Kaikista tehokkain anti-age ihonhoitotuote on aurinkosuoja

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Arvatkaas mikä on kaikista tehokkain anti-age ihonhoitotuote? No tein klikinsäästäjän ja pistin vastauksen  heti otsikkoon. Koska tämä on kamalan tärkeä juttu, eikä tosiaan rajoitu pelkkään ryppyestoon. 

Aurinko on ihanaa, mutta ilman suojausta riskihommaa.

Ikääntyessä meidän vartalossa tapahtuu kaikenlaista. Kokemus kasvaa ja ajattelu kehittyy, mutta aika monet muut asiat hidastuvat. Ihon kollageenin ja elastaanin muodostus vähenevät ja silloin iho ikään kuin menee rullalle ja veltostuu. Kokemusjuovissa ei siis tosiaan ole mitään vikaa, mutta eipä ole siinäkään, että niitä ei haluaisi lisää.

Jo tulleita ryppyjä ei pysty poistamaan tuotteilla, mutta oman ihon tuntumaa ja ulkonäköä voi parantaa oikeilla tuotteilla. Se mikä on ”parantamista” on jokaiselle henkilökohtainen juttu ja siksi on tärkeää, että tuotteet on valittu sen mukaan mikä itselle sopii eikä sen mukaan, mikä näyttää toimivan jollakin muulla.

Esimerkiksi omassa ihossani kaikista kinkkisintä on kuivuus. Tuotteiden on pakko olla superkosteuttavia, jotta en aamuisin herää tunteeseen, että ihoni varisee tyynyliinaan.

Hyvin kosteutettu iho on terve ja tasainen ja siihen tulee vähemmän näppyjä ja se ikääntyy tasaisemmin. Noh, kaikesta tästähän olen kirjoittanut aikaisemminkin.

Yhden jutun olen kuitenkin unohtanut - ehkä jopa sen kaikista tärkeimmän. Ja juuri nyt se on ajankohtainen: suojaudu auringolta. Aurinkovoide ei poista kaikkia auringossa pitkään oleskelun haittavaikutuksia, mutta se pienentää niitä. Suojaudu auringonsäteilyltä, niin ihosi ei pala ja syöpäriski kasva (mutta voi syöpä silti tulla). Suojaudu auringonsäteilyltä, jotta ihosi ei vanhene ennenaikaisesti (mutta vanheneehan iho lopulta kuitenkin).

Riskejä ei voi ikinä täysin poistaa, mutta vain rasvaamalla voit voittaa!Auringon riskibisnes liittyy auringon säteilyyn. Niin kutsuttu uv-b-säteily jää jää ihon pintakerrokseen ja saattaa aiheuttaa esimerkiksi ihon palamisen. Suurina määrinä ihon palaminen voi altistaa erilaisille ihosyöville. Uv-a-säteily imeytyy syvälle ihoon ja vanhetaa ihoa. Vanheneminen johtuu ihon kimmoisuuden vähenemisestä - eli kääntäen: veltostuminen lisääntyy.

Uv-säteily ei ole vain lämpimän kaveri. Sitä on, vaikka lämpötila olisikin alhainen. Naama voi siis palaa auringossa ihan pakkasellakin tai kylmässä kevätsäässä. Kesällä ulkona oleskellaan huomattavasti enemmän kuin talvella ja siksi nämä aurinkovoidehommat ovat ajankohtaisimmillaan nyt.

Muista siis auringossa:


- Suojaa ihoa vaatteilla, olemalla varjossa ja laittamalla aurinkosuojaa.
- Laita aurinkosuojaa reilusti eli aikuiselle noin 2 rkl koko vartalolle, parin tunnin välein. Uinnin lisäksi myös hikoilu poistaa suojaa iholta.
- Osta joka sesonkiin uusi aurinkovoide. Vanhoja viime kesän puteleita ei saisi hautoa talven yli ja ottaa käyttöön seuraavana juhannuksena, sillä avattu aurinkovoide ei säily noin 8 kuukautta pidempään.
- Alle 6 kuukauden ikäisille lapsille ei suositella aurinkovoiteita lainkaan, koska rasvaus voi häiritä ihon normaalia hengittämistä (pikkuvauvojen iho ei vielä hikoile) ja ylipäätään olisi parempi aurinkorasvata vasta yli 3-vuotiaat lapset. Perheen pienimmät kannattaa suojata auringolta ensisijaisesti vaatteilla ja päivänvarjolla. Jos taaperoille käyttää aurinkovoidetta, kannattaa käyttää luonnonkosmetiikan fysikaalisia suojia, joiden aurinkosuojafiltterit eivät imeydy ihoon.

 

Valitse aurinkovoide luonnonkosmetiikkahyllyltä:


- Luonnonkosmetiikkatuotteet eivät sisällä haitallisia aineita ympäristölle. Synteettiset ainesosat kuormittavat esim. vesistöjä.
- Luonnonkosmetiikan aurinkosuojat ovat peräisin mineraaleista: titaanidioksidista ja sinkkioksidista. Kyse on niin sanotusta fysikaalisesta suojasta eli voide muodostaa iholle panssarin, joka heijastaa auringonvalon pois. Kemiallisissa aurinkosuojissa aurinkosuojafiltterit imeytyvät ihon läpi muodostaen auringolta suojaavan kerroksen, joka imee uv-säteilyä itseensä.
- Luonnonkosmetiikassa voidepohja on tehty kasviöljyistä, jotka jo itsessään hoitavat ja ravitsevat ihoa (itse levitän aurinkovoidetta päivävoiteen sijasta ja se riittää hyvin).


Miksi Algamaris?


Meillä on ollut keväästä asti käytössä Algamariksen aurinkosuojat. Muitakin hyviä luonnonkosmetiikka-aurinkosuojia varmasti on! Olen tykästynyt näihin, koska:

- Voiteet levittyvät todella helposti, eli nopea laittaa lapsillekin.
- Oma suosikkini on tämä 30:n suojakertoimen pumppupullosprayvoide, jonka tuoksu on todella hyvä (mieto kookos - tuote sisältää mm. kookosöljyä). Käytän vartalolle ja kasvoille.
- Algamariksen aurinkosuojia saa myös tuoksuttomina.
- Tuotteet suojaavat sekä uv-a että ub-b säteilyltä.
- Sertifioitu luonnonkosmetiikkatuote (ja vegaaninen).
Kevyesti sävytetty Algamaris -voide tasoittaa ihon omaa väriä vähäsen: tällä saa samasta tuubista aurinkosuojan ja mainion kevyen kesämeikin. 
Lapsille suunnattu korkean suojakertoimen täysin hajusteeton aurinkovoide on paksua ja riittoisaa.

Tee siis hyvinvointiteko ja muista laittaa aurinkosuojaa.Alekoodilla SALAMATKUSTAJA saat 15 % alennuksen kaikista House of Organicn tuotteista. Siis paitsi noista mainitsemistani aurinkovoiteista, joiden aika on NYT, mutta myös kaikesta muusta kuten vaikka Madaran tuotteista, joista omia suosikkejani ovat ainankin Pihlajatipat (kasvoöljy) ja Nokkosvoide (kasvo- ja käsivoide).

Alekoodi on voimassa 31.7. asti.

Tunnisteet: ,