Kirjoitan ammatikseni. Asiaa ja sen vierestä on näköjään riittänyt useampaankin kirjaan. Kirjat löytyvät kirjakaupoista ympäri Suomen. A...

KIRJAT

6.2.18 Satu Kommentteja: 4

Kirjoitan ammatikseni. Asiaa ja sen vierestä on näköjään riittänyt useampaankin kirjaan.

Kirjat löytyvät kirjakaupoista ympäri Suomen. Adlibriksen verkkokirjakaupassa on usein edullisimmat hinnat. Klikkaa siis tästä kirjaostoksille! Rakastan kirjastoja, eli katsasta  ihmeessä myös kotiseutukirjastosi tarjonta.


Unelmahommissa - tee itsellesi työ siitä, mistä pidät (WSOY, 2017)


Työelämästä voi tehdä itsensä näköisen. Harrastuksesta voi tehdä kannattavan työn. Kaksi kokenutta yksityisyrittäjää (Satu Rämö ja Hanne Valtari) kertovat, miten se onnistuu.Moni haaveilee jättävänsä palkkatyöt ja alkavansa tehdä työkseen sitä mistä pitää. Miten sitten pystyy yhdistämään intohimonsa ja elannon hankkimisen? Mitä jos yhden intohimon sijasta onkin monta kiinnostuksen kohdetta?


"Varoitus: tämä kirjaa saa sinut irtisanoutumaan ja toteuttamaan unelmasi." – Emma Alftan, nykyinen yksityisyrittäjä

Tripsteri Islanti (Read.me, 2017) 

Tripsteri Islanti -matkaopas auttaa tekemään täydellisen matkan unelmien Islantiin. Islanti on yksi maailman maagisimpia paikkoja. Missään muualla ei voi saman päivän aikana vaeltaa jäätiköllä, nähdä tulivuorta, kävellä laavapellolla ja nähdä valaita. Ennen nukkumaanmenoa ehtii vielä polskahtaa salaiseen lämpimään lähteeseen. 

Tämä opas kertoo, miten unohtumaton Islanninmatka toteutetaan. Oppaassa esitellään saaren upeimmat luontokohteet ja vaellusreitit, käydään sukeltamassa ja ratsastetaan islanninhevosella. Tripsteri Islanti kertoo asiantuntevat vinkit parhaimpiin majapaikkoihin ja autovuokraamoihin. Se johdattelee Reykjavíkin kapeille kaduille ja paikallisten suosimiin ravintoloihin. Käydään illallisella ainakin siellä, minne Björk vie seuralaisiaan ulos syömään! Hyödyllisten matkavinkkien lisäksi kirja kertoo islantilaisesta mielenmaisemasta. 
Islantilainen voittaa aina (WSOY, 2015).

Vuoden matkakirja 2015 


Islantilainen voittaa aina - Elämää hurmaavien harhojen maassa (WSOY, 2015) on kertomus matkastani osaksi islantilaista yhteiskuntaa. Islanti on upea maa ja sen asukkaat kerrassaan hurmaavia. Löytyihän sieltä minulle aviomieskin. Kaikki ei ole kuitenkaan aina sitä, miltä pinnalta näyttää. Jouduin kotoutuessa opettelamaan monta asiaa vaikeamman kaavan kautta ja pohtimaan, miksi asiat ovat juuri näin. Useimmiten auttoi huumori, välillä ihan rehelllinen kiroilu.

Kirja on huomionosoitukseni Islannille ja tarkoitukseni on hyvä. Vaikka näkemykseni ovat paikoin kriittisiä, se johtuu siitä, että rakkaalle ystävälle voi välillä myös hieman keljuilla. Ja minähän rakastan Islantia ja islantilaisia ihan olosuhteiden pakostakin. Onhan armas aviomieheni islantilainen ja jälkikasvukin puoliksi paikallista geeniperimää. Ja Islanti on monella tapaa ihanan kreisi paikka asua.KIRJASTA SANOTTUA:

Mediassa:

