Nyt esittelyssä nuttura, joka on niin nopea ja helppo, että se ansaitsee ihan oman postauksensa. Tämä kampaus on siis sillä tavalla helppo...

Helppo ja nopea nutturakampaus

9.4.18 Satu Kommentteja: 6

Nyt esittelyssä nuttura, joka on niin nopea ja helppo, että se ansaitsee ihan oman postauksensa. Tämä kampaus on siis sillä tavalla helppo, että ihminen joka ei omista edes hiustenkuivainta tai rullaharjaa, pystyy sellaisen tekemään. 


Puolisoni työpaikalla vietettiin viime viikonloppuna vuosijuhlaa. Se on täkäläinen vastine suomalaisille firmojen pikkujouluille: yhteistä hauskaa, paljon alkoholia ja ruokatarjoilu. Illalla soittaa bändi tai dj ja pikkutunneilla osa juhlijoista menee jatkoille hotellin kuumavesialtaaseen.

Joka juuttaan kerta nämä kemut ovat jotain teemapukujuhlia. Olen ehkä vähän tosikko, mutta naamiaiset kiinnostavat minua yhtä paljon kuin englantilainen jalkapallo. Tiedän, että sellaista on, mutta se tieto riittää. Asia ei herätä suuria tunteita suuntaan tai toiseen. Kaikista kivointa olisi mennä pitämään hauskaa ihan vaan omana itsenään.

Joka kerta yritän panostaa silti edes vähän. En halua olla se ainoa vakavakasvoinen, joka erottuu joukosta, koska se ei taivu pukeutumaan hassuun asuun. Tällä kertaa teemana oli 1920-luku. Vaatteiden osalta se oli helppo juttu. Verkkosukkikset ja löysävyötäröinen hame, jossa on helppo tanssia, löytyivät omasta vaatekaapista. Lainasin isokokoiset muovihelmet esikoisen vaatekomerosta. Samasta paikasta löytyi myös se tärkein: joustava hiuspanta. Hiuspanta on tämän koko lookin juju.

Googlasin juhlapäivän aamuna 1920-luvun hiustyylin ja päädyin Pupulandiaan. Jennin niksit 1920-luvun rentoon nutturakampaukseen olivat niin helpot ja selkeät, että minäkin onnistuin. Siis viidessä minuutissa!


Kampasin hiukset suoraksi ja tupeerasin niitä vähän. Laskin kuminauhapannan päähäni hiusten päälle - peilikuva muistutti etäisesti Jeesusta hikinauhassa. Sitten siirsin hiustupsu kerrallan latvat päälipuolelta kuminauhan alle. Lyhimpiä hiustupsuja kiinnitin pinneillä, mutta ilmankin olisi pärjännyt. Keko pysyi kasassa kuminauhan avulla, eli en tarvinnut tähän edes hiuslakkaa.

Niin helppo, nopea ja hauskannäköinen nuttura, että teen kyllä toiste, myös ihan tavallisiinkin juhliin!

Jennin blogista löytyy tarkemmat kuvaukset 1920-lukulaisen nutturan tekoon.

6 kommenttia:

 1. Mun vakkarikampaus juhlaan kuin juhlaan, niin helppo että voi illan aikana tehdä uudelleen jos menee liian homssuiseksi esim tuulisissa siirtymissä. Toinen vakkari on se letit pään ympäri-kampaus, tosin nyt on tukka niin lyhyt ettei onnistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niin naurettavan helppo tukkalaite; ja just tuo jonka mainitsit: että korjaaminen on helppoa ilman että pitää juurtua sinne naistenhuoneeseen peilin kanssa.

   Poista
 2. No nyt on tyttö kaunis. Sopii sinulle täydellisesti, ei vaikuta välttämättä teema-asulta. Upea viritys kaikkinensa. Nutturat sopivat sinulle todella hyvin. Nuo kauluspukineet ovat hienostuneen mystisiä, mitä ihmeitä ne oikein ovatkaan. Kyllä tuota asua voi pitää muulloinkin, erikoista ja matkittavaa! Ja korkokengät kohti vappua. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nutturat on tosi jees, ja etenkin jos on helppo. Tämä oli juuri täydellinen siinäkin suhteessa. Tuo kauluspukine on islantilaisesta vaatekaupasta ostettu; paikallista käsityötä. Täällä käytetään paljon enemmän turkista kuin Suomessa; siihen suhtaudutaan vieläkin vain luksusasiana, arvostelua ei juuri kuulu. En itse kannata turkistarhausta, mutta myönnettävä on, että tämän turkiskauluksen ostin kun se tuli osana muutama vuosi sitten hankkimaani talvitakkia, en lähtenyt sitä siitä irroittamaankaan...

   Turkiksen lisäksi kauluksessa on punaista nahkaa, se on kuulemma siipikarjasta, olisikohan se ollut kukon tai kanan nahkoja.

   Poista
 3. Mä en saanut tota pantaa pysymään mun hiuksissa! Se valui heti pois! Ihana oot, kiitos upeasta blogista! T. Pauliina

  VastaaPoista
 4. Jos sulla on liukkaat hiukset tai panta ei ole kovin karkea, kannattaa kiinnittää panta parilla pinnillä paikalleen, se saattaa jeesata.
  -Satu

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?