Tarinat, joita kuuntelen öisin

Kaupallinen yhteistyö: Storytel

Joululahja, joka on nopea hankkia, helppo antaa ja erittäin pitkäikäinen nauttia. Klikkaa Storytelin lahjakortti, kirjoita kauniiseen korttiin muutama lahjan saajaa kiinnostava äänikirjasuosikki ja sujauta sydäntarralla koristeltu kuori kuusen alle.


Olen intohimoinen äänikirjafani, enkä tunnu koskaan kyllästyvän aiheeseen. Kaikki paikat ja ajat ovat äänikirjalle hyviä. Esimerkiksi nämä seuraavat!

1. Peruskuntoharjoitukset. Ulkona hölkkääminen, ylämäkikävely, kuntopyöräily ja soutulaitteen veivaaminen 90-120 minuuttia putkeen matalalla sykkeellä on ää-ret-tö-män tylsää, vaikka jälkeenpäin olo onkin mitä loistavin. Mutta TÄMÄ on ihanaa: semihikistä tuskailua ei oikein edes huomaa, kun luureissa on hyvä äänikirja. Tunti menee nopeasti, eikä parituntinenkaan tunnu liian pitkältä, kunhan juoni on tarpeeksi vetävä. Ulkona lenkkeillessä käytän nappikuulokkeita, joiden läpi kuuluu vähän taustamelua - ihan turvallisuuden takia.

2. Siivotessa ja ruokaa laittaessa. Keittiössä on rentouttavinta työskennellä yksin ja silloin mulla on aina vastamelukuulokkeet päässä. Perunoiden kuoriminen muusia varten on inspiroivaa hommaa, kun samalla voi uppoutua hyvään tarinaan.



3. Sauna! Rakensimme Reykjavikin-kotiimme saunan ja asensimme saunakoppiin kajarit. Lenkin jälkeinen yksinäinen saunatuokio äänikirjaa kuunnellen saunassa = parasta! Kun seuraavaksi pääsen Reykjavikissa saunomaan, kytken hetimiten dekkarin soimaan.

4. Öisin kun uni ei tule. Heräilen välillä öisin myrskyn ääniin ja vanhan talon natinaan. Jos uni ei tule heti takaisin, en ala pyöriä sängyssä toivottomana, vaan laitan nappikuulokkeet korviin ja kuuntelen vähän aikaa asiaproosaa tai jotain kevyttä chicklitiä. En viitsi avata e-kirjaa tai somea, koska ruudun valo alkaa vain valvottaa lisää ja herättää vielä vieressänukkujankin.

5. Lasten kanssa autossa. Jos edessä on pitkä ajomatka, laitan Storytelistä lastensadun soimaan. Olemme kuunnelleet mm. Heinähattua ja Vilttitossua, Pientä merenneitoa ja Neropatin päiväkirjoja. Automatkalla ei ihan niin usein kysytä JOKO OLLAAN PERILLÄ, kun elävästi luettua hauskaa tarinaa tulvii auton kajareista.



Jos haluat hyviä vinkkejä äänikirjoihin, tsekkaa Instan puolelle tekemäni Kirjajoulu-kohokohta. Olen listannut sinne kirjan per joulukalenteripäivä ja kerron, kenelle kyseistä kirjaa suosittelen ja miksi. Tein aikaisemmin joulukuussa kirjasuosittelupostauksen. Siitä jutusta löytyy 14 mielestäni upeaa kirjaa. Storytelin valikoima on valtava ja mielestäni nuo kaikki suosittelemani kirjat löytyvät myös Storytelistä äänikirjamuodossa.

Tässä kohtaa - nyt kun mahdollisuus on - minun on pakko mainita yksi erityisen hyvä äänikirjasarja, joka löytyy vain Storytelistä. Storytel Originalsit ovat Storytelin itsensä tuottamia äänikirjasarjoja, joita voi kuunnella vain Storytelissä. Marko Kilven Undertaker-rikoskirjasarja on parhaimpia kotimaisia äänikirjasarjoja joita olen kuunnellut. Eikun siis. Kyllä se on paras. Poikkeuksellisen tasokas dekkarisarja, jossa yhdistyy kaunis kieli, filosofinen pohdinta, yhteiskuntakriittisyys ja mielettömän jännittävä juoni, joka ei päästä helpolla.



Tämä on poikkeuksellisen hyvä, koska se on niin erilainen. Perinteisen "kuka sen teki" kysymyksen sijasta lukijalla on jatkuvasti mielessä "miksi hän teki" ja "milloin hän jää kiinni". Storytel on panostanut Undertaker-sarjan tuotantopuoleen ja sen huomaa. Sarjan tunnusmusiikki kumisee riipivän hienona ja lukijoina on sellaisia konkareita kuin Pirkka-Pekka Petelius ja Peter Franzen. Jos et ole vielä Undertakeria kuunnellut tai se on lahjansaajalle vielä vieras, suosittelen. Kuuntele tämä!! Ja aloita sarjan ensimmäisestä, jotta yksikään yksityiskohta ei mene ohi. Tunnelma kiskaisee välittömästi mukaansa.

Lahjakorttiostoksille pääset tästä. Lahjakortin saaja lunastaa lahjakortin Storytelin nettisivulla. Lahjakortin lunastaminen ei tee lahjansaajasta tilaajaa, eli mitään ei tarvitse jälkikäteen perua tai pysäyttää. Kuukauden saa noin 16 eurolla, kolmen kuukauden lahjakortti 47 euroa.



Lahjakortin voi antaa myös sellaiselle, joka on jo Storytelin käyttäjä. Silloin lahjakortin lunastaminen antaa lahjakortin verran maksutonta käyttöaikaa palveluun. Oma tilaus keskeytyy lahjakortin voimassaolon ajaksi ja jatkuu lahjakortin umpeutumisen jälkeen. Kätsyä!

PS. Jos teitä lahjanantajia on isompi ryhmä, äänikirjalahjakortin mukana voi antaa vaikkapa kuulokkeet. Itse en ole noita Bosen vastamelukuulokkeita parempia vielä päähäni pistänyt. Ne ovat kieltämättä hintavat, mutta laatu on kiistattoman hyvä.

Kuvat: Björgvin Hilmarsson

Tunnisteet: , , ,