Maikkarilla on lokakuusta asti pyörinyt the one and only Antti Holman matkailuaiheinen sarja Antti Holma ja maastamuuttajat. Siinä on poh...

Antti Holma ja maastamuuttajat - Islanti-jakso

12.11.17 Satu Kommentteja: 16

Maikkarilla on lokakuusta asti pyörinyt the one and only Antti Holman matkailuaiheinen sarja Antti Holma ja maastamuuttajat. Siinä on pohdittu suomalaisten maastamuuttajien kautta, minkälaista suomalaisuus on, kun se on viety Suomesta pois.

Huurteinen seikkailu.

Kun sarjan tuottaja otti viime vuonna yhteyttä ja kysyi, että jos he tulisivat Islantiin visiitille Antin kanssa, lähtisinkö mukaan ohjelmaan. No ei tarvinnut kahta sekuntia miettiä - todellakin!

Mahtavaa lähteä tekemään täällä Islannissa minulle tärkeitä ja omaan arkeeni liittyviä asioita yhdessä tuollaisen luovan alan staran kanssa. 

Antti pääsi tekemään kaikenlaista. Kanssani kuumaan kylpyyn. Jäätikköretkelle puolisoni kanssa. Islannin kielen oppitunti. Enkä mitenkään, siis en mitenkään vaikka kuinka yritin, voinut vastustaa kiusausta ehdottaa jääkylmässä talvituulessa islanninhevosretkeä. Pilkkihaalarit päällä ja kaikkea! Kuvasta näkee, kuinka otettu juontaja oli ideastani. Tirsk.

Parta huurteessa, muttei haittaa.

Söpöyden ylistys: Antti Holma ja islanninhevonen. 

Tuon paikallisen luontohäröilyn lisäksi tutustuimme täällä Islannissa myös suomalaisuuden syvimpään olemukseen. Niinpä minä ja kauppiaskollegani Maarit ja Piia otimme Antin meille Finnska Budin -myymäläämme töihin myymään suomalaista designia. Sekin meni muutaman kuprun kautta ihan putkeen!

Näiden aloittelevien työntekijöiden kanssa on aina kaikenlaista säätöä. LOL.

En ole ihan varma, mitä kohtauksia ohjelmaan on noilta ratkiriemukkailta päiviltämme otettu mukaan, mutta huolimatta leikkauspöydän valinnoista tiedän, että ei se ihan tylsää katsottavaa kyllä ole. 

Antti Holma ja Maastamuuttajat Islannissa esitetään Maikkarilla maanantaina 13.11. Ja mikä parasta! Tämä ohjelma on ilman maarajoituksia katsottavissa myös Katsomossa.

Sinne siis huomenna klikkaan minäkin katsomaan, että mitäköhän sitä tulikaan tehtyä ja sanottua.

Ai niin: Antti oli vähän aikaa sitten puhumassa luovuudesta ja omasta työstään Unelmaduunarit-podcastissamme. Pääset kuuntelemaan sen jakson tämän linkin takaa.

Hasta luego!

16 kommenttia:

 1. Sattuipa sopivasti! Eilen lyötiin joululomasuunnitelmat lukkoon ja ostettiin perheelle (2 aikuista ja 8/12/15-vuotiaat lapset) lentoliput Islantiin. Tosin vain 4 päiväksi joulun välipäiviksi, mutta eiköhän niissäkin ehdi jonkinlaisen siivun maasta näkemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu!! Kyllä neljässä päivässä ehtii jo hyvin juttuja. Ainakin kerran kannattaa käydä uimassa. :-)

   Poista
 2. Katson juuri Suomessa jaksoa missä olet Antti Holman haastattelussa :) Ronja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa!! Mä käyn katsomassa tuon ohjelman pian, Katsomoon on siis mentävä...

   Poista
 3. Ihan hauska pätkä oli, asiallisia juttuja. Tuota islantilaisten ääretöntä luottamusta itseensä - vai onko se jo itserakkautta - voisi kyllä vähän ottaa itselleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena! Itserakkautta se on, joskus menee vähän övereiksi, pakko käydä välillä Suomessa hengittämässä tasaisempaa ilmaa ;)

   Poista
 4. Mahtava jakso! :-D Olipa hauskaa, että olit tässä mukana! Ja sarjan ensimmäinen nainen!

  Sivuhuomiona täytyy sanoa, että Antti Holma vois hyvin käsikirjoittaa ja spiikata tästä lähtien kaikki muutkin suomalaiset dokkarit ja tosi-teeveet. Sen spiikit on loistavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin on, ihan loistava täräyttäjä. Ja hei, tsiigaa sen Insta livelähetykset. Kualen!!

   Poista
 5. Se jätskinsyöntikohtaus! Tikahduin!

  -A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks ollutkin hyvä!! Sellaista suomidramatiikkaa :D

   Poista
 6. Ah - hitoksee hauska!

  VastaaPoista
 7. Mikä r/h mekko jaksossa oli päälläsi? Se oli ihana :D <3


  -Sanna N

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen musta-harmaa? Se on Mickey Tee Dress (eli ei tube, se malli on mulle aivan liian pieni pehvan kohdalta, mutta tämä Tee Dress istuu hyvin ü)

   Poista
 8. Kiitos vinkistä! Minulta on mennyt koko sarja ihan ohi. Oli kiva saada sinulle ääni (en ole kuunnellut podeja) kun olen pitkään lukenut blogia :-) Satu T

  VastaaPoista
 9. Mainio jakso! Oli ihana palata maisemiin, joita ihailimme kuukausi sitten ja jäimme kovin kaipaamaan! Pohdimme, uskaltautuisimmeko ensi kerralla islanninhevosen selkään. Kun kokemusta on vain talutusratsastuksesta ponilla 6-vuotiaana Särkänniemessä, kannattaisiko harjoitella hieman ensin täällä koto-Suomessa?

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?