Unelmahommissa - tee itsellesi työ siitä mistä pidät (ja tilaa se ennakkoon)

No huhhuh. Onpas ihanan hikinen, hyvin juossut olo. Tänän nimittäin saavutettiin Lähiksen Hannen kanssa yksi kirjanteon tärkeimmistä maaliviivoista. Eli se, missä kohtaa kaikki on kirjoitettu, kuvattu ja moneen kertaan läpi luettu ja viimeisen päälle viilattu. Se läks painoon! Jibbijaejjei.


Viimeisen puolituntisen aikana tsekkasimme kannen vielä kerran, ehkä noin sadanteen kertaan. Onhan varmasti jokainen pilkku kohdallaan ja kaikki oikein kirjoitettu? Tokihan ne olivat, sillä WSOY:n tiimi on sihdannut ja hionut valmista tuotetta ammattitaidolla useita kertoja.

Olen kanteen superbubertyytyväinen. Tein aikanaan, noin 12 vuotta sitten, viestintää, kirjallisuutta ja markkinointia yhdistelevän pro gradu -tutkielmani kirjan kansista tuote-esineenä. Yritin etsiä vastausta kysymykseen, miten kansilla myydään kirjaa. Mikäli aihe enemmän kiinnostaa, niin tuo gradu löytyy jostain Aalto-yliopiston kirjaston graduhyllystä sukunimellä Rämö ja valmistumisvuotena 2005. Muitan etäisesti, että gradun otsikossa käytin sanaa multimodaalinen. Tuo gradu palasi mieleeni, kun tuijottelin ihastuneena tätä painoon menneen kirjan kantta. Siitä tuli ihan törkeän hyvä. Kansihan on ihan timanttinen! Ja takakansiteksti sanoo juuri sen, mikä sen pitääkin sanoa:



Harrastuksesta työ? 

Jep! 

Bloggaamisesta elanto? 

Onnistuu! 

Haaveena unelmien kivijalkakauppa? 

Tartu toimeen!


Haaveiletko jättäväsi palkkatyön ja alkavasi tehdä työksesi sitä mistä pidät? Mietitkö miten yhdistää intohimo ja elannon hankkiminen? Haittaako, jos yhden intohimon sijasta onkin monta kiinnostuksen kohdetta? Kaksi luovan alan yksityisyrittäjää Satu Rämö ja Hanne Valtari kertovat, miten he tekivät loikan unelmien töihin – ja miten se voi onnistua sinultakin. Rämön ja Valtarin kokoamat hauskat tarinat ja käytännölliset vinkit opastavat, miten suunnitella ura tai vaikkapa työpäivä niin että pääsee poimimaan rusinat työelämän pullasta. He puhuvat avoimesti unelmaduunarin arjesta, onnistumisen tunteista ja vaikeista hetkistä.

Kirjaan on myös haastateltu eri alojen ihmisiä, jotka ovat uskaltaneet tehdä itselleen oman unelmatyön. Unelmahommissa on innostava vertaisopas kaikille niille, jotka haluavat tehdä työkseen sitä mitä rakastavat!





Kirja ilmestyy 28. maaliskuuta, mutta sen voi ennakkotilata Adlibriksestä reiluun 20 euron hintaan* Ennakkomyynnissä hinta on useamman euron ovh:ta eli ohjeisvähittäishintaa edullisempi. Tilaa siis nyt, niin varmistat että saat ekojen joukossa - ja edullisesti.

Nämä mahtavat, kansikuvausten kulissien takana -otokset otti Janita Autio. (Pahoittelen omia urpoja ilmeitäni - mutta silloin kun kunnolla tehdään, niin ei vaan pysty keskittymään nätisti hymyilemiseen.)


Tunnisteet: ,