Kauppiaan joulu. Ah! Taas se on täällä. Otimme kaupan tyttöjen kesken viime viikolla joulupromokuvia kaupallamme ja juonimme tulevien viik...

Joulu tulee, onko kauppias valmis?

28.11.16 Satu Kommentteja: 12

Kauppiaan joulu. Ah! Taas se on täällä. Otimme kaupan tyttöjen kesken viime viikolla joulupromokuvia kaupallamme ja juonimme tulevien viikkojen kuvioita. Tai no, niitä on oikeastaan juonittu jo viime kesästä asti, mutta vielä oli vähän aikaa ja tarvetta hienosäädölle.
Tässä on viime viikkoina ehditty monenlaista. Olemme yhdessä tuunanneet mainoslauseita radioon, vastaanottaneet tilauksia, sisustaneet kauppaa, tilanneet joulun ikkunateipit ja askarrelleet lumihiutaleita (no minä en kyllä edes ehtinyt huomata, kun nuo kaksi päävetonaista jo ompelivat), aikatauluttaneet Facebookia ja hypänneet mukaan tukkummyntikuvioonkin. 

Suomesta kuului tänä syksynä mahtavia, kun Saurum-niminen yritys toi markkinoille mahtavan muumikelloihin ja -koruihin erikoistuneen malliston, jonka tuotteita janosimme kauppamme hyllyille. Tykkäsimme tuotteista niin paljon, että tarjouduimme myymään niitä muillekin kaupoille - ja nyt muumikoruja ja -kelloja saa jo useammasta islantilaiskaupasta. Koruyritys Saurum on ollut olemassa jo pitkään, mutta tosiaan tänä syksynä se puski markkinoille Muumi-malliston ja sehän on aivan ihana! Tuotekuvia löytyy esimerkiksi täältä meidän ylläpitämältä Facebook-sivulta.Joulusesonki on kauppiaan kuin kauppiaan onnellisinta ja kiireisintä aikaa. Moni bisnes tekee tulevina viikkoina ison osan koko vuoden myynnistä. Älkää siis ihmetelkö, jos kaupan alalla olevat ystävänne, perheenjäsenenne ja kaverinne ovat joulun alla kireitä kuin viulunkieli, väsyneitä kuin kummitus Halloween-krapulassa ja koko ajan poissa kotoa. 

Sellaista joulu meille on. Se alkaa kello 13 jouluaattona, kun kaupan kassa suljetaan viimeistä kertaa ennen joulua, roskis viedään, varashälytin laitetaan päälle (tosin jokainen kauppias tuossa kohtaa toivoo, että kaupassa ei enää kamalasti ole mitään varastettavaa), ovi pistetään lukkoon ja suusta pääsee viimeisen kerran ennen riisipuuroluonasta ei hemmetti sentään kun huomaat, että se samperin kaupparadio jäi kuitenkin päälle, vaikka luulit sammuttaneesi kaikki kaupan sähkölaitteet.


Mutta hei, joulu on tosiaan ihan pian täällä. Edellisten joulujen perusteella tiedän jo, kuinka tästä parhaiten selviää.

Jalkaan hyvät lenkkarit. Joka aamu paljon kahvia ja valokynää. Naamaan kirkasta huulipunaa - mielellään sinne suun kohdalle. Kasvoille kestovirne. Täytyy hengittää syvään, muistaa sitoa ne kengännauhat ja toivoa parasta. 

Lähettäkäähän hyviä myyntitoivotuksia sieltä toiselta puolelta Atlanttia. Näytetään islantilaisille, että kyllä  vaan suomalaista kannattaa ostaa!

Täältä tullaan, ovipumpun tahtiin. 

Kuvat: Björgvin Hilmarsson

12 kommenttia:

 1. Hyvää myyntionnea ja huulipunat kohilleen ;-)

  VastaaPoista
 2. Kiireisiä viikkoja toivon teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja S, toivotaan että kassakone laulaa!

   Poista
 3. Satu,kerrotko mikä on tuo päälläsi oleva mekko?Ihana, tahtoo myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja kiitos! Tuo vihreä on Marimekon talvimallistosta. Upea toi väri! Mun täytyy kyllä sanoa että se on ihana mekko, jos on oikea vartalotyyppi. Mun ahteri ei oikein sovi siihen; se on vyötäröltä liian löysä ja lantiosta tiukka. Eli jos on vähän pienempi peppu tai vastaavasti isommat kannut, se istuisi nätimmin. Nyt mulla jää ikävä pussi vyötärölle, mutta se ei onneksi näy kuvassa ;)

   Poista
 4. Mikä on tuo mekko blondin kauppiaan päällä? Marimekkoa? Hyviä myyntejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Maaritilla on myös Marimekkoa. Tämän talven mallistosta. Tosi kiva malli tuossa mekossa.

   Poista
 5. Näkyykös joulu siellä teidän toisessa liikkeessä? Hyviä myyntejä ja iloa päiviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :)
   Me itse asiassa myytiin se toinen kauppa, siitä on pitänytkin kirjoittaa. Palaan aiheeseen tuota pikaa!

   Poista
 6. Tuo sininen pipo! Tupsusta kysymys, keino vai turkis? Ihana valoisa sininen sopii hyvin Suomen itsenäisyyspäivän yöhön Islannissakin. Niitä näyteikkunaan ja valkoisia pipoja rinnalle, ja sinivalkoisia kynttilöitä koristeeksi ja miksei myyntiinkin, nippuhinnalla yhdessä pipon kanssa. Pelkistetty tyylinurkkaus johonkin, kliseinenkin, mutta saattaisi toimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden kuvassa olevien pipojen tupsut ovat aitoa turkista, MUTTA ne ovat siis Marita Huurinaisen WILD-tuotteita eli turkis on peräisin eläimistä jotka ovat esim. kuolleet liikenteessä tai ne on metsästetty. Eli ei missään nimessä tarhattua.

   Poista

Mitä tuumaat?