Nyt on pakko tehdä reissutarvikepäivitys, sillä enpä olisi kuuna päivänä uskonut, että löydän kätevän reissumonitoimilaukun kiipeilytarvik...

Ison reissupourkan monitoimikassi

18.10.16 Satu Kommentteja: 8

Nyt on pakko tehdä reissutarvikepäivitys, sillä enpä olisi kuuna päivänä uskonut, että löydän kätevän reissumonitoimilaukun kiipeilytarvikekaupasta. 

Puoliso tarvitsi itselleen uuden kantovälineen kiipeilyköyttä varten, koska edellinen oli aika loppuunkulunut. Ja olihan se jo kymmenen vuotta palvellutkin. Kallioiden ja kivien kassiin hankaamia reikiä oli laukun kylkeen ilmestynyt niin monta, että sitä ei pystynyt enää paikkaamaan kokonaiseksi.
Niinpä käväisimme kiipeilytarvikeliikkeessä, jossa oli kattava valikoima italialaisen kiipeilymerkin E9:n tuotteita. Niistä puolison silmät nauliutuivat vihreään isoon köysikassiin. Mutta minäpä näin siinä suuren ja kestävän monitoimilaukun.

Tämä köysipussi on kuin törkeän iso, kestävästä materiaalista valmistettu huivi, jonka saa suljettua tukevalla narulla suureksi pussukaksi. Köysipussi on nimensäkin mukaan tehty kiipeilyköyden kantamiseen, mutta ei kukaan kiellä täyttämästä sitä jollain ihan muulla tavaralla. Kuten lasten kanssa lomailleet hyvin tietävät: Yhdelle rantaretkelle tarvitaan niin julmesti kamaa, että jos olisi matkassa mukana kottikärryt, käyttäisin luultavasti niitä. Mihinkään tavallista isompaan olkalaukkuun ei nimittäin mitenkään mahdu se kaikki, mitä kolmen tunnin aikana rannalla tarvitaan: muoviämpärit, uimapuvut, vaipat, puhdistusliinat, vettä, eväitä, luettavaa, pyyhkeitä, uimalaseja, vaihtovaatteita, purulelu ja rantapeitto. 

Edellisenä rantapäivänä sulloin köysipussin täyteen tätä kaikkea eikä tehnyt edes tiukkaa. Kiipeilyvapaina päivinä olen siis nyysinyt tämän pussin omaan käyttööni. (Kiipeilypäivinä sinne ei saa köyden kanssa pakata mitään muuta, ettei köysi vain vahingossa saa naarmuja pintaansa.) 

Hyvästi nyssykät ja selkäreppu-muovikassi-olkalaukkukombot, köysipussi on meikäläisen uusi rantaretkikori.

Se syö järjettömän määrän roinaa ja tyhjentämisen jälkeen toimii myös ihanan paksuna retkipeittona rannalla. Kapsäkki kulkee mukana rennosti olan yli heitettynä. Olkapäihin hippipussukka sattuu, jos siinä kantaa liian isoa kuormaa, mutta niitä 25 kilon satseja varten kannattaakin suosiolla ottaa rinkka. 

Hintakaan ei pahemmin kirvellyt. Täällä paikallisessa myymälässä maksoimme siitä parikymppiä. Materiaali tuntuu sen verran kestävältä, että eiköhän tämän turvin mennä taas seuraava vuosikymmen.

EDIT: Kommenteissa kyseltiin pussin sulkemisesta, tässä siitä kuva. Joka kulmaan on ommeltu lenkki, jotka voi yhdistää toisiinsa esim. tuollaisella kiipeilylukolla tai miksei vaikka paksulla narulla.8 kommenttia:

 1. Kuulostaa mahtavalta tavarasyöpöltä tuo kassi! Käy ihmeessä ostamassa sieltä oma kassi, niin kiipeilijä saa pyhittää omansa köydelle. Hintakaan kun ei kuulosta pahalta noin isosta ja kestävästä jättipussukasta. Sille löytyy varmasti käyttöä Islannissakin.

  IHANAA LOMAA!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinomainen idea! Kauheen kätsy toi olisi kotioloissakin, esim. uimahallikassina.

   Poista
 2. Miten toi olkahihna on kiinni? Jaksaisitko ottaa lähikuvaa kiristyksestä? Nimim. kässämuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisään loppuun yhden kuvan :) Eli siinä on siis joka kulmassa lenkki ja ne lenkit laitetaan yhteen esim tollaisella kiileilylukolla. Siinä ei ole varsinaista olkahihnaa ollenkaan eli se olkahihna on jotkut kaksi vastakkaista kulmaa. Hmm, meniköhän tämä selostukseni vähän epäselväksi... Toivottavasti kuva auttaa!

   Poista
 3. Tämänkertaiseen päivitykseen täysin liittymätön kommentti, mutta halusin vain kertoa kuinka mahtavaa on että kirjasi on nykyään Suomessa IHAN kaikkialla! Hengasin tänäkesänä ja syksynä poikkeuksellisen paljon Suomessa ja matkustelin ympäriinsä ja monessa paikassa pokkarihyllyillä tuli sinun naama vastaan. Sattui yhdelläkin Lapin vaellusreissulla kun oltiin just tuntureilta pois päästy ja äärimmäisen väsyneinä ja -ttuuntuneina etsittiin iltapäivällä hotellia joltain pikkupaikkakunnalta ja kaikki ärsytti ihan mahdottomasti niin satuin poikkeamaan Ärrälle hakeen karkkipussia ja luettavaa ja ilahduin pikkukaupungin kiskan hyvästä pokkarivalikoimasta niin että melkein ostin kirjasi toiseen kertaan :D Taisin kuitenkin ottaa matkaan vain jonkun akkainlehden, mutta piristipä kovasti että näin hyvä kirja on laitettu hyvin esille kaiken maailman kioskeilla :) Toivottavasti käännösversiokin alkaa leviämään yhtä hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipa mukava kuulla tämä!! Lehtipisteen mukaantulo oli iso juttu, mutta en mä silti oikein tiennyt että kuinka moneen kiskaan se loppujen lopuksi tulee myyntiin. Huikeaa kuulla, että se tuntuu olevan joka paikassa :)

   Poista
 4. Noni! Kätevä kuin mikä :D Mulla oli joskus Intian reissulla säkki matkatavaralaukkuna. Kätsy sekin, siis imemään tavaraa sisäänsä, mutta ei siitä vilttiä saanut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta hyvän tyynyn ja röhnötyspatjan sai, eikö vaan? :)

   Poista

Mitä tuumaat?