mainio kirja Ystävä sä naisien. Kirjassa on kohtaus, jossa läpeensä uskovainen saarnamies kahmaisee jääkaapissa olevasta voipurkista kourallisen ennen ”piirakalle” asettumistaan. Noh, tämähän siis ei ole kirjan pääsisältö, mutta jotenkin nuo saarnamiehen sormenjäljet voipurkissa eivät jätä minua rauhaan. Päivi Alasalmen tuotanto kolahtaa myös muilta osin. Alasalmen tarinat ovat sopivan kieroja. Ne alkavat saippuaoopperamaisista, lähes kliseisistä alkuasetelmista mutta muuttuvat oudoiksi ja jopa kauhistuttaviksi juonen edetessä. Toiseksi uusin teos Tuo tumma nainen meni jo omaankin makuuni hieman överiksi, enkä uusinta teosta Valkoinen nainen ole vielä ehtinyt lukea. Varmuudella ainakin Ystävä sä naisien, Metsäläiset, Vainola ja Saana ovat mahtavia lukuelämyksiä -  eräänlaista viihdekirjallisuutta, mutta eivät ennalta arvattavaa hömppää. Suosittelen!

Tunnisteet: , , ,