Pienen kesäloman ensimmäinen päivä

Lähdimme eilen kesälomalle! Olemme olleet reissussa nyt noin puolitoista vuorokautta, ja tässä on ehtinyt tapahtua jo vaikka mitä. Lompakko...

Lähdimme eilen kesälomalle! Olemme olleet reissussa nyt noin puolitoista vuorokautta, ja tässä on ehtinyt tapahtua jo vaikka mitä. Lompakko on ehtinyt kadota kaksi kertaa - ja löytyä kahdesti. Kännykän laturi kerran, mutta sitä ei vielä ole löytynyt. On tosiaan sellainen olo, että tässä on pienen pysähdyksen tarpeessa itse kukin.Meillä on suunnitelmissa olla matkalla kuukauden päivät. Lensimme Islannista tänne Baijeriin Saksaan. Viidenkympin ikään ehtineet ystävämme viettävät satavuotissynttäreitään tänä viikonloppuna, ja järjestelimme kesänaloituksemme siten, että ehtisimme mukaan. Bileet pideätään vanhassa alppimajassa ja ohjelmassa on vaeltamista, olutta, makkaroita grillissä ja makuupussimajoitus. Pukukoodina on arkinen eli sportti, toisin sanoen: täällä on tupa täynnä saksankielisiä maastopyöräilijöitä ja polkujuoksijoita. 

Maanantaista alkaen meillä on viikko aikaa jatkaa vuokra-autollamme Kieliin Pohjois-Saksaan. Reitille ei ole vielä mitään suunnitelmia. Ei ehditty suunnitella, eikä toisaalta koettu suuremmille etukäteisjärjestelyille tarvettakaan. Olin yhteydessä Saksan matkailuviranomaiseen, jos he olisivat jotenkin avustaa reittisuunnitelmissa ja vinkata leirintäalueista (jotain työjutun poikasta oli mielessä), mutta koska se ei koskaane edennyt ensimmäistä sähköpostiviestiä pidemmälle, päätimme antaa koko asian olla ja tehdä reissu ihan vain oman mielen mukaan ilman mitään postausvelvoitteita. Luulen, että se oli juuri oikea päätös. Reissaamme leirintäkamojen kanssa, joten voimme periaattessa pysähtyä ihan missä vain ja milloin vain ja silloin kun huvittaa. Ihana, huumava vapaus! 

Ainoa päätetty asia on perantai. Perjantaina pitää nimittäin ehtiä Oslon-lauttaan, jotta olemme ensi viikonloppuna Oslossa, jossa niin ikään ohjelmassa on ystävien treffaamista. Islantilainen ystäväperheemme lapsineen muutti vuosi sitten Norjaan erikoistumisopintojen takia (Islannissa ei voi tehdä lääkärin erikoistumisjaksoa, vaan sitä varten muutetaan aina ulkomaille). Koska kesä on oikeastaan ainoa ajankohta, jolloin ehdimme koko perhe heidän luonaan kyläillä, päätimme yhdistää Norjan Saksan reissuun.


Heinäkuun alussa pitäisi päästä jotenkin Oslosta Tukholmaan (juna luultavasti tulee edullisemmaksi kuin vuokra-auto), josta otamme lautan Turkuun mutsini luokse. Heinäkuussa hengailemme koko perhe ja Suomi-perhe pari viikkoa kesäparatiisissamme. Kuinka odotankaan erityisesti sitä! Ja ihan kaikkea tätä muutakin kesäseikkailua.

Muuten! Jos tunnet hyvin Saksaa Munchenistä pohjoiseen ja tiedät, missä ehdottomasti kannattaa pysähtyä, saa ehdottomasti jakaa vinkkejä. Tai jos suhailu Oslon ja Tukholman välillä on tuttua, logistiikkavinkit ovat myös enemmän kuin tervetulleita.


Mutta eihän tämä nyt kokonaan lomailuksi mennyt kuitenkaan... En itse pystynyt tällä kertaa työsyistä ottamaan kuukauden mittaista kesälomaa. Muu perhe lomailee, mutta minulla kulkee muutaman työprokkiksen takia mukana läpi Euroopan työreppu, läppäri, kännykkä ja pari vara-akkua. Muutaman arkipäivän siellä täällä omistan levolle ja netittömälle oleskelulle. Pidän siis sellaista mikrolomaa, josta on muodostunut minulle tavanomainen lomailumuoto. Otan niitä pitkiä kesälomia sitten vähän myöhemmin, vaikka syksyllä.

