Suomessa vietetään huomenna laskiaistiistaita. Täällä oli pullajuhla jo tänään. Bolludagurin eli pullapäivän keskeinen sisältö on siis pull...

Iloista pullapäivää!

8.2.16 Satu Kommentteja: 9

Suomessa vietetään huomenna laskiaistiistaita. Täällä oli pullajuhla jo tänään. Bolludagurin eli pullapäivän keskeinen sisältö on siis pulla. Mutta se ei ole sellainen suomalainen vehnäpulla vaan ilmavampi, tuulihattumainen. Valmis bolla halkaistaan ja sen väliin laitetaan tavallisimmin kermavaahtoa ja hilloa, päälle valutetaan hatuksi suklaakuorrute.
Feikkibollat*
Ideana on, että näitä bolla-pullia on saatavilla kaupoissa ja leipomoissa vain ja ainostaan ennen Bolludaguria ja Bolludagur-päivänä. Hullut islantilaiset hamstraavat näitä ihan järjettömiä määriä.

Luin tämän päivän lehdestä, että yksi Reykjavíkin leipomoista valmistaa näinä päivinä 50 000 bollaa. Siis yhden leipomon henkilöstö leipoi viisikymmentätuhatta pullaa. Ja noita leipomoita on täällä vähän joka kadunnurkassa. Islannissa asuu 320 000 ihmistä. Tämä siis meinaisi samaa, kuin että Kanniston leipomo väsäisi laskiaistiistain tunnelmissa 860 000 pullaa.

Ja tiedättekö mitä? Ne loppuivat silti kesken!  Kävin puoli kuuden aikaan kahdessa ruokakaupassa ja kahdessa leipomossa tarkoituksena ostaa jälkkäriksi kolme bollaa. "Ne loppuivat jo aamupäivällä", sain kuulla. Ei helvetti ole todellista.

*) Ostin leipomon vitriinistä kolme tavallista pullamunkkia, löin kermavaahdot ja hillot väliin ja leikin, että ne olivat Bolladagur-bollia. Ihan pätevä substituutti.

9 kommenttia:

 1. Hahhah, meillä kävi ehkä 25 asiakasta tänään ja 125 pullaa meni kuin kuumille kiville. Ja huomenna olis, namminam,suolalihaa ja papuja, mutta tämä tyttö tulee suonikohju operaatioon sinne isolle kirkolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järjetöntä... :D En enää yhtään ihmettele että islantilaiset syö eniten sokeria per naama Pohjoismaissa.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Ilmeisesti laskiaisen ja runebergin osuminen näin lähekkäin aheutti sen ettei jättimäisen citymarketin hyllyllä ollut eilen jäljellä kuin yksi (1!) vadelmahillopurkki! Koko Suomi leipoo :) Hanna

  VastaaPoista
 4. Mä halusin sunnuntaina perheelle laskiaispullat, mutta en jaksanut leipoa. Vasta kolmannesta kaupasta löysin pakasteesta pyöreitä pullia...taisi olla muutama muukin laiska leipoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo vissiin. Mä saan harvoin pullat nousemaan hyvin, eli pakastealtaasta olisin itsekin hakenut.

   Poista
 5. Tahdon laskiaispullan! tai bollan! ja runebergintortun!!

  VastaaPoista
 6. Tämä kommenttini ei nyt liity bolleihin mitenkään mutta sanonpa silti. Täällä Suomessa alkoi viikko sitten islantilainen rikossarja nimeltään Loukussa. Pohjoismaiset sarjatvain ovat hyviä ja tätä seuraan innoissani maisemia katsellen ja erikoisen kuuloista kieltä kuunnellen.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?