No huhhuh. Onpas ihanan hikinen, hyvin juossut olo. Tänän nimittäin saavutettiin Lähiksen Hannen kanssa yksi kirjanteon tärkeimmistä maali...

Unelmahommissa - tee itsellesi työ siitä mistä pidät (ja tilaa se ennakkoon)

16.2.17 Satu Kommentteja: 31

No huhhuh. Onpas ihanan hikinen, hyvin juossut olo. Tänän nimittäin saavutettiin Lähiksen Hannen kanssa yksi kirjanteon tärkeimmistä maaliviivoista. Eli se, missä kohtaa kaikki on kirjoitettu, kuvattu ja moneen kertaan läpi luettu ja viimeisen päälle viilattu. Se läks painoon! Jibbijaejjei.


Viimeisen puolituntisen aikana tsekkasimme kannen vielä kerran, ehkä noin sadanteen kertaan. Onhan varmasti jokainen pilkku kohdallaan ja kaikki oikein kirjoitettu? Tokihan ne olivat, sillä WSOY:n tiimi on sihdannut ja hionut valmista tuotetta ammattitaidolla useita kertoja.

Olen kanteen superbubertyytyväinen. Tein aikanaan, noin 12 vuotta sitten, viestintää, kirjallisuutta ja markkinointia yhdistelevän pro gradu -tutkielmani kirjan kansista tuote-esineenä. Yritin etsiä vastausta kysymykseen, miten kansilla myydään kirjaa. Mikäli aihe enemmän kiinnostaa, niin tuo gradu löytyy jostain Aalto-yliopiston kirjaston graduhyllystä sukunimellä Rämö ja valmistumisvuotena 2005. Muitan etäisesti, että gradun otsikossa käytin sanaa multimodaalinen. Tuo gradu palasi mieleeni, kun tuijottelin ihastuneena tätä painoon menneen kirjan kantta. Siitä tuli ihan törkeän hyvä. Kansihan on ihan timanttinen! Ja takakansiteksti sanoo juuri sen, mikä sen pitääkin sanoa:Harrastuksesta työ? 

Jep! 

Bloggaamisesta elanto? 

Onnistuu! 

Haaveena unelmien kivijalkakauppa? 

Tartu toimeen!


Haaveiletko jättäväsi palkkatyön ja alkavasi tehdä työksesi sitä mistä pidät? Mietitkö miten yhdistää intohimo ja elannon hankkiminen? Haittaako, jos yhden intohimon sijasta onkin monta kiinnostuksen kohdetta? Kaksi luovan alan yksityisyrittäjää Satu Rämö ja Hanne Valtari kertovat, miten he tekivät loikan unelmien töihin – ja miten se voi onnistua sinultakin. Rämön ja Valtarin kokoamat hauskat tarinat ja käytännölliset vinkit opastavat, miten suunnitella ura tai vaikkapa työpäivä niin että pääsee poimimaan rusinat työelämän pullasta. He puhuvat avoimesti unelmaduunarin arjesta, onnistumisen tunteista ja vaikeista hetkistä.

Kirjaan on myös haastateltu eri alojen ihmisiä, jotka ovat uskaltaneet tehdä itselleen oman unelmatyön. Unelmahommissa on innostava vertaisopas kaikille niille, jotka haluavat tehdä työkseen sitä mitä rakastavat!

Kirja ilmestyy 28. maaliskuuta, mutta sen voi ennakkotilata Adlibriksestä reiluun 20 euron hintaan* Ennakkomyynnissä hinta on useamman euron ovh:ta eli ohjeisvähittäishintaa edullisempi. Tilaa siis nyt, niin varmistat että saat ekojen joukossa - ja edullisesti.

Nämä mahtavat, kansikuvausten kulissien takana -otokset otti Janita Autio. (Pahoittelen omia urpoja ilmeitäni - mutta silloin kun kunnolla tehdään, niin ei vaan pysty keskittymään nätisti hymyilemiseen.)


31 kommenttia:

 1. Jes, mahtavaa! Onnittelut! En malta odottaa, että pääsen lukemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos luottamuksesta, se tuntuu toooosi hyvälle. Arvostan! :)

   Poista
 2. Onnea! Timanttinen kirja tulossa!
  Heh, nähtyäni nuo kuvaussession kuvat kuljeskelin useamman kuukauden työpaikan käytävillä lyijykynä huulen päällä – tai ainakin yritin! Pirun vaikeaa tuo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Joni! Joo sama! Mun nenä viettää sopivassa kulmassa alaspäin niin toi onnistuu. Päättelin sen johtuvan siitä :D

   Poista
 3. Menin samantien kirjastomme nettisivuille tekemään varauksen kirjaan - vain todetakseni, että 20 (!!) ihmistä oli ehtinyt ennen minua. No, hyvää kannattaa odottaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jaana! Kirjailijalle on muuten tosi upea juttu se, että kirjoja lainataan kirjastosta. Sanasto ry maksaa meille korvausta jokaisesta lainakerrasta, eli pääsemme nauttimaan Suomen hyvästä kirjastojärjestelmästä tätä kautta. Ja kuka tietää, ehkä kirjasto tilaa pian lisää kappaleita kun lainausjono kasvaa :D

   Poista
 4. Onnea kirjailijatarille!

  Peeäs, kirjoitittehan kirjaan jenkkityyliin "emme ota vastuuta tulevista konkursseista" :S

  Sillä kaikkien unelmat ei kanna eikä jalostu eikä toteudu. Mut ehkä tämän kirjan kautta putkahtaa pari, kolme lifestyle-yrittäjää Suomeen, hauskaa sekin.

  Mut nämä vain ennakkoluuloja! Siksipä aion lukea kirjanne ja avartaa ajatteluani. Sillä onhan jännää jo yksistään se, että kaksi oman tiensä kulkijaa kirjoittaa selfhelp-oppaan työkuvioista... se on sitä nykyaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeä pointti! Ei ihan tuossa sanamuodossa, mutta tein oman luvun taskulaskimesta, kannattavuudesta ja siitä kuinka paraskin unelma muuttuu ihan mudaksi jos laskujen maksuun ei riitä rahat. Unelmia väheksymättä mutta jalat maassa massien osalta :) Eli kirjassa on paljon käytännönläheistä opastusta siihen, kuinla sillä omalla työllä tehdään (kannattavalla tavalla) tarpeeksi rahaa.

   Poista
  2. (Koska mikään työ mistä ei saa rahaa ei ole työ vaan harastus, ja harrastus- ja hyväntekeväisyysjutut ovat asia erikseen)

   Poista
 5. Onnea uudesta kirjasta! Aivan mahtavaa :)

  VastaaPoista
 6. Tilasin juuri kirjan itselleni, odotan innolla! :) Ja onnittelut vielä kirjasta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän tilauksesta, ja kiitos paljon onnitteluista!

   Poista
 7. Vaikuttaa mielenkiintoiselta. Pitääpä hankkia tuo hyppysiin :) Onnea kirjailijoille. Ootte kyllä ihailtavia tyyppejä.

  -Emmi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Emmi! Joo meillä on kyllä kieltämättä ollut hyvä pössis tässä kirjoitushommassa. Oon itsekin mielettömän tyytyväinen lopputulokseen :)

   Poista
 8. Tilattu!! Mistä näitä kimmokkeita nyt oikein tulee kun harkitsen otanko uuden mielenkiintoisen palkkatyön vai lähdenkö kehittelemään yrittäjyyttä pidemmälle nykyisen tutun ja "helpon" työn rinnalla..? Kamalaa kun pitäisi osata päättää!! Ja kansi on aivan mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meistäkin kansi on aivan järkyn hieno. Loistava kuva yhdistettynä Kontisen Satun aina yhtä mahtaviin kuvituksiin.

   Voisitko ottaa molemmat? Yrittäjyyttähän voi aluksi kokeilla palkkatyön rinnallakin? Ja sitten siirtyä jos tuntuu, että sitä haluaa jatkaa (yleensä kun antaa pikkusormen niin koko käsivarsihan siinä menee...)

   Poista
 9. Tilattu!! Mistä näitä kimmokkeita nyt oikein tulee kun harkitsen otanko uuden mielenkiintoisen palkkatyön vai lähdenkö kehittelemään yrittäjyyttä pidemmälle nykyisen tutun ja "helpon" työn rinnalla..? Kamalaa kun pitäisi osata päättää!! Ja kansi on aivan mahtava!

  VastaaPoista
 10. Roisia! Kustantajapajat senkun paukkuvat luovuutesi voimalla. Joten intoa ja onnea iloon! Tiedoksesi, että tuommonen nutturakeko pukee sinua todella kauniisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Nuttura on ihan mahtava! Diggaan itsekin paljon. Harmi vaan että se vaatii aika paljon suoristusrautaa ja tupeerausta pohjalle, eli ei ihan jokapäivinen suttunuttura.

   Poista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Paljon onnea! Kansi ja aihe sai ainakin mulla lukuhiiren heräämään, mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Välitän nämä terveiset kansitiimillekin :-)

   Poista
 13. Harvoin ostan kirjoja itselle, mutta kaikki mitkä koskettavat unelmien saavuttamista, niihin sijoitan :) Tämä kirja siis tilattu ja sillä välinkin unelmien tavoittelu jatkuu :)

  VastaaPoista
 14. Tilattu! Ei malttais odottaa, että pääsee lukemaan!

  Itse irtauduin palkkatyöstä kokonaan yrittäjäksi nyt vuoden alussa vanhempainvapaan jälkeen ja hyvältä on tuntunut. Tilanne on jopa niin päin, että ideoita ja töitä olis enemmän kuin aikaa niiden toteutukseen :)

  Jännä muuten, kuinka monet ihmettelevät kun selitän etten tarvii "omaa aikaa" koska mun työ on just sitä! Etenkin vanhempi sukupolvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Laura! Tosi hienoa kuulla, että yrittäjyyden alku on sujunut hyvin. Luksustilanne sulla, että töitä on jonossa, ei ihan jokaisen aloittavan yrittäjän tilanne. Hyvä sä!!

   Poista
 15. Kirja meni tilaukseen juuri! Tätä on odotettu :) Suunnitelmana on lukea kirja ensin itse ja tuoda se sitten kollegoille lainattavaksi tänne työpaikalle... Mainitsin suunnitelmastani jo varovasti etukäteen. Katsotaan, mikä on vastaanotto keväällä, kun toteutan suunnitelmani, hih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leila! Ai kuinka kivaa jos altistat kollegasikin tälle :-)

   Poista
 16. Onneksi olkoon! Tätä kirjaa oon oottanut, menenkin samantien kirjaston nettisivuille liittymään varauslistan hännille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla! Hyvä että lukijat tekevät varauksia kirjaston kirjoihin - suosituimmista kirjoista tilataan lisää kappaleita hyllyyn ja se palvelee kaikkia. Kiitos!

   Poista

Mitä tuumaat?