YLE Puhe 26.3.2015 Islantilaiset onnistuvat aina
Svenska Yle.fi / Kultur og nöje 31.3.2015 Satu Rämö går i isländska skor
Jalankulkuonnettomuus-blogi 14.4.2015 Islantilainen voittaa aina: "Sadun kirjoitustyyli on miellyttävä. Yksityiskohtainen mutta ei liian. Koukuttava ja hauska. Satu saa välitettyä lukijalle hyvin elävästi kaikki kommellukset, joita vain ulkoislantilaiselle voi sattua. Kirja tarjoaa paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia maasta joka on ainakin itselle jäänyt vähän vieraammaksi. Ja kun kokonaisuus on paketoitu suomalaisen makuisena, ei kirjaa malta laskea käsistään."
Kahden vaiheilla -blogi 17.4.2015 Islantilainen voittaa aina: "Luin kirjan yhdellä istumalla,samana iltana kun sen käsiini sain."
Project Mama  -blogi 26.4.2015 Tekisitkö useamman lapsen jos hoitaminen olisi helpompaa? "Hauskasti kerrottuja tarinoita Islannin erikoisuuksista maahanmuuttajan näkökulmasta, kiinnostavia faktoja unohtamatta. Yksi detalji pisti silmään erityisesti: islantilaiset saavat lapsia keskimäärin aikaisemmin ja enemmän kuin Suomessa. Siis nuorempina kuin suomalaiset ja lukumääräkin on isompi. Miksi? Miten juuri heillä on halua / uskallusta / aikaa / rahaa ryhtyä moiseen? Ei kai piskuisen kansakunnan pääluvun nostamiseen nyt noin sitoutuneita olla? No ei, mutta turvaverkot ovat aivan omaa luokkaansa.
Kirjaiija Maaria Päivinen blogissaan 15.5.2015: "Rämö kertoo maasta ja omista kokemuksistaan kepeästi ja kutsuvasti ja niin tuttavallisesti, että vaikka emme henkilökohtaisesti vielätunnekaan, tuntuu että olen viettänyt muutaman tunnin Rämön olohuoneessa kuuntelemassa mielenkiintoisia tarinoita oikeasta elämästä. "
Ikomi-blogi, 16.5.2015: "Vähään aikaan en ole lukenut näin mielenkiintoista, mukaansatempaavaa ja hyvin kirjoitettua kuvausta. Kahvilapöydästä kuuluneet tyrskähdykseni luultavasti vihjasivat paikallaolijoille myös siitä, että kirja on ihan mielettömän hauska. Huh, minä jatkan nyt lukemista. Lukekaa tekin!"
Kirjakaapin kummitus 28.5.2015: "Vaan jopas alkoi (Islanti) kiinnostaa, kun Satu Rämön kirjan luin. Islantilainen voittaa aina - Elämää hurmaavien harhojen maassa tarjoaa lukijalleen ihastuttavan, viihdyttävän ja ilahduttavan kuvan pienen saarivaltion pienestä kansasta ja suomalaisnaisen elämästä siellä."
Hemulin kirjahylly 25.4.2015: "Rämön kirjoitustyyli on hauska ja mukaansatempaava. On kiinnostavaa lukea hänen kokemuksistaan maasta, myös niistä hankaluuksista mitä matkan varrella on sattunut. Matkailuinfoa kirjasta ei juuri saa mutta sitä varten on matkaoppaita. Islantilainen voittaa aina on kiehtova luotaus islantilaiseen kulttuuriin, ihmisiin, saareen joka on tehnyt karuista olosuhteista valttikortin."
Kirjavinkit 8.5.2015: "Se on nopealukuinen, koska kirjaa ei malta juuri käsistään laskea ennen päätössivua. Kirjaa kuvittavat upeat mustavalkoiset kuvat."
Kirsikan kirjoituksia 9.5.2015: "Lueskelin kirjaa lennoilla. Jotain kirjan houkuttavuudesta kertoo se, että kahden normilennon aikana tuli melkein luettua koko kirja."
Lukuneuvoja 5.5.2015: "Tartu tähän: 1. Jos haaveilet matkasta Islantiin. 2. Jos haluat saada potkua omaan elämääsi. 3. Jos maahanmuuttajan arkiset kommellukset kiinnostavat sinua."
Satun luetut 28.5.2015: "Rämö kuvaa mukaansatempaavasti islantilaista kansanluonnetta ja arkea maassa. Hän on koulutukseltaan ekonomi, ja osaa avata ymmärrettävästi myös sitä miten taannoiseen pankkikriisiin päädyttiin. --- ....kirjaan kannattaakin ehdottomasti tarttua jos haluaa kurkistaa islantilaiseen elämään!"
Kasoittain kirjoja 16.6.2015: "Teksti on mukaansatempaavaa ja nopealukuista, ainoastaan pankkikriisistä ja talousasioista osa meni minulta yli hilseen."
Päijät-Hämeen Verkkokirjasto: "...kirjaa voi luonnehtia pääosin varsin hauskaksi, suurin paino on jokapäiväisen elämän kuvaamisessa. Ja miten erilaiseksi se elämä osoittautuukaan! Kirjoittajan mukaan islantilaisten määräävin luonteenpiirre on suunnaton itseluottamus ja usko omaan pärjäämiseen ja - no - yksinkertaisesti paremmuuteen. Tätä tietysti sopii meidän vaatimattomuuteen kasvatettujen suomalaisten ihmetellä. --- Jos suunnittelet matkaa Islantiin, tämä kirja kannattaa lukea siinäkin tapauksessa. Jäätiköt, kuumat lähteet ja laavakentät voi lukiessa melkein haistaa."

***

Kommentteja lukijoilta:

Kaarlo Jännäri, Rahoitustarkastuksen ex-johtaja. "Mainio teos. Kuvaus kreppasta oli mukavan totuudellinen."
Lea Kivelä-Pelkonen, Managing director, FIDICO: "Tämä kirja on ihan hervottoman hauska ja todellinen lukuelämys! Sitä ei voi laskea käsistään kun on kerran sen makuun päässyt. Ja sitten kun on sen lukenut, pitää mennä heti nettiin varaamaan matka Islantiin! Tässä on kirja, joka koskettaa ja saa lukijansa liikkeelle."
Iina Thieulon, Viestintätoimisto Linnuntien omistaja: "Ihana kirja!!! Viisas, hauska, hyväntuulinen, oivaltava, ajatuksia herättävä, hykerryttävän inspiroiva. Sellainen joka oli pakko ahmia yhdeltä istumalta. Olen pitkään haaveillut matkasta Islantiin, ja nyt tiedän etten tulekaan sinne yksin, sillä tällä kirjalla saan houkuteltua jopa kylmää kammoavan mieheni mukaan. Oi parasta!"

***

Instagram-mainintoja:

maiju.I.I."Lähes polttelevan uunituore ja jäätävän koukuttava #islantilainenvoittaaaina, ei voi lopettaa lukemista!"
katariinaovaska: "Islanninhuumassa, suosittelen kaikile lämpimästi!"
with_anne"Joudun ehkä valvoa koko yön, koska pakko ahmia koko kirja saman tien."
johanna_maarit"Pääsiäisloman lukemisto kolahti tänään postissa! Pakko oli aloittaa illan päälle silmät semisti ristissä; ekat 50 sivua hujahti jo ja pitäis kai nukkumaan malttaa."
katiannikka: "Oulussa ja maakuntakirjastossa kaikki menossa. Jonossa taisi olla 6 lainaajaa ennen mua...aikoivat tehdä lisätilauksia kirjasta."
lauraklpjrvi"Tämä oli kyllä ilahduttava kudelma eri elämänalueilta islantilaisuudesta (ja suomalaisuudesta), ahmaisin parilla istumalla. Voisin jopa sanoa: 'Oi parasta!'
krisse_v"Mielettömän hyvän kirjan oot kirjoittanut! Matkakuume tosin kasvaa ja islanninhevonenkin täytyisi saada..."
minnainen: "Oot kirjoittanut huikean kirjan! Eihän tätä malta käsistään laskea"
magellant"Vuojen odotetuin kirja (ja best í heimi) saapui tänään. Tervetuloa yöpöydälleni"
Mondo Islanti on matkaopas Islantiin. Siinä yhdisyvät tarkat faktat ja hyvät tarinat. Rohkenen väittää, että Islannin parhaat kohteet ja hyödyllisimmät matkavinkit löytyvät näistä kansista. Mondo Islanti ilmestyi ensimmäisen kerran 2008. Täysin uudistettu toinen painos tuli kauppoihin tammikuussa 2013.

Tavallisesti pakkaan laukkuun 3-5 matkakohteesta kertovaa opasta. Kun menen seuraavan kerran Islantiin, otan mukaan vain Satu Rämön ja Björgvin Hilmarssonin Islanti-oppaan. Se on loistava kirja, jonka tekemiseen on nähty valtavasti vaivaa, jopa matkaoppaiden mittapuulla. Sillä pärjää niin Reykjavikissa kuin Islannin kiertomatkalla. –Helsingin Sanomat / Mari Manninen

Mondo Islanti -oppaat ovat loppuunmyyty eikä kirjaa enää paineta lisää. Jos etsit matkaopaskirjaa Islantiin, hanki Tripsteri Islanti. Se on yhtä hyvä, mutta päivitetty ja painettu värikuvien kera. 

Vuoden mutsi -oppaat ovat törkeän hauskoja “äitiysoppaita” keskinkertaisen äidin vertaistueksi ja naamajumpaksi. Vuoden mutsi I paljastaa totuuden vauvavuodesta, joka on kaukana pastellinvärisestä pehmoilusta. Vuoden mutsi 2 keskittyy elämään alle kouluikäisen metriheikin kanssa. Kirjoitin kirjat yhdessä Katja Lahden kanssa.

Rehellisen keskinkertaisille mutseille suunnatun vertaistukihenkisen kirjan ohjeet ovat virkistävän realistisia.
–Meidän Perhe

Suosittelen hankkimaan tämän kirjan tuoreille mutseille. Hyvää huumoria ja vertaistukea, naamajumppaa parhaimmillaan!
–Noora Shingler, Kemikaalicocktail

Ratsastusretket – Laukkaa aavikolla ja Mongolian arolla 

Kirja esittelee hevosretkiä maailman eri kolkissa. Nojatuolimatkailun lisäksi kirja antaa konkreettisia vinkkejä hevosmatkailun ystäville. Kirjoitin kirjaan luvun Islannista ja islanninhevosvaelluksista. Kirjan painos on loppuunmyyty, joten suuntaa kirjastoon tai divariin.

4 kommenttia:

 1. Voiskohan noita sit joskus saaha Suomalaisest tai kirjastosta? :0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Suomalaisessa on noita uusimpia ainakin, kirjastoista löytyy kaikkia.

   Poista
 2. Loytyyko kirjojasi e-kirjoina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, löytyy :) Elisa Kirjassa ja Bookbeatissa. Löytyy myös äänikirjoina.

   Poista

Mitä tuumaat?