Oih, yhtä aikaa suosikki- ja pelokkiaikani vuodesta: joulua edeltävät viikot. Kauppiaalle tämä vuodenaika on yhtä aikaa se kaikkein upein ...

Sen lauluja laulat, kenen...

19.12.18 Satu Kommentteja: 17

Oih, yhtä aikaa suosikki- ja pelokkiaikani vuodesta: joulua edeltävät viikot. Kauppiaalle tämä vuodenaika on yhtä aikaa se kaikkein upein ja kaikkein raskain. Iso osa vuoden myynneistä tehdään näiden vuoden viimeisten viikkojen aikana eli on ikään kuin pieni pakko hymyillä ihan koko ajan. 


Kun tänään pyöräilin kaupalta kotiin työvuoron jälkeen, jalkoja kolotti seisominen, vaikka olin taktisesti vaihtanut töissä ollessa ulkokengät Reino-sisätossuihin. Seisominen ja pienten askelten ottaminen edes takaisin on yllättävän raskasta. Janotti, vaikka join mielestäni riittävästi. Jatkuva pälätys kuluttaa. Kädet olivat kaktuksen kuivat, vaikka olin rasvannut niitä jatkuvasti. Tavaroiden purkaminen laatikoista, laatikoiden nostelu, asioiden viikkaaminen, järjestäminen ja jatkuva jonkun esineen hiplaaminen kuivattaa ihoa paljon. Kasvoja väsytti hymyileminen. Huhhuijaa.

Harjoituksen puutettahan tämä kaikki kolotus enimmäkseen on. En nimittäin ole tänä syksynä juuri ehtinyt kaupalla työskennellä. Sen verkkokaupan pystyttämisessä olin mukana, mutta se oli lähinnä vain hartioita ja silmiä jumittavaa hommaa, johon olen jo saanut siedätyshoitoa toimistohommissa. 


Jatkuva valmiudessa olo, iloisuus, reippaus, kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin vastauksen tietäminen,  vaikka osasta asioista ei olisi mitään käryä (en mitenkään pysty muistamaan kaikkien erilaisten myynnissä olevien korvakorujen päällystyksessä käytettyjä materiaalia), ja kassan veivaaminen vievät mehut. En väitä,  ettäkkö tämä ei olisi palkitsevaa. Onhan se nyt ihan mahtavaa nähdä tuttuja kantiksia, uusia asiakkaita ja huomata, että ihmisiä kiinnostaa. 

Vaikka on kivaa, silti saa sanoa, että väsyttää. Etenkin kun kaiken sen pörräämisen taustalla pitäisi jaksaa kuunnella ihan pierun paljon joululauluja. Sen lauluja laulat, jonka leipää syöt ja nyt kun tässä nautitaan tätä joulun mukanaan tuomia konversioita, niin eihän niistä lauluista mihinkään pääse.

Huomasin tänä jouluna, kuten kaikkina edellisinäkin kauppiasjouluina, että on yllättävän hankalaa löytää joululauluja, jotka sopivat omaan korvaan ja kaupan henkeen. En noin yleisesti pidä kristillisistä joululauluista. Ehkä joku reipas gospel-tyylinen riemulaulu uppoaisi, mutta pohjoismaiset kristilliset joululaulut ovat aika mollivoittoisia. Sitä paitsi jos kaupassa laittaa soimaan Varpunen jouluaamuna, kukaan ei kyllä osta mitään. Entäs sitten En etsi valtaa loistoa. Ei oikein sovi luottokorttien herutus siihen, että kovaääninen kehottaa keskittymään taivaan valoon. 

(Eikä se taivaan valokaan ole kuin ilmakehään haihtunut toive, koska täällä ei tällä hetkellä paista aurinko, eikä edes kuu. Taivas on niin pirullisen pilvikerroksen peittämänä, että aurinko ei käytännössä nouse valaisemaan lainkaan.)

Näistä hankalista lähtökohdista aloin kasaamaan itselleni ja muille kaltaisilleni reippaiden joululaulujen soittolistaa, jota voisin soittaa kaupallakin ilman, että asiakkaat karkaavat ovesta ulos ostoskeskuksen käytävälle. Kiitos ihan älyttömän paljon kaikille teille ihanille, jotka osallistuitte näihin talkoisiin Instagramin puolella. Sain teiltä valtavan määrän hyviä vinkkejä, jotka päätyivät melkeinpä kaikki tuohon soittolistaan. 


Soittolista löytyy Spotifystä: Satu's Xmas hits - only happiness 

Ja lisää biisejä saa ilman muuta ehdottaa täällä bloginkin puolella. Lista päivittyy! Mutta meikä kaatuu sitä ennen sänkyyn kuuden tunnin yöunille. Näen luultavasti unta voimistelurenkaista ja hyllyllä hyppivistä muumikupeista ja kun herään, naaman päällä makaa mörkö.

Vajaan viikon päästä lomaillaan, se on ihanaa se. Niin, ja iso kiitos vielä hyvistä biisivinkeistä. Ootte best!

17 kommenttia:

 1. Meillä erityisesti lapset tykkää tämän joulun uudesta Gwen Stefanin feat Blake Sheltonin You make it feel like Christmasista. Sopii meille vanhemmillekin. ��
  - Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä vinkistä, uusi biisituttavuus, ja Gwen on ihana!

   Poista
 2. Sulla olikin jo biisejä SIAn joululevyltä, mutta lisää myös Snowman. Ihana svengi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä otin sieltä Sian levyltä niitä reippaimpia biisejä. En tiedä miksi tuo Snowman jäi... Täytyykin kuunnella se uudestaan.

   Poista
 3. Kiitos, en paljon viitsi kuunnella joululauluja mutta tuossa olikin monta hyvää. Mutta voi ei että osaa olla tottumuksen orja! Minulle se ainoa "oikea" Rockin around the Xmas tree on Brenda Leen laulama, Johnny Mathisin Sleigh Ride ja Eartha Kitt:in Santa baby :)
  Ehdotuksia:
  Sia Santa's coming to town
  Birgitta Haukdal Eitt litið jólabarn
  Svala Ég hlakka svo til
  Helgi Björnsson Ef ég nenni
  Hall & Oates Jinglebell Rock
  Dean Martin Let it Snow

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiitos lisäyksistä! Mä olin ottanut tosin vähän islantilaisia biisejä listalle, mutta onhan noita kyllä monia jotka ovat vireeltään iloisia ja reippaita.

   Poista
 4. Aino Venna joululevy on loistava. Siinä iloisimmasta päästä: joulupuu on rakennettu ja joulupukki suukon sai

  VastaaPoista
 5. Kyllä! Lisäsin tuon jälkimmäisen. Ainolla on upea ääni!

  VastaaPoista
 6. Tuomari Nurmion joulupukin töissä sekä Ella Fizgeraldin Santa Claus got stuck (in my chimney) tuo mulle iloisen joulumielen 🎅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ellan biisit on upeita! Ja Tuomari Nurmiokin on kova, mutta en ole ihan varma sopiiko tähän yhteyteen. Mun pitääkin kuunnella! :)

   Poista
 7. Solistiyhtye Suomen "Joulupukki ajoi yli mummon", laukaisee kireän joulutunnelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saletisti! Nyt onnistui kyllä nimi herättämään mielenkiinnon, pakko käydä kuuntelemassa....

   Poista
 8. Haloo Helsinki Joulun kanssas jaan. Coldpaly Christmas lights

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, onks Haloo Helsingillä joulubiisi? Ihanaa! Meen heti kuuntelemaan.

   Poista
 9. Onko Whamin Last Christmas iloinen biisi? Sehän on siis kautta aikojen paras joulubiisi evör, sanoi kuka mitä tahansa, mutta onko se iloinen �� Kertoo sydänsuruista.

  VastaaPoista
 10. Tämä olikin mielenkiintoinen postaus ja makuasioista ei sovi kiistellä. Itse pidän niistä rauhallisemmista ja synkemmistä joululauluista, tuovat minusta hiljentymisen tunnelmaa. Kristilliset laulut eivät välttämättä kuulu suosikeihin, mutta esimerkiksi Joel Hallikaisen Joulurauhaa sekä Jari Sillanpään Lapsuusjoulut ja Kaksi kynttilää ovat mieleen.

  Marketissa soi tässä männä viikolla Kaksi kynttilää ja siitä muistin, että pitää ostaa hautakynttilöitä. Mukaan lähti myös uusi hautalyhty, kun sattui löytyä niin nätti. Joten kyllä noilla "synkistelylauluillakin" saa kauppias tavaraa myytyä :D

  Ja palautteena asian sivusta täytyy sanoa (jos tämän kommentin onnistun joskus julkaisemaan), että julkaisu on tehty todella vaikeaksi. Olen nyt yli kymmenestä kuvasta yrittänyt löytää liikennevaloja sekä vesiposteja.

  VastaaPoista
 11. Uutta ihanaa, ihanaa norjalaista: Emelie Hollow: "Feeling Of Christmas", jäi soimaan päähän ensi kuulemalta. Ja itse kyllä viihdyn pidempään kaupoissa, joissa soi kaunis, rauhallinen joulumusiikki. Joku reipas tonttupolkka ei saa mua ostamaan mitään, vaan juoksemaan karkuun... jouluostoksilla kaipaa nimenomaan levollista (ei kuitenkaan siis harrasta) tunnelmaa.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?