Ihan pieni mielipide näin maanantaille. Jos on siis jostain syystä aivan pakko mennä ilman vaatteita veteen talvella ulkona, toimitan teon...

Avantouinti minun makuun

23.1.17 Satu Kommentteja: 10

Ihan pieni mielipide näin maanantaille. Jos on siis jostain syystä aivan pakko mennä ilman vaatteita veteen talvella ulkona, toimitan teon islantilaisittain. Otan siis sen lämpötila-asteen 40 astetta ylöspäin. Islannissa ei avantouintia tunneta, mutta näissä kuumissa luonnonvaraisissa lähteissä kelpaa lötkötellä vaikka talvipakkasellakin. Uusimmalla Islanti-videollani tarjolla keski-ikää lähenevää medium-paistia kylmän saaren kuumassa syleilyssä. Iik!Psst! Matkalla Islantiin ja luonnonvaraiset lähteet kiinnostavat? Olen koonnut teitä varten pienen tietopaketin paikallisista luonnonvaraisista lämpimistä lähteistä Tripsterin-matkaoppaaseeni: Islannin parhaat luonnonvaraiset lähteet.

10 kommenttia:

 1. Sulla on tosi miellyttävä puheääni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Musta oli aluksi kamalaa kuulla itsensä äänessä radiossa tai videolla. Huhh. Enää se ei tunnu niin creepyltä, mutta ei se helppoa ole kuunnella. Joten kiitos rohkaisevasta kommentista :-)

   Poista
 2. Mä niin rakastan tuota suomalaista avantouintia, mutta haluaisin kokeilla myös islantilaista versiota. Nyt on jäänyt avanto väliin jo useamman vuoden, kun koira vie kaiken liikunta-ajan, mutta kaipuu iskee välillä kovin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin monet hehkuttaa avannossa käyntiä, että mun melkein tekisi mieli kokeilla. Mutta kun niin kamalasti vierastan ja kammoksun kylmää. En tiedä pystyisinkö. Tapahtuisi kuitenkin joku jähmettyminen siinä lätäkön reunalla...

   Poista
 3. Kommenttina tuohon ekaan kommenttiin: sen lisäksi, että sulla Satu on miellyttävä puheääni, olet myös loistava luennoitsija! Olin perjantaina Mondon matkakirjoittajajkoulutuksessa ja tykkäsin kovasti sekä sinun että muiden luennoitsijoiden osuuksista. Te osasitte huippuhyvin tiiviin, pääasiat sisältävän, mutta silti rehevän, maistuvan kerrontatavan.

  Sinun osuudessa myös Excel-akataulutusohjeet kolahtivat, sillä työskentelen itse freelance-toimittajana eikä omien aikataulujen pitäminen ole parhain puoleni... Päätin kokeilla kikkojasi, katsotaan, miten lähtee käyntiin.

  KIITOS SIIS KAIKESTA!!!

  Oli tarkoitus tulla moikkaamaan sua Islanti-standille lauantaina ja kiittämään henkilökohtaisesti sekä luennosta että tästä blogista, jota seuraan aktiivisesti, mutta olit jo ehtinyt lähteä. Seuraavalla kerralla sitten.

  Niin, ja islantilaiset kuumavesilähteet ovat kyllä ihan parhautta! Ajoimme mieheni kanssa asuntoautolla Islannin ympäri muutama vuosi sitten toukokuussa ja tykkäsimme reissusta valtavasti. Säätkin suosivat meitä: pystyimme olemaan jopa t-paidoissa välillä. Korkeimmilla paikoilla lämpö tosin laski lähelle nollaa, mutta kun oli varustautunut asiallisesti, niin se ei haitannut. Ainoa huono puoli matkassa oli, että viikko oli ihan liian lyhyt aika...

  Ihanaa vuoden jatkoa! Odotan innolla uuden kirjasi ilmestymistä, se kun liippaa NIIN läheltä omaakin elämäntapaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uulalaa, mikä kommentti. Kiitos Arja! Harmi, että ei ehditty nähdä Islanti-ständillä. Mutta ensi kerralla sitten. Matkamessuista on tullut jo sellainen perinne että ei niitä ilman pysty enää itsekään vuotta aloittamaan.

   Mahtavaa kuulla, että pidit Mondon koulutuksesta! Mustakin oli mahtavaa kuunnella myös nätä muita ja sain itsekin taas lisää vinkkejä ja puhtia kirjoittamiseen.

   Poista
 4. Korjaus! kylläpä vaan on avantouintia Islannissakin, tai sanotaan sitä talviuinniksi kun jääpeitettä ei välttämättä ole, vaikka merivesi olisi miinusasteista.
  Nauthólsvíkissä on myös talviaukioloajat ja siellä ihmiset (melko pieni porukka) käyvät talvella pulahtamassa ensin Atlantissa ja sitten rannan kuumaan altaaseen. tykkään tuosta versiosta paljon enemmän kuin suomalaisesta avanto+sauna -kombosta, koska saan pitää pääni koko ajan suunnilleen samassa lämpötilassa. Suosittelen kokeilemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on tosiaan meriuintia talvisin, muutama kaverini on mukana siinä meriuimariseurassa. Kuumaan vesialtaaseenkin pääsee sen jälkeen ja siellä olen käynyt talvisin lötköttelemässä, mutta en osallistu meriuintiin. En käy meressä edes kesällä, paitsi ihan rannassa, jossa se vesi on lämmitettyä... Olen vain niin vilukissa.

   Mutta avantouintia ei ole kun meri ei jäädy, ja järviä täällä on niin vähän että semmoista saunasta-järveen-komboa ei ole päässyt kehittymään...

   Poista
 5. Hei, onko se lämmitetty merenranta lämpimänä vain kesällä vai myös myöhäsyksyllä? Olisi aika messevää pulahtaa lämmitettyyn mereen ensi lokakuussa...
  Mirja

  VastaaPoista
 6. Oikeasti ihana video, ja todellakin miellyttävä ääni sulla niin livenä kuin videolla! Kiitos myös vielä autonvuokrauksen ja lunnibongauksen täsmävinkeistä, joita annoit messuständillä. Kesäkuinen Islanti odottaa meitä!:)

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?