Alkuvuodesta minua on pitänyt hereillä a) karmea feministikommunistiakka b) aikaansa edellä ollut työssäkäyvä, vaikutusvaltainen nainen. ...

Kirja-arvostelu: Hertta, Heidi Köngäs

1.2.17 Satu Kommentteja: 8

Alkuvuodesta minua on pitänyt hereillä a) karmea feministikommunistiakka b) aikaansa edellä ollut työssäkäyvä, vaikutusvaltainen nainen. Ja mahtuuhan noiden kahden määritelmän väliin vielä paljon muutakin ihan siitä riippuen, mitä tarkastelee ja kuka tarkastelee.

Hertta on poliitikko Hertta Kuusiseen perustuva semifiktiivinen romaani, joka seilaa ansiokkaasti todellisen Hertan ja fiktiivisten lisukkeiden välillä.

En kovin paljoa lue historiallisia henkilöromaaneja tai poliittista historiaa, mutta tämän teoksen jälkeen huomasin, että pitäisi näköjään lukea enemmän. Hertassa kohtasivat todellinen historiallinen tausta, kiinnostava ja ristiriitainen päähenkilö ja vetävästi kirjoitettu tarina. Kirja vie keskelle uskomattomia tapahtumia, jotka ovat ainakin enimmäkseen totta. Erinomaista työtä kirjailija Heidi Könkäältä, joka oli minulle aikaisemmin tuttu erinomaisen suomielokuvan, Liian paksu perhoseksi, ohjaajana. Pitääkin tutustua hänen kirjalliseen tuotantoonsa lisää.

Lisää jaabatusta kirjasta videolla:PS. Köngäs pitäisi kai oikeasti taivuttaa "Könkään" eikä "Köngäksen". Pahoittelut lapsuksesta...

8 kommenttia:

 1. Hei, kiitos hyvstä lukuvinkistä! Ajoitus on täydellinen, sillä olen juuri viime aikoina kaivannut suomalaista ja suomenkielistä luettavaa. Kuulin kirjasta ekaa kertaa silloin, kun se ilmestyi, mutta se oli päässyt jo unohtumaan. Täytyy etsiä käsiin seuraavalla Suomen-reissulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestitä - kiva kuulla, että vinkkauksesta oli iloa :)

   Poista
 2. Hei, kirjan pohjalta on tehty myös tv-draama, joka näkyi Ylellä reilu vuosi sitten. Itse tykkäsin kovin ja ajattelin, että pitäis katsoa uudestaan, kun huomasin tässä taannoin, että on Areenassa, mutta se juna ehti mennä tammikuun myötä. Kirja pitäis lukea myös. Hyvä, kun muistutit!
  t. Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai hitsi, oiskin ollut tosi kiva nähdä tuo myös tv-toteutuksena!

   Poista
 3. Hertta on minulla tsundokujonossa tälle vuodelle.

  Ja se minisarja taitaa löytyä muuten Netflixistäkin jos nyt oikein tihrustin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okay! No sittenhän mä pääsen tutustumaan siihen vielä jälkikäteenkin - jos vaan uusisin sen Netflixin tilauksen. Viime kerralla palvelun kanssa meni vähän sukset ristiin..

   Poista
 4. Viaplaylta löytyy punainen kolmio. Ja kirja tilattu, mullakin on nyt "pitää ehdottomasti lukea enemmän suomalaista " kausi meneillään eli tämä oli siihen hyvä lisä. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa kiva kuulla - kiitos kiitoksista :)

   Poista

Mitä tuumaat?