Supernopea, helppo ja hyvä suklaakakku

Kävin ostamassa itselleni jäätävän hintaisen kakkulautasen. Se oli ihan luonnollinen jatkumo tähänastisille tapahtumille. On siis käynyt niin, että kävelen melkein päivittäin Skólavördustigur-katua ylös- ja alaspäin. Joka kerta kävelen Stígur-nimisen keramiikkakaupan ohi, jossa islantilaiset keraamikot myyvät ihan törkeän hienoja käsitöitään.


Se on piristävä kauppa tässä muuten niin kovin turistoituneen Reykjavikin keskustan myymälätarjonnassa. Olen monesti miettinyt, että joku päivä vielä ostan sen kakkutarjottimen, joka tuijottaa minua ikkunasta takaisin jokaisella kävelykerralla.

Eilen sitten repäisin. Astuin sisään pankkikortti taskussa.

– Päivää. Mä otan ton, ei tarvitse pakata!

Ja pian kävelin muutaman minuutin matkan kotiini kakkuvati kädessä, hassu virne naamalla. Harvoin ihastuin esineisiin heti. Kun niin joskus kerran tai pari vuodessa käy, se on pakko saada tai se jää kummittelemaan mieleen pitkäksi aikaa. (Ehkä joku vielä muistaa, kuinka niiden eräiden aurinkolasien kanssa kävi.).


No nyt on rouvalla elämänsä ensimmäinen kakkutarjotin ja hieno onkin. Koska on ostanut itselleen kakkulautasen, pitää sen päälle leipoa myös kakku. Anoppi kävi eilen äitienpäiväkahvilla, joten pyöräytin kestosuosikkini, maailma nopeimman mutakakun. 

Nopea, helppo ja hyvä mutakakku


130 g sulatettua voita (semisti jäähtynyttä)
2 munaa
1/2 dl vahvaa kahvia
2 dl jauhoja
3 dl tavallista sokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
50 g tummaa suklaata pieninä palasina (raasteena, jos jaksat raastaa - suklaan voi jättää poiskin, pelkkä kaakaojauhe riittää, lupaan!)
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl leivinjauhetta
pikkuriikkisen suolaa

tarjoiluun kermavaahtoa (paljon)


1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sekoita kuiviin aineisiin jäähtynyt voisula, jäähtynyt kahvi, munat ja suklaapalat.
3. Kaada voideltuun vuokaan (mulla käytössä silikonivuoka, sen halkaisija noin 20 cm)
4. Laita uuniin alemmalle tasolle noin 20 minuutiksi, lämpöä 175 astetta.
5. Kakku saa jäädä sisältä kosteaksi. Poista uunista ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
6. Kumoa kakku ja koristele. Jos kakku on vielä kovin lämmin ja sisus vähän juokseva, mutta vieraat saapuvat ihan pian, laita kakku hetkeksi jääkaappiin jäähtymään.

Tunnisteet: