Luonnonkosmetiikkaa joulupakettiin - kolmen hintaluokan lahjavinkit


Tänään alkaa kauneusviikonloppu: blogissa ja instassa seuraavat kolme vuorokautta joululahjavinkkejä ja juttuja syksyn aikana testaamistani ja hyviksi kokemistani tuotteista. Disclaimerina teille, joita eivät tämän kategorian jutut kiinnosta: kannattaa klikata tänne seuraavan kerran vasta maanantaina.

Olen tämän syksyn aikana tutustunut luonnonkosmetiikkaan ja etenkin tähän oman superkuivan ihon hoitamiseen. Syksyn mittaisen testijakson tuloksena ideoin muutaman joululahjaidean kolmessa hintaluokassa. 

Biodellystä saa kaikki lähetykset ilman postikuluja koko joulukuun. Jos et osaa paketoida nätisti tai ollenkaan, ei haittaa! Biodellyn takahuoneen tontut hoitavat tilaamasi tuotteet pukkikuntoon ilman lisäkuluja. Tilatessasi ilmoita tekstikentässä, mitä tuotteista haluat valmiiksi paketoituna. Hirveän kätevää etenkin kaltaiselleni paksupeukalolle, joka ei osaa tehdä symmetristä joululahjapakettia edes kirjasta. Kuten ehkä arvaatte, niin nuo kaksi ylintä kuvaa ovat Biodellyn arkistoista. Ho-ho-ho.

Kaupallinen yhteistyö: Biodelly ja SBM Kipinä


Alle 20 euron lahjat

1. Kotimaista luonnonkosmetiikkaa hyvillä hinnoilla. Myymme näitä Flow kosmetiikan tuotteita täällä Reykjavíkissa suomalaisessa design-kaupassamme ja on ollut hauska huomata, että islantilaisetkin ovat kiinnostuneet tämän merkin myötä suomalaisesta luonnonkosmetiikasta. Mutta eihän se mikään ihme toisaalta ole: hyvälaatuiset tuotteet ja värikkäät pakkaukset  yhdistettynä maltillisiin hintoihin on aina mahtava kombo. Omia suosikkejani Flown tuotteista ovat vartalokuorinnat ja niistä etenkin Flow kahvi suolakuorinta. Tästä lahjasta riittää iloa pitkäksi aikaa, sillä kuorinnat ovat tosi riittoisia ja pakkaukset isoja. Sopii vegaaneille.

2. Lahjavinkki perheen teineille: Sweet Cherry vartalopakkaus (suihkugeeli ja vartalovoide) tuoksuu kirsikalle ja vaniljalle. Minusta tämä paketti on omiaan nuorille tai poikkeuksellisen nuorekkaan ihon omaaville kolmekymppisille, sillä ainakin minulle tuo vartalovoide ei riitä kosteuttamaan tätä kypsähköä ja vähitellen murenevaa ihoani. Isot pakkaukset ja hinta vain vähän päälle kympin. Tuotteissa on selkeästi tuoksua, mutta ei pistävän voimakas. Sopii vegaaneille.


Keskihintaiset lahjat eli 20–50 €
  
Hyödyllinen joululahja kuivaihoiselle. Onko lähipiirissäsi "meikäläinen" eli henkilö, jolla on todella kuiva iho etenkin talvisin? Jos haluat antaa superhyvän lahjan, josta on iloa loppuelämäksi, niin harkitse tällaista pukintyötä: tutustuta hänet luonnonkosmetiikan kosteuttavaan maailmaan ja anna lahjaksi pakkaus, joka sisältää neljä askelta kosteutettuun ihoon.

Kasvovesi, seerumi, öljy tai voide ei yksinään toimi kuivalle talvi-iholle. Oikotietä pehmeään ihoon ei ole. Kun kasvojen iho on kuivassa kunnossa, tarvitset noita kaikkia tuotteita. Kosmetiikan asiantuntija Katja Kokko avasi taannoin hyvin blogissaan sitä, miksi on välttämätöntä muistaa ihonhoidossa kerroksellisuus eli kasvovesi, seerumi, öljy ja voide. Suosittelen tätä juttua kaikille, jotka painiskelevat rutikuivan talvi-ihon kanssa ja kaipaavat aiheesta lisätietoja. 



1. Ihan ensin levitä puhdistetulle iholle kosteuttavaa kasvovettä. Käytän itse islantilaisen Sóleyn kasvovettä, mutta sitä ei saa Biodellyn verkkokaupasta. Hyvä vaihtoehto on esimerkiksi tämä kosteuttava Naturativin kasvovesi. Sopii vegaaneille.
2. Levitä sitten jälkeen seerumi. Tämä Lúen superhyvä ja edullinen seerumi on nyt jo kahdesti myyty loppuun sen jälkeen kun olen kirjoittanut siitä blogissani (helou!), mutta rapakon takaa oli tullut uusi lähetys eli nyt sitä taas saa. Sopii vegaaneille.
3. Seerumin jälkeen levitä öljy. Käytän itse Sukin ravitsevaa kasvoöljyä, mutta myös esim. tämä Madaran hieman edullisempi Madara Pihlaja Drops Glow Booster -öljy on hyvä. Molemmat tuotteet sopivat vegaaneille.
4. Ja sitten viimeisenä voide kasvoille. Itse käytän mahdollisimman kosteuttavaa hoitovoidetta (tällä hetkellä  The Gentle Labelin mehiläisvahaa sisältävää melko edullista hoitobalsamia.) Se on kunnon tököttiä ja levitän sitä kasvoilleni joskus päivälläkin, etenkin silloin kun olen lähtenyt lenkille tai lasten kanssa ulos. Vähän sitä kevyempi mutta ei mikään kevymaito kuitenkaan on tuo Madaran Pihlaja Daily Moister -päivävoide. Kermainen ja riittoisa ja sopii eläinkunnan tuotteita vältteleville.


Tai sitten anna lahjaksi pirteyttä. Yöunia ei voi paketoida, mutta tämä voiteen onneksi voi. Jos haluat päästä pienemmällä paketilla mutta tehdä silti vaikutuksen, valitse Madaran Smart-silmänympärysvoide. Olen kehunut tätä voidetta jo vaikka kuinka monelle, mutta se on kyllä hehkutuksensa ansainnut. Laskee aamuisin turvotusta, levittyy hyvin ja imeytyy nopeasti. Eikä taatusti haise heinälle. Vegaani.


Jouluhuulipuna ihan kenelle tahansa. Löysin täydellisen huulipunasävyn, josta kuulette pian lisää, mutta pakko lisätä tämä punainen salaisuus myös tähän lahjavinkkipostaukseen. Olen jo pitkään käyttänyt Macin Ruby Woo -huulipunaa. Siinä on hieman sinistä pigmenttiä, mikä saa luonnostaan aika kellertävät hampaani näyttämään vähän valkoisemmilta. Ruby Woossa on vain yksi ongelma: se on mattasävy eli hirvittävän kuiva. Se irtoaa ainakin itseltäni liuskoina eli saisin lisätä sitä joka toinen minuutti, että lopputulos näyttäisi hyvältä. Ja kuka jaksaa koko ajan punata huuliaan? Pyysin Biodellyn Tanjaa suosittelemaan  minulle jotain kestävää mutta ehdottomasti samansävyistä punaa. Ja tättärää: parin viikon kuluttua postilaatikosta lennähti etäisen matolle paketti berliiniläisen Nuin puolikiiltävää Aroha-huulipunaa. Se kiiltää, väri on ihana eikä puna lähtenyt varisemaan niissäkään juhlissa, missä puhuin paljon, söin, join – enkä laittanut edes rajauskynää.

Tämä tarpeeksi vettä saaneen joulutähden värinen huulipuna pysyy useita tunteja. Puolisoni, jonka lasersilmät takertuvat kaikenlaisiin hassuihin yksityiskohtiin,  kysäisi tuossa yksi aamu, että mitäs uutta huulipunaa olet laittanut, kun se näyttää noin hyvältä. Aah, no tätähän se oli!

Onhan noita Nuin sävyjä toki muitakin (kaikki sopivat vegaaneille), mutta minulle tämä Aroha on se kaikkein täydellisin, ainoa oikea vaihtoehto.


Yli 50 euron lahjat

Isoäidille, äidille, anopille. Rejuvenating Frankincense Collection on oikea paketti hieman vanhemmalle iholle. Siis ryppyyntyvälle äidille (HAAA, eli minulle). Joulupakkauksessa on hellävarainen mutta tehokas puhdistusvoide, kosteuttava kasvovesi ja ravitseva kasvovoide, joka sopii sekä päivä- että yövoiteeksi. Tuoksu on mieto, voisin jopa sanoa että hienostunut. Ei haise heinä eikä horsma tässäkään luonnonkosmetiikassa. Paketissa tulee myös luomupuuvillainen puhdistusliina, jota käytetään tuon puhdistusvoiteen levittämiseen.  Tuotteet on pakattu arvokkaanoloiseen lahjapakkaukseen. Jos sinulla on tapana jouluisin lahjoa perheen matriarkkaa jollain ylellisellä kosmetiikkalahjapakkauksella, kokeile tänä vuonna tätä. Reilun kuudenkympin hinta näin isosta setistä ei kuitenkaan ole järjettömän kallis.


Laadukas yleisvoide.  Yksinkertainen on kaunista. Tämä Neal's Yard Remediesin Wild Rose Beauty Balm supervoide on yksinkertaisuudessaan ihana. Se on aika hintava yhdeksi voidepurkiksi (reilu 50 €), mutta tämä on se luonnonkosmetiikkamaailman "kahdeksan tunnin superkosteuttava voide", jota voi lykätä niin kasvoille kuin käsiinkin. Voidetta voi käyttää myös kasvojen puhdistukseen: mukana tulee luomupuuvillainen puhdistusliina. Tökötin tehoaineena on mm. villiruusunsiemenöljy, joka auttaa korjaamaan, kiinteyttämään ja pehmittämään ihoa. 

Kauppias kiittää!

Huom! Biodelly-tilaus pitää jättää ennen 18.12. jotta paketit ja tuotteet ehtivät ennen joulua.


Tunnisteet: , ,