Täällä blogin puolella tulee kuitenkin varmasti hieman hiljaisempaa nyt kesän ajaksi. Silloin tällöin saatan kirjoitella kuulumisia, mutta en vielä yhtään tiedä mitä ja miten paljon. Voipi siis olla, että nyt on pieni kesäpaussin paikka. Kun jotain tekee mieli postailla, menen luultavasti Instagramin puolelle.


Tästä viikonlopusta alkaa nyt sellainen löysiin päämääriin sidottu seikkailu, jossa ei ole tiukkoja aikatauluja tai suunnitelmia. Vyörymme fiiliksellä paikasta seuraavaan ja yritämme ehtiä siihen yhteen lauttaan, johon meillä on liput ensi viikon perjantaiksi. Koitamme olla hukkaamatta enempää lompakoita tai latureita, ja kun puoliso kuitenkin hukkaa (niin siis minultahan ei ikinä katoa mitään, haha), lupaan, että en ala puhua lyhyillä päälauseilla tahi kiristellä leukalihaksia.  Lupaan nukkua pidempiä yöunia ja lupaan, että en hermostu. Kerron sitten reissun jälkeen, miten hyvin lupaukseni piti.

Kuvat ensimmäisen lomapäivän illalta: Björgvin Hilmarsson


Kaikista tehokkain anti-age ihonhoitotuote on aurinkosuoja

Postaus sisältää affiliate-linkkejä Arvatkaas mikä on kaikista tehokkain anti-age ihonhoitotuote? No tein klikinsäästäjän ja pistin va...

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Arvatkaas mikä on kaikista tehokkain anti-age ihonhoitotuote? No tein klikinsäästäjän ja pistin vastauksen  heti otsikkoon. Koska tämä on kamalan tärkeä juttu, eikä tosiaan rajoitu pelkkään ryppyestoon. 

Aurinko on ihanaa, mutta ilman suojausta riskihommaa.

Ikääntyessä meidän vartalossa tapahtuu kaikenlaista. Kokemus kasvaa ja ajattelu kehittyy, mutta aika monet muut asiat hidastuvat. Ihon kollageenin ja elastaanin muodostus vähenevät ja silloin iho ikään kuin menee rullalle ja veltostuu. Kokemusjuovissa ei siis tosiaan ole mitään vikaa, mutta eipä ole siinäkään, että niitä ei haluaisi lisää.

Jo tulleita ryppyjä ei pysty poistamaan tuotteilla, mutta oman ihon tuntumaa ja ulkonäköä voi parantaa oikeilla tuotteilla. Se mikä on ”parantamista” on jokaiselle henkilökohtainen juttu ja siksi on tärkeää, että tuotteet on valittu sen mukaan mikä itselle sopii eikä sen mukaan, mikä näyttää toimivan jollakin muulla.

Esimerkiksi omassa ihossani kaikista kinkkisintä on kuivuus. Tuotteiden on pakko olla superkosteuttavia, jotta en aamuisin herää tunteeseen, että ihoni varisee tyynyliinaan.

Hyvin kosteutettu iho on terve ja tasainen ja siihen tulee vähemmän näppyjä ja se ikääntyy tasaisemmin. Noh, kaikesta tästähän olen kirjoittanut aikaisemminkin.

Yhden jutun olen kuitenkin unohtanut - ehkä jopa sen kaikista tärkeimmän. Ja juuri nyt se on ajankohtainen: suojaudu auringolta. Aurinkovoide ei poista kaikkia auringossa pitkään oleskelun haittavaikutuksia, mutta se pienentää niitä. Suojaudu auringonsäteilyltä, niin ihosi ei pala ja syöpäriski kasva (mutta voi syöpä silti tulla). Suojaudu auringonsäteilyltä, jotta ihosi ei vanhene ennenaikaisesti (mutta vanheneehan iho lopulta kuitenkin).

Riskejä ei voi ikinä täysin poistaa, mutta vain rasvaamalla voit voittaa!Auringon riskibisnes liittyy auringon säteilyyn. Niin kutsuttu uv-b-säteily jää jää ihon pintakerrokseen ja saattaa aiheuttaa esimerkiksi ihon palamisen. Suurina määrinä ihon palaminen voi altistaa erilaisille ihosyöville. Uv-a-säteily imeytyy syvälle ihoon ja vanhetaa ihoa. Vanheneminen johtuu ihon kimmoisuuden vähenemisestä - eli kääntäen: veltostuminen lisääntyy.

Uv-säteily ei ole vain lämpimän kaveri. Sitä on, vaikka lämpötila olisikin alhainen. Naama voi siis palaa auringossa ihan pakkasellakin tai kylmässä kevätsäässä. Kesällä ulkona oleskellaan huomattavasti enemmän kuin talvella ja siksi nämä aurinkovoidehommat ovat ajankohtaisimmillaan nyt.

Muista siis auringossa:


- Suojaa ihoa vaatteilla, olemalla varjossa ja laittamalla aurinkosuojaa.
- Laita aurinkosuojaa reilusti eli aikuiselle noin 2 rkl koko vartalolle, parin tunnin välein. Uinnin lisäksi myös hikoilu poistaa suojaa iholta.
- Osta joka sesonkiin uusi aurinkovoide. Vanhoja viime kesän puteleita ei saisi hautoa talven yli ja ottaa käyttöön seuraavana juhannuksena, sillä avattu aurinkovoide ei säily noin 8 kuukautta pidempään.
- Alle 6 kuukauden ikäisille lapsille ei suositella aurinkovoiteita lainkaan, koska rasvaus voi häiritä ihon normaalia hengittämistä (pikkuvauvojen iho ei vielä hikoile) ja ylipäätään olisi parempi aurinkorasvata vasta yli 3-vuotiaat lapset. Perheen pienimmät kannattaa suojata auringolta ensisijaisesti vaatteilla ja päivänvarjolla. Jos taaperoille käyttää aurinkovoidetta, kannattaa käyttää luonnonkosmetiikan fysikaalisia suojia, joiden aurinkosuojafiltterit eivät imeydy ihoon.

 

Valitse aurinkovoide luonnonkosmetiikkahyllyltä:


- Luonnonkosmetiikkatuotteet eivät sisällä haitallisia aineita ympäristölle. Synteettiset ainesosat kuormittavat esim. vesistöjä.
- Luonnonkosmetiikan aurinkosuojat ovat peräisin mineraaleista: titaanidioksidista ja sinkkioksidista. Kyse on niin sanotusta fysikaalisesta suojasta eli voide muodostaa iholle panssarin, joka heijastaa auringonvalon pois. Kemiallisissa aurinkosuojissa aurinkosuojafiltterit imeytyvät ihon läpi muodostaen auringolta suojaavan kerroksen, joka imee uv-säteilyä itseensä.
- Luonnonkosmetiikassa voidepohja on tehty kasviöljyistä, jotka jo itsessään hoitavat ja ravitsevat ihoa (itse levitän aurinkovoidetta päivävoiteen sijasta ja se riittää hyvin).


Miksi Algamaris?


Meillä on ollut keväästä asti käytössä Algamariksen aurinkosuojat. Muitakin hyviä luonnonkosmetiikka-aurinkosuojia varmasti on! Olen tykästynyt näihin, koska:

- Voiteet levittyvät todella helposti, eli nopea laittaa lapsillekin.
- Oma suosikkini on tämä 30:n suojakertoimen pumppupullosprayvoide, jonka tuoksu on todella hyvä (mieto kookos - tuote sisältää mm. kookosöljyä). Käytän vartalolle ja kasvoille.
- Algamariksen aurinkosuojia saa myös tuoksuttomina.
- Tuotteet suojaavat sekä uv-a että ub-b säteilyltä.
- Sertifioitu luonnonkosmetiikkatuote (ja vegaaninen).
Kevyesti sävytetty Algamaris -voide tasoittaa ihon omaa väriä vähäsen: tällä saa samasta tuubista aurinkosuojan ja mainion kevyen kesämeikin. 

Tee siis hyvinvointiteko ja muista laittaa aurinkosuojaa.Alekoodilla SALAMATKUSTAJA saat 15 % alennuksen kaikista House of Organicn tuotteista. Siis paitsi noista mainitsemistani aurinkovoiteista, joiden aika on NYT, mutta myös kaikesta muusta kuten vaikka Madaran tuotteista, joista omia suosikkejani ovat ainankin Pihlajatipat (kasvoöljy) ja Nokkosvoide (kasvo- ja käsivoide).

Alekoodi on voimassa 31.7. asti.