Sen lauluja laulat, kenen...

Oih, yhtä aikaa suosikki- ja pelokkiaikani vuodesta: joulua edeltävät viikot. Kauppiaalle tämä vuodenaika on yhtä aikaa se kaikkein upein ja kaikkein raskain. Iso osa vuoden myynneistä tehdään näiden vuoden viimeisten viikkojen aikana eli on ikään kuin pieni pakko hymyillä ihan koko ajan. 


Kun tänään pyöräilin kaupalta kotiin työvuoron jälkeen, jalkoja kolotti seisominen, vaikka olin taktisesti vaihtanut töissä ollessa ulkokengät Reino-sisätossuihin. Seisominen ja pienten askelten ottaminen edes takaisin on yllättävän raskasta. Janotti, vaikka join mielestäni riittävästi. Jatkuva pälätys kuluttaa. Kädet olivat kaktuksen kuivat, vaikka olin rasvannut niitä jatkuvasti. Tavaroiden purkaminen laatikoista, laatikoiden nostelu, asioiden viikkaaminen, järjestäminen ja jatkuva jonkun esineen hiplaaminen kuivattaa ihoa paljon. Kasvoja väsytti hymyileminen. Huhhuijaa.

Harjoituksen puutettahan tämä kaikki kolotus enimmäkseen on. En nimittäin ole tänä syksynä juuri ehtinyt kaupalla työskennellä. Sen verkkokaupan pystyttämisessä olin mukana, mutta se oli lähinnä vain hartioita ja silmiä jumittavaa hommaa, johon olen jo saanut siedätyshoitoa toimistohommissa. 


Jatkuva valmiudessa olo, iloisuus, reippaus, kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin vastauksen tietäminen,  vaikka osasta asioista ei olisi mitään käryä (en mitenkään pysty muistamaan kaikkien erilaisten myynnissä olevien korvakorujen päällystyksessä käytettyjä materiaalia), ja kassan veivaaminen vievät mehut. En väitä,  ettäkkö tämä ei olisi palkitsevaa. Onhan se nyt ihan mahtavaa nähdä tuttuja kantiksia, uusia asiakkaita ja huomata, että ihmisiä kiinnostaa. 

Vaikka on kivaa, silti saa sanoa, että väsyttää. Etenkin kun kaiken sen pörräämisen taustalla pitäisi jaksaa kuunnella ihan pierun paljon joululauluja. Sen lauluja laulat, jonka leipää syöt ja nyt kun tässä nautitaan tätä joulun mukanaan tuomia konversioita, niin eihän niistä lauluista mihinkään pääse.

Huomasin tänä jouluna, kuten kaikkina edellisinäkin kauppiasjouluina, että on yllättävän hankalaa löytää joululauluja, jotka sopivat omaan korvaan ja kaupan henkeen. En noin yleisesti pidä kristillisistä joululauluista. Ehkä joku reipas gospel-tyylinen riemulaulu uppoaisi, mutta pohjoismaiset kristilliset joululaulut ovat aika mollivoittoisia. Sitä paitsi jos kaupassa laittaa soimaan Varpunen jouluaamuna, kukaan ei kyllä osta mitään. Entäs sitten En etsi valtaa loistoa. Ei oikein sovi luottokorttien herutus siihen, että kovaääninen kehottaa keskittymään taivaan valoon. 

(Eikä se taivaan valokaan ole kuin ilmakehään haihtunut toive, koska täällä ei tällä hetkellä paista aurinko, eikä edes kuu. Taivas on niin pirullisen pilvikerroksen peittämänä, että aurinko ei käytännössä nouse valaisemaan lainkaan.)

Näistä hankalista lähtökohdista aloin kasaamaan itselleni ja muille kaltaisilleni reippaiden joululaulujen soittolistaa, jota voisin soittaa kaupallakin ilman, että asiakkaat karkaavat ovesta ulos ostoskeskuksen käytävälle. Kiitos ihan älyttömän paljon kaikille teille ihanille, jotka osallistuitte näihin talkoisiin Instagramin puolella. Sain teiltä valtavan määrän hyviä vinkkejä, jotka päätyivät melkeinpä kaikki tuohon soittolistaan. 


Soittolista löytyy Spotifystä: Satu's Xmas hits - only happiness 

Ja lisää biisejä saa ilman muuta ehdottaa täällä bloginkin puolella. Lista päivittyy! Mutta meikä kaatuu sitä ennen sänkyyn kuuden tunnin yöunille. Näen luultavasti unta voimistelurenkaista ja hyllyllä hyppivistä muumikupeista ja kun herään, naaman päällä makaa mörkö.

Vajaan viikon päästä lomaillaan, se on ihanaa se. Niin, ja iso kiitos vielä hyvistä biisivinkeistä. Ootte best!

Tunnisteet: , ,