Tehokas kuntotreeni mökkiolosuhteissa

Olosuhteille ja äidille kiitos, että tänään pääsimme täällä Hangossa siskosten kanssa kolmisin viettämään laatuaikaa yhdessä. Päätimme lähteä urheilemaan, koska ilma oli liian kylmä rannalla lokoilulle ja kaikkien teki mieli hikoilla. Miksi lähteä baariin, jos voi hölkätä rantamaisemissa ja puuskuttaa mäntymetsässä?
Tein meille treenin, jossa yhdistyi juoksu ja monipuolinen lihaskunto ilman laitteita tai painoja. Itsehän halusin, että ei juosta ihan kamalan pitkiä matkoja kerrallaan, koska juokseminen on minusta aika tylsää. Mikä taitaa johtua siitä, että juoksukuntoni ei ole ihan parhaasta päästä.

Siskoni ovat ahkeria lenkkeilijöitä, joten otimme kuitenkin tavoitteeksi juosta viisi kilometriä. Minä keksin palastella sen puolen kilometrin jaksoihin. Lisäsin jokaisen 500 metrin jälkeen lihaskuntoliikkeen.

Tämän treenin voi tehdä missä tahansa: kesämökillä, työmatkalla tai kotiolosuhteissa. Ei tarvitse kuin urheiluvaatteet ja tilaa juosta.

Mökkitreenit


500 metrin juoksu
30 kyykkyä
500 metrin juoksu
20 punnerrusta
500 metrin juoksu
10 burbeeta eli perusliikettä
500 metrin juoksu
50 good morning -liikettä (alaselkä ja takareidet)
500 metrin juoksu
20 dippiä puistonpenkkiä vasten (käsivarren ojentajaliike)
500 metrin juoksu
15 kyykkyhyppyä eli kyykkyliikkeen välissä hyppy niin korkelle ilmaan kuin pystyy (jos polvissa vihloo, tee tavallisia kyykkyjä)
500 metrin juoksu
1 minuutin lankku
500 metrin juoksu
30 askelkyykkyä kävellen
500 metrin juoksu
1 minuutin "vene" eli vatsalihasliike, jossa takapuoli maassa ja jalat ja kädet ilmassa joko v-asennossa tai helpomman kautta jalat koukussa ja kädet vartalon sivulla suorana
500 metrin juoksu
10 burbeeta eli perusliikettä

Oli muuten todella hauska ja tehokas treeni! Viiden kilsan juoksuosuus meni pilkottuna kuin itsestään ja lopulta juoksimme matkan noin puoleen tuntiin. Lihaskuntoliikkeiden kanssa kokonaistreeniajaksi tuli 45 minuuttia ja siihen päälle kymmenen minuutin venyttely. Oman säväyksensä treeniin toivat Hangon hiekkarantamaisemat.

Sitten saunaan, lautaselle pannukakkua ja lasiin kylmä olut. Illalla vielä yksi mölkkymatsi ja huomenna alkaa kotimatka.

Tunnisteet: